Festivalul blogurilor și vinurilor: cum ne-am distrat, ce-am degustat

Cu tirbușoanele, gustărelele și paharele la îndemână, ne-am întâmpinat cititorii la Festivalul blogurilor și vinurilor, pe 27 mai, în sala mică a complexului ARCUB de pe Lipscani, unde am degustat împreună câteva sute de vinuri si zeci de bucate pregătite de bloggerii participanți la festival.

Festivalul blogurilor și vinurilor a fost, de fapt, o continuare a International Wine Contest Bucharest, ediția 2017,  cel mai important concurs de vinuri din Europa de Est. Inițiatorii și realizatorii acestui proiect au fost Vinul.ro si Concret PR, cărora le mulțumim pentru că ne-au primit cu căldură și cu un milion de sticle de vin (aveti o mica mostră în poza de mai jos).

Festivalul blogurilor și vinurilor IWCB 2017 - padurea de sticle de vin

IWCB 2017 – sticle de vin câtă frunză și iarbă. Cum să-ti vină să mai pleci?

Imaginați-vă alte câteva mese la fel de pline, trei standuri ale unor producători de vin români și cel puțin o sticlă de vin pe fiecare masă unde bloggerii culinari și-au expus creațiile gourmet – și veți avea fotografia de ansamblu a acestui festival al blogurilor si vinurilor.

Organizat cu sprijinul ARCUB și al Primăriei Municipiului București, festivalul s-a bucurat de vizita câtorva sute de invitați, pasionați ai vinurilor bune și cititori ai blogurilor culinare și de lifestyle prezente la eveniment. A fost o atmosferă destinsă, veselă, cu multe glume și povești.

Am mâncat, am băut și am râs cu (dacă am uitat pe cineva, vă rog să-mi atrageți atenția în rubrica de comentarii):

Bloguri participante: 24life.ro, Culinare.net, Pastry Chef, Horeca Insight, Fotohoreca.ro, Hobbybucatar.roSilvanaBorza.roCosminTudoran.ro, Lecturi si Arome, LightGoodFood.ro, Divainbucatarie.ro, SuzanaMira.com, GabrielaSimion.comAndraIlias.ro, DanielaNiculi.ro, Fantezie în Bucătărie, Getmylook.ro, bucătăria grecească.ro, domus-pr.ro, tortdebezea.ro și Dulciurilenuingrasa.ro.

Am mâncat bomboane de ciocolată de la Leonida’s, macarons și prăjiturele Morpho și  am băut Hugo, un cocktail cu soc și prosecco. Am băut și puțină apă.

Fotograful oficial al evenimentului a fost Alina Miron, de la FotoHoreca.ro. Toate fotografiile au fost făcute de ea (multe dintre ele cu camera foto într-o mână și o felie de pizza sau un pahar în cealaltă mână).

Să ne vedem cu bine la anul, la ediția a doua a Festivalului Blogurilor și Vinurilor!

Festivalul blogurilor și vinurilor ediția I

Vinuri personalizate – o idee excelenta de cadou – autor: Pivot Noir

Festivalul blogurilor și vinurilor, Vin Pelin la rece

Vin Pelin la rece

Festivalul blogurilor și vinurilor, fursecurile Roxanei Iliescu - LightGoodFood.ro

Fursecurile Roxanei Florescu – LightGoodFood.ro

Festivalul blogurilor și vinurilor, Terra Romana rose - unul dintre vinurile mele preferate

Terra Romana rose – unul dintre vinurile mele preferate

Festivalul blogurilor și vinurilor, Choux a la creme în miniatură

Choux a la creme în miniatură – de la culinare.net

Festivalul blogurilor și vinurilor, prăjitura Pavlova

O prăjitură Pavlova din care am mâncat cu mâna! – se terminaseră lingurițele și nu m-am putut abține…

Violeta Matei
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.