Cum slăbești în funcție de forma corpului

Metabolismul și stilul de viață determină modul în care iei în greutate și în ce zonă a corpului se depun colăceii. În funcție de cum acumulezi grăsimea poți afla și cum slăbești mai ușor.

cum slăbești în funcție de forma corpului

Nu trebuie să fii obez ca să știi care sunt primele porțiuni de corp care „beneficiază” de dulciurile și grăsimile fără măsură sau lenevitul pe canapea. În funcție de zonele pe care se depun caloriile, poți ști cum să acționezi ca să le consumi mai eficient.

1. Obezitate de la prea multă mâncare (și prea consistentă)

Grăsime acumulată pe burtă, stomac, piept, brațe, umeri, gât. Acest tip de obezitate este cel mai frecvent întâlnit dintre toate. Este determinată de mâncarea bogată în grăsimi saturate și zahăr. Ca să scapi de grăsimile acumulate în partea de sus a corpului, exersează minim 30 minute pe zi.

2. Obezitate de stres

Întâlnită la persoanele „cu burtă”. Acest tip de obezitate este declanșat pe fond de stres, anxietate și depresie. Cei care acumulează grăsimea pe abdomen obișnuiesc să-și alunge depresia cu dulciuri. Cea mai importantă măsură pentru a scăpa de burtică e să scapi de obiceiul nesănătos al gustărelelor dulci folosite împotriva stresului sau deprimării.

3. Obezitate de gluten

Grăsimea se depune preponderent pe fund și coapse. De obicei întâlnit la femei în perioada adolescenței sau după menopauză, acest tip de obezitate semnalează un dezecchilibru hormonal. Ca să scapi de el, e important să renunți la sedentarism, fumat sau alcool și să practici fitness-ul (exerciții cu greutăți).

4. Obezitate metabolică

Tipică formei de corp numită „măr”. Persoanele care se îngrașă în partea centrală a corpului au un metabolism lent. Au continuu senzația de balonare. Dacă sunt consumatoare de alcool sau au probleme cu respirația, sunt și mai afectate. Dieta bogată în legume și fructe plus mișcarea zilnică pot accelera metabolismul și inversa procesul acumulării grăsimii pe stomac și burtă.

5. Obezitate și probleme cu circulația

Întâlnită la persoanele cu șolduri mari, coapse și gambe groase. Acest tip de obezitate este de obicei moștenit genetic, dar poate apărea și în timpul sarcinii sau la persoanele care au probleme cu circulația și cărora li se umflă picioarele. Soluția e să fie mai active, să exerseze zilnic, mersul vioi sau cu bicla, urcatul scărilor etc. activează circulația și ajută la topirea grăsimii acumulate.

6. Obezitatea de sedentarism

Burtă supradimensionată, restul normal. Acest tip de obezitate afectează toată lumea modernă, toate persoanele care își petrec cea mai mare parte a zilei stând pe scaun la birou. Împotriva acestei acumulări de grăsime cea mai bună armă este exercițiul fizic, minimum o oră de de 3 ori pe săptămână. Date recente spun că lucrând la birou/calculator în picioare și nu așezat aduce mari beneficii sănătății, inclusiv prin eliminarea colăceilor de sedentarism.

 sursa: http://www.healthylifetricks.com

Image ”Stack Of Donuts” courtesy of SOMMAI at FreeDigitalPhotos.net

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.