10 semne rele că ești pe drumul bun

Pe măsură ce le descoperi, ți se par tot mai îngrijorătoare și nici prin cap nu-ți trece că de fapt cele 10 semne rele îți arată că ești pe drumul bun și sunt vești excelente pentru ceea ce vrei să realizezi. Progresul  cere sacrificii, iar etapele grele prin care treci anunță marea schimbare.

10-semne-rele

Foto: Pexels

1. Ai tendința să te izolezi

Schimbarea la nivel personal profund se face de unul singur, nu în grup. E ceva prin care trebuie să treci pe cont propriu. E firesc să te distanțezi de ceilalți, ca și cum nimeni n-ar înțelege prin ce treci. Și chiar așa e.

Dorința de singurătate e specifică persoanelor introvertite, atunci când fac schimbări în viață și decid să se dezvolte și să crească. Schimbarea îți consumă atât de multă energie, încât interacțiunea umană te stoarce, pur și simplu. De asemenea, s-ar putea să ai în plan ședințe de meditație sau de yoga, vrei să scrii un jurnal/blog sau să te apuci de orice altă activitate solitară care te ajută să te concentrezi.

2. Ți-e greu să te concentrezi asupra unor sarcini simple

Ai ieșit din zona de confort, noile acțiuni îți cer un efort dublu, nu îți mai rămâne prea multă energie pentru sarcinile simple, rutiniere. Uiți numere de telefon, încurci nume și pierzi lucruri sau trebuie să faci același lucru de două ori, ca să iasă bine? Nu te îngrijora, e perfect normal ce ți se întâmplă. E un semn că schimbările prin care treci sunt importante și profunde.

Bridget Jones însărcinată încurcă pin-ul cardului și îl bate greșit de 3 ori, apoi își uită în bancă poșeta cu acte și chei – pentru că tocmai luase o decizie importantă: să își crească singură copilul. E doar un film, dar reflectă realitatea. Marile planuri estompează micile preocupări de fiecare zi și ne șterg din minte informații, uneori vitale. Nu ai Alzheimer, pur și simplu te preocupă ceva important.

3. Îți verși nervii pe cei apropiați

Dacă schimbările prin care treci sunt pozitive, de ce ajungi să te răstești la oamenii pe care îi iubești? Creierul tău e în continuă activitate de creație, îl pui să-ți dea variante, prognoze, soluții originale. Orice abatere de la scopul propus ți se pare timp pierdut și energie irosită aiurea. Oamenii dragi sunt adesea motivul pentru care nu ai făcut încă schimbarea. Sunt cei care te descurajează, din teama inconștientă că te pierd ori urmează exact tiparele de comportament pe care încerci să le rupi. Astfel apar resentimente subtile, care pot ieși la suprafață în acest timp.

4. Ai atacuri de panică

Schimbarea e înfricoșătoare. Se face cu efort și cel mai adesea cu stres, agitație și implicare 100%. Dacă te temi, înseamnă că schimbarea e reală, importantă și permanentă. Dacă nici tu nu te mai recunoști, nu-ți face griji, o să te adaptezi rapid la noua ta persoană.

5. Ai o atitudine războinică

S-ar putea ca, în timp ce încerci să te dezvolți și să te schimbi, să nu-ți mai placă multe aspecte ale vieții tale. Ai decis că meriți mai mult și că vrei mai mult, nu doar de la tine, dar și de la ceilalți. Ai ridicat ștacheta, începi să ai pretenții, nu mai tolerezi unele comportamente și reacționezi agresiv în situații pe care altădată le-ai fi trecut cu vederea.

6. Pui la îndoială prieteniile și relațiile

Când îți dorești o schimbare importantă, de fapt îți pui la îndoială viața de până atunci, inclusiv relațiile și prietenii. S-ar putea să te gândești că nu mai sunteți compatibili ori unele relațiile tale nu sunt cele mai sănătoase. Poate că noul tău eu are nevoie de ceva timp pentru a se adapta la vechile prietenii ori acestea nu mai sunt potrivite cu noua ta viață. E dificil să renunți la relații și prieteni vechi, dar și acesta e un semn că ești pe drumul cel bun.

7. Suferința te copleșește

Nu obții nimic fără să dai ceva la schimb. De cele mai multe ori, schimbarea în bine se face trecând prin rău. Obiceiurile proaste mor greu. Renunțarea la o dependență, o iubire sau o relație toxică se face cu dificultate și suferință. Încă îți lipsesc, chiar dacă știi că pierderea lor e bună pentru tine.

8. Îți faci griji pentru viitor și ți-e dor de trecut

Viitorul ți se pare riscant? E absolut firesc să îți faci griji. La urma urmei, ai schimbat ceva rău, dar cunoscut, cu altceva – bun, dar absolut necunoscut. N-ai mai făcut asta până acum. N-ai nici cea mai vagă idee unde o să te ducă drumul acesta nou. De unde ești acum, viitorul pare incert și nesigur – e perfect normal să te temi de el.

Psihologii spun că ne atrage ceea ce ne este familiar, indiferent dacă este bun sau rău. Chiar și familiaritatea negativă poate părea mai bună la un moment dat decât schimbarea cu ceva nou, dar necunoscut. În momentele dificile sau complexe, este absolut normal să cauți trecutul confortabil, simplitatea, locurile și figurile familiare.

9. Visezi urât

Visele urâte și intense, coșmarurile – pot apărea ca rezultat al noilor experiențe și emoții, conflicte interioare sau exterioare. Ele sunt metode ale subconștientului de a rezolva în somn problemele cu care te confrunți.

10. Vrei să rupi relația cu partenerul

S-ar putea ca implicarea ta în schimbare să fie totală și să nu-ți mai lase timp și energie pentru relația romantică în care ai fost până acum. Poate că simți că partenerul tău merită mai mult sau că tu meriți mai mult. Poate că ați evoluat individual diferit și schimbarea ta nu i se mai potrivește. Orice decizie ai lua, asigură-te că nu e una impulsivă. Cântărește bine argumentele pro și contra. Încearcă să privești situația obiectiv, nu așa cum ai vrea să fie.

După cum vezi, sentimentele negative și stările neplăcute pot fi de fapt un semn că ești pe drumul cel bun spre țelul pe care ți l-ai propus. Data viitoare când ți-e teamă, te copleșesc grijile sau n-ai chef să mergi la o petrecere, ascultă-ți intuiția și încearcă să înțelegi ce vrea să-ți transmită eul tău interior – dă-ți răgaz pentru a-ți recupera energia și forța să mergi mai departe pe calea pe care ți-o dorești.

Sursa: Life Advancer Your Guide to Life Improvement 

 

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.