Machiajul sprâncenelor acasă și de ce nu e bun cel permanent

Irina Plăiașu, despre colorarea și machiajul sprâncenelor: cum ne alegem vopseaua și fardurile, unde și ce greșim și de ce ajungem să avem, fără să vrem (unele dintre noi) – sprâncene verzi, portocalii sau albastre…

colorarea și machiajul sprâncenelor Irina Plaiasu

24life.ro: Irina, cum ne alegem vopseaua pentru sprâncene? Culoarea sprâncenelor depinde de cea a părului?

IP: Nu. Aleg nuanța vopselei în funcție de nuanța pielii, niciodată în funcție de nuanța părului. Îmi place să mixez vopselele. Doar maro și negru. Pentru mine nu există decât maro-cenușiu: deschis, mediu și închis. Atât! Mi-e rău când văd sprâncenele roșcate sau negre. Nu vă mai machiați sprâncenele cu maro roșcat! Nuanțele corecte sunt cele cenușii!

Aleg vopseaua și în funcție de textură, nu doar de culoare. Nu-mi plac vopselele prea fluide, care curg.

24life.ro: De ce produse avem nevoie pentru un machiaj corect al sprâncenelor? 

IP: Prefer creionul și mascara pentru sprâncene, dar toate produsele sunt foarte bune dacă sunt folosite corect. Recomand creioanele care nu sunt foarte pigmentate, ca să fie evitate dezastrele, adică sprâncenele machiate excesiv.

Nu vă mai accentuați sprâncenele în partea dinspre nas pentru că păreți încruntate!

24.life.ro: Care sunt etapele machiajului de sprâncene?

IP: Orice make-up artist incepe cu sprâncenele. Dacă sprâncenele sunt pensate corect, make-up artistul scutește 15-20 de minute, și aici nu vorbesc de machieuzele apărute peste noapte care „pictează” sprâncenele în 5 minute, cu tona de gel și corector, vorbesc despre oamenii cu simț estetic, talent și viziune, care știu cât de importante sunt sprâncenele…

despre machiaul sprâncenelor, j cu Irina Plăieșu

foto: pexels

Nu vă accentuați sprâncenele la partea dinspre nas pentru că păreți încruntate

Iată și etapele: După ce șterg sprâncenele de fond de ten cu ajutorul unui bețișor de urechi, corectez imperfecțiunile cu un creion foarte apropiat ca nuanță de sprâncenele naturale, dar nu umplu toată sprânceana, pentru că efectul ar fi fost unul dezastruos. Pe creion nu am apăs tare, ci doar ating ușor sprâncenele. La sfârșit, de la jumătate spre coadă, aplic mascara pentru sprâncene, de la Essence. Recomand din tot sufletul rimelul Essence, care jur că este la fel de bun ca cel de la Benefit, numai că cel Essence costă 15 lei, iar celălalt 125 lei 😊

mascara pentru maciajul sprancenelor

24life.ro: Am înțeles că ești împotriva machiajului permanent al sprâncenelor – de ce să nu ne tatuăm sprâncenele și să scăpăm de grija machiajului lor, zilnic?

colorarea și machiajul sprâncenelorIP: Doamneeeee, ăsta este un subiect extrem de sensibil pentru mine! Toate, dar absolut toate tatuajele ajung rapid extrem de urâte, iar lucrul acesta este ascuns cu grijă de către „profesioniste”. Pigmenții intră întotdeauna în reacție cu pielea, iar tatuajele se fac albastre, verzi, portocalii, roz și în cel mai fericit caz – gri. Microbladingul este aceeași păcăleală. Când se vindecă, tatuajul   – căci microbladingul este tot un tatuaj – nu mai arată deloc cum îl vedeți în pozele de prezentare de pe Facebook. „Firele” acelea fine întinează, iar cele care nu au fost făcute la adâncimea potrivită – dispar!, pentru că pielea a fost zgâriată… și cam atât. Rămân doar niște pete inestetice. Cele mai renumite profesioniste sunt foarte amabile cu voi înainte să vă tatuați, dar dacă mergeți la ele să vă plângeți după ce ați făcut tatuajul, vor da vina pe voi, că nu ați respectat, chipurile, instrucțiunile! Nu vă tatuați sprâncenele! Nu vă mai ștampilați pe față, fetelor! Sprâncenele tatuate arată ca un desen făcut cu carioca. Sprâncenele tatuate sunt de un prost gust feroce. Nici nu am cuvinte să descriu ororile pe care le-am văzut!

Informați-vă, fetelor, înainte de-a vă ștampila pe față, pentru că „specialistele” ascund intenționat adevărul. Doar persoanele cu alopecie au nevoie de tatuaj, nu și noi, celelalte! Nu vă mai plângeți pentru că aveți goluri în sprâncene – alopecia este o problemă gravă, nu o sprânceană rară. Voi aveți sprâncene, aveți grijă de ele!…

„Aș putea spune că sunt stilist de sprâncene, da’ e plină lumea de stiliști, așa că sunt o fată pasionată de pensat” – Irina Maria Plăiașu – direct, autentic, onest, modest, adesea vocal, o adevărată formatoare de gusturi și trenduri. Pe Irina o găsiți aici și pe facebook.

De aceeași autoare: Forma sprâncenelor determină mimica feței 

Despre Irina Plăiașu: O fată pasionată de pensat

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.