1,682

8 idei de cadouri sau ce-mi doresc eu mie pentru pentru noul an

Pentru că știu cât de greu e să faci un cadou inedit și poate ați ratat ocazia la final de an 2018, mă gândesc să vă ajut cu o listă de 8 idei de cadouri pentru noul an. Nu trebuie să fie neapărat ceva pentru ziua mea, orice eveniment e bun, când e vorba de un cadou inspirat. De sfinți, de mărțișor, paște, 1 mai, ziua copilului, rusalii, ziua națională, ziua femeii, a armatei, de ziua cârtiței sau noaptea muzeelor. Sunt atâtea de sărbătorit și dăruit, că n-ajung toate listele din lume. Lăsați cărțile, bijuteriile și aparatura electrocasnică, dacă vreți să fiți originali. Uitați aici de ce am eu nevoie în 2019, în ordine absolut aleatorie.

8 dorințe pentru noul an

foto: pexels

Mai multe perechi de tocuri, de diverse dimensiuni (între 5 și 15 cm) și culori, pentru pantofii mei vechi și comozi, negri, fără toc. Am văzut că se poartă tocuri metalizate, auriu, argintiu, dar pot fi și roșii sau turcoaz, foarte simplu de asortat. Le țin în torpedou și le schimb în funcție de ocazie. Ideal ar fi să se poată monta și la ghetele mele de la Himalaya, dar în fine, nu poți să le ai pe toate, instantaneu.

foto: pexels

Un telefon care să-mi citească cu voce tare mesajele scrise, atunci când eu sunt angrenată în alte ocupații. Mai precis, conduc. Sau gătesc. Sau pedalez pe eliptică. Ultimele două mi se întâmplă rar, dar mi se întâmplă. La semnalul sonor care mă atenționează că am primit un mesaj să nu caut eu cu o mână prin geantă telefonul și cu cealaltă pe volan. Și apoi să mă străduiesc să citesc mesajul fără ochelari, cu un ochi lipit de parbriz și cu celălalt de micul ecran. Ci, o voce calmă și relaxată, Nicholas Cage sau Brad Pitt – oricare din ei ar fi ok pentru job – să-mi șoptească suav: „stimate client, factura nr 325 pentru servicii de telecomunicații are scandența la data de 31 ianuarie 2019”. Sau „cf unde esti? Sunt la mega nu au roșii de care ai spus, mai iau? iaurt de care vrei?” Și apoi, din motive evidente, telefonul să scrie la rândul lui un mesaj de răspuns, conform strigătelor mele: „in trafic ia orice rosii lapte nu iaurt si paine ”

O pereche de căști cu filtru de zgomot și de voce pentru apelări neautorizate. Care îmi permite să îi aud foarte bine pe cei din jur, dar declanșează automat block și muzică în surdină la claxoane, înjurături, urlete de bebeluși, lătrat de câini când treci pe lângă garduri (și sari brusc pe omul din stânga ta) și trepidații de bormașină în pereții de proximitate. La reglaje fine poți auzi ce se vorbește despre tine în camerele alăturate (se declanșează automat la pronunțarea numelui), pe o rază de 200 – 300 metri.

Un aparat care să-mi miște picioarele în timp scriu la calculator. În felul acesta aș face mișcare toată ziua, cum e recomandat. Nu, nu de lene! Dar eu pur și simplu nu pot să fac două lucruri în același timp. Adică nu pot să tai cu o mână pâinea și cu cealaltă să vorbesc. Sau mă rog, să amestec în maioneză. Nici să bat la taste și să alerg pe bandă, în același timp. Sunt unii care pot, dar eu obosesc atât de tare concentrându-mă pe un task, că nu pot să-l mai fac și pe al doilea. Ideală ar fi o bicicletă automată, dar merge și un stepper. La priză, în mai multe trepte, în funcție de câtă mișcare vrei să faci. Lent dacă de-abia te-ai trezit, moderat pe la mijlocul zilei și în viteză mare la finalul ei, ca să nu precupețești nici un efort. Sau cu baterii, pentru când călătorești cu avionul. Sau cu mașina. Acesta ar fi un aparat grozav, care s-ar vinde ca pâinea caldă. O să le scriu celor de la Invenții și Mărci, să-mi brevetez ideea.

O trusă cu trei perechi de ochi – una cu machiaj de zi, una cu machiaj de seară și una care vede la toate distanțele. Cum eu nu mă machiez deloc și nu port decât ochelari la citit, trusa asta mi-ar fi foarte necesară. Cu o aplicație specială care să încețoșeze toți ochii spontan la vederea unui dulce (prăjituri, bomboane, ciocolată) în magazine și vitrine, pe stradă, în cafenele, la petreceri sau în vizită la prieteni. Și care să mărească rezoluția la meniuri din verdeață și băuturi simple, pe bază de suc de fructe și apă.

O dronă care să-mi facă poze de fotograf, nu selfie. Acestea din urmă, după cum se știe, îți fac picioarele mici și fața mare, indiferent de lungimea brațului și chiar a stick-ului. Ori eu am nevoie taman invers. Drona asta ar fi destul de departe cât să nu mi se vadă ridurile și destul de aproape încât să mă recunosc. Aș putea s-o plasez din telecomandă în cele mai avantajoase poziții de fotografiat, cum ar fi la 10 kg mai puțin și cu 20 de ani mai tânără. Asta mi-ar aduce și o grămadă de prieteni adevărați, dornici să apară în poze.

O căciulă hairstylist. Nimeni nu vrea să poarte căciulă iarna, oricât de frig. Se știe, populația feminină înfruntă gerul și viscolul cu capul descoperit și coafuri mai mult sau mai puțin rezistente. Eu, mai puțin rezistentă decât coafura, între căciulă și o răceală strașnică o aleg pe prima. Așadar, căciula e un must have, iarna. Aceasta îți lipește părul de scalp conform stilului „câine plouat” sau „perucă udă”. Aici intervine căciula hairstylist, ușoară, călduroasă, produsă în mai multe variante de culoare, care îți coafează părul în stilul dorit: cu bucle, cu volum sau întins cu placa. Părul își păstrează forma pe toată durata zilei și poate fi refăcut ori de câte ori e nevoie, ținând căciula pe cap timp de minim 10 minute. Dacă aveți colege care au căciula pe cap la birou să știți că nu e de la aerul condiționat dat pe cool zero grade, ci pentru că își refac coafura.

O aplicație care să-i răspundă lu` Netflix, când întrerupe brusc filmul în mijlocul celui de-al cincilea episod: „Mai ești aici? Apasă pe redare pentru a continua vizionarea”. În afară de faptul că te sperie de moarte – ai impresia că cineva se uită la tine și a văzut că ești gata să adormi – îți strică tot cheful filmului sau dimpotrivă, îți alungă somnul. Deci trebuie o aplicație care „să apese pe redare”, zic. Sau să închidă naibii televizorul când vede că închizi ochii, să poți dormi liniștit, nu să cauți tu telecomanda sau telefonul și butoanele alea pe care pe întuneric nu le nimerești niciodată.

Mihaela Doina Radulescu
follow me

Mihaela Doina Radulescu

managing editor at 24life.ro
Jurnalist, cu experiență de peste 20 de ani în presă (BBC București, revistele Viva! și Avantaje), vă invit să vă bucurați de un jurnalism de calitate (interviuri, reportaje, știri, documentare) și promovare inteligentă (PR, copywriting, creative writing), de data asta pe 24life.ro. Motto: ”Life is an experiment. The more experiments you make the better”
Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.