177

Chec simplu și delicios din albușuri și nucă

Dacă ți-au rămas albușuri de la maioneză, cozonac sau alte preparate și nu știi ce să faci cu ele, folosește-le la un chec simplu și delicios din albușuri și nucă, o rețetă în varianta „fulger”.

Timp de preparare: 10 minute

Timp de coacere: 50-55 de minute

Rețeta mai are avantajul că nu necesită niciun fel de grăsime (ulei, unt) deci e relativ dietetică, dacă nu luăm în calcul zahărul 🙂 De asemenea, nu are nevoie de un număr fix de albușuri. Câte ai la îndemână, atâtea folosești.

Ingrediente:

  • 1 măsură de albușuri (4-10 albușuri, le pui într-un vas/pahar/cană, cu care măsori apoi zahărul și făina)
  • 1 măsură de zahăr tos (eventual brun)
  • 1 măsură de făină
  • 2 măsuri nucă pisată
  • rahat tăiat cubulețe, stafide, esență de vanilie/zahăr vanilat, coajă de lămâie rasă, dacă îți place aroma.

Albușul bătut spumă cu zahărul tos

Preparare

  • Se bat bine albușurile cu zahărul până stau tari și se mai topește din zahăr. Trebuie bătute bine cu mixerul, ca pentru bezea.
  • Se adaugă nucile amestecând ușor cu o paletă și apoi făina, cu mișcări delicate, verticale, ca să nu se lase albușul.
  • Se pune aluatul în tava de chec, se presară nuci pisate deasupra. Se coace în cuptorul preîncălzit la 170-175 grade Celsius, aproximativ 50 de minute, până se rumenește ușor.
  • Se încearcă dacă e copt la mijloc cu paiul (eu folosesc o scobitoare din lemn). Dacă rămâne aluat pe scobitoare, îl mai lași la cuptor. Dacă e curată, e gata și checul. Enjoy!

 

 

24life.ro

24life.ro

Vizitați pagina noastră de Facebook


V-a plăcut articolul? Dați un like la pagina noastră de Facebook!

24life.ro

Latest posts by 24life.ro (see all)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.