Programare pentru vindecare

Oana SorescuEste ceea ce a făcut Oana Sorescu, reușind să se vindece de o boală gravă. Astăzi, specialist în bioenergie și tehnici de eliberare emoțională, ne învață cum putem să rămânem sănătoși aplicând câteva gesturi simple de programare pentru vindecare.

„Până la vârsta de 34 de ani, viața mea a decurs normal, ca soție și mamă mândră a doi băieți minunați. Absolvisem facultatea de Management, dar meseria de mamă era cea mai importantă în acel moment al existenței mele. Apoi, în noiembrie 2005, am fost diagnosticată cu cancer de col uterin gradul 3-4 și am primit o unică perspectivă medicală – histerectomia totală, chimioterapie și radioterapie. Mi-au mai dat 2 luni de trăit… când a început totul.” Așa își începe și Oana Sorescu povestea vieții de după boală. Nu a urmat niciuna din procedurile medicale indicate, în schimb a făcut timp de 3 luni terapii de biorezonanță și homeopatie cu Emilian Dobre, un medic român plecat în Italia. După un an de la diagnostic nu era încă vindecată, iar „situația nu era roz”, cum spune Oana.  „Într-o seară am vorbit cu medicul și cu fiicele lui (medici cu toții) despre faptul că în spatele fiecărui diagnostic de boală se află o cauză psihoemoțională. Mi-au vorbit despre medicina germanică (dr Hamer) și așa a început totul. Atunci mi-am asumat responsabilitatea vieții mele, am schimbat rolul de victimă cu acela de co-creator al propriei mele vieți.” Au urmat ani lungi de studiu, rugă și meditație, în care s-a vindecat pe deplin.

Înțelegându-mi scepticismul, Oana mi-a trimis pe mail rezultatele analizelor. Nu știu ce-a făcut de-atunci, dar o văd acum, cât se poate de vie, la 10 ani după ce „trebuia să moară”: „Momentul culminant și declanșator de vindecare”, spune ea, „a fost atunci când am înțeles că tot ceea ce se petrece în viețile noastre și mai ales în corpurile noastre depinde doar de noi, de felul în care noi percepem realitatea, de convingerile și credințele noastre. Toate emoțiile negative (nemulțumirea, frica, grijile exagerate, invidia, gelozia, tristețea, neîncrederea, nehotărârile) frustrează corpul si dezvoltarea lui, prin dezechilibre energetice. Bolile apar în urma acestor dezechilibre și depinde de noi să ne vindecăm și să avem o viață sănătoasă.”

Asta a aflat Oana Sorescu studiind medicina vibrațională, noua medicină germanică a dr. Hamer, lucrările dr. Hulda Clark sau Katie Byron, Louise Hay despre Thetahealing, remediile florale Bach, tehnica de vindecare inventată de Vianna Stibal sau tehnica de eliberare emoționala (TEE). Astăzi, nu e doar o supraviețuitoare, ci și un terapeut la rândul său. E calificată în masaj bioenergetic, practician avansat TEE (tehnici de eliberare emoțională), consilier de dezvoltare personală și formator.

După ce am constatat cu uimire efectele noii abordări de tratament asupra propriei ei persoane, am vrut să aflu de la Oana mai multe despre tehnicile de eliberare emoțională (TEE):

Ce înseamnă TEE și la ce sunt bune?

Aceste tehnici sunt o combinație între acupresura chineza și psihologia modernă, un instrument eficient de îmbunătățire a vieții pe cele trei planuri: mental, emoțional și fizic. Sunt o nouă cale de abordare a sănătatii, una dintre cele mai revoluționare descoperiri din domeniul psihologiei și terapiilor din ultimul secol.

„Emoțiile negative duc la întreruperi în fluxul energetic al corpului și la îmbolnăvire” (Gary Craig, părintele TEE, inginer absolvent al Universității din Stanford).

Corpul uman are o natură electrică, informația se transmite de-a lungul nervilor prin semnale electrice date de depolarizarea din aproape în aproape a membranei neuronale. Testele EEG și EKG se bazează tocmai pe înregistrarea activității electrice a creierului și a inimii. S-a constatat că simpla „batere” a meridianelor cu vârful degetelor însoțită de afirmații repetitive are efect vindecător.

Tehnicile de eliberare emoțională se folosesc cu bune rezultate în dezechilibrele emoționale, împotritva anxietății și fobiilor de tot felul, dar și a durerilor fizice (cap, spate, dinți, stomac etc); afecțiuni de tot felul (alergii, psoriazis, hipertensiune, diabet, etc), în cazul traumelor de tot felul, chiar și în blocaje financiare sau relaționale.

Studiile despre TEE

Un studiu publicat în Journal of Nervous and Mental Disease susține că practicarea TEE timp de o oră duce la scăderea cu 24% a nivelului de cortizol (hormonul de stres) în salivă. Studiul a cuprins 83 de voluntari, care au fost supuși aleator tehnicii TEE, terapiei prin dialog sau odihnei. La final, rezultatele au arătat că TEE a obținut cea mai importantă scădere (față de o medie de doar 14% obținută cu celelalte terapii) ale acestui marker de stress direct corelat cu anxietatea și depresia. Unii autori susțin chiar scăderi cu 25% a nivelului de cortizol după 20 de minute de TEE, comparativ cu Psihoterapia Cognitivo-Comportamentală care nu ar produce niciun fel de modificări asupra nivelulului de cortizol (Dr. Dawson Church).

 Avantajele practicării TEE

TEE sunt proceduri simplu de învățat și realizat (bateri ușoare cu degetele, murmure, rotirea privirii). Se pot practica oriunde și adesea rezultatele sunt imediate. Tehnicile pot fi realizate de orice persoană la orice vârstă, fără efecte secundare.

Mai multe despre TEE și Oana Sorescu poți afla pe pagina ei de facebook: www.facebook.com/pages/Intalnirile-Oanei-Sorescu, și pe mail: intalnirileoaneisorescu@gmail.com. Sau participând la „Intâlnirile Oanei Sorescu” programate sâmbătă, 3 octombrie: orele 10.00-18.00 și duminică, 4 octombrie: orele 10.00-18.00- (Parte practică). Pentru înscrieri și lămuriri: Andrei, telefon 0737.217.692 de luni pana vineri, intre orele 10 si 18 sau la adresa de mail intalnirileoaneisorescu@gmail.com.

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.