5 obstacole care te împiedică să-ți urmezi visul

Cu toții avem un vis. Uneori, gândul la el te ajută să trăiești și să mergi mai departe. Speranța că o să-l împlinești e atât de adânc înrădăcinată, încât e greu să-ți dai seama când ai renunțat la visul tău. Totul se petrece treptat, fără să vezi semnalele. Și totuși, ele există. Cum recunoști cele 5 obstacole până la visul tău și cum le depășești, cât mai repede.

5-semne-ca-ai-renuntat-la-visul-tau-docx

Foto: Pexels

Când le întâlnești, cel mai probabil ai renunțat la visul tău.

1. Nu ai timp, niciodată

Ca să-ți împlinești visul, ai nevoie de timp. Și bani. Și energie. Și dedicație. Mai ales pentru un vis mare, ca al tău. Toate visurile sunt mărețe – altfel ce rost ar mai avea? Și nu ai niciunul din aceste ingrediente „obligatorii” pentru împlinirea lui. Doar că, la un moment dat, le folosești ca scuză. „Nu am timp” – e cel mai frecvent motiv pentru care amâni realizarea visului. Când „nu acum” se întinde pe luni și ani, cel mai probabil n-o să-l realizezi niciodată. Dacă nu acum, atunci când?…

2. Trebuie să mai analizezi situația

Un plan pentru visul tău este cu siguranță primul pas în realizarea lui. Pentru mulți, și ultimul. E bine să plănuiești totul în avans, dar analizarea excesivă te poate împiedica să treci la acțiune.

Nu-ți face griji că nu știi totul de la început. Sau că o să greșești. Oricât te-ai strădui, nu poți să prevezi totul dinainte. Și mai ales, nu te gândi la ce va crede lumea. Părerea celorlalți și criticile lor pot constitui cel mai mare obstacol în calea realizării visului tău. Nu-i poți mulțumi pe toți. Ce-ar fi să te mulțumești pe tine? Și să-ți pui planurile în aplicare, pas cu pas? Care e cel mai rău lucru care ți se poate întâmpla?

3. Nu crezi că reușești

Când începi să te îndoiești de capacitatea ta de a-ți împlini visul, e semn clar că ai renunțat. Dacă ajungi să crezi că nu poți și că nu ești în stare, începi să crezi că n-are rost să te mai zbați – oricum n-o să-ți iasă. Ce crezi că au oamenii de succes și tu nu ai?

Nimeni nu spune că va fi simplu, dar dacă nu încerci, cu siguranță nu vei reuși. Ca în bancul ăla cu omul care se roagă la Dumnezeu să câștige la loterie, dar nu cumpără niciun bilet. Cum vrei să tragi biletul câștigător, dacă tu nu iei niciunul?

4. Te urmărește ghinionul

Ai observat că oamenii care se consideră ratați în viață sunt și cei care cred că sunt ghinioniști sau lipsiți de șanse? Asta e cea mai folosită scuză să nu facă nimic. „Dacă aș fi avut o șansă”… Dar câte șanse au recunoscut dintre cele pe care le-au avut, vreodată? Norocul își are întotdeauna partea lui de importanță în realizarea unui vis. Dar dacă nu ești implicat și la treabă – cum vrei să te găsească norocul?

Fiecare proiect pe care îl începi, fiecare informație sau relație îți pot aduce o șansă oarecare. Noile cunoștințe pot fi o cheie către succes. Poate nu imediat, dar nu știi niciodată cum și când – cum știi care e șansa ta să strălucești, dacă nu încerci cât mai multe?

5. Merge și-așa

Asta e cea mai rea scuză dintre toate. Și preferata noastră, a românilor – un popor fatalist. Când începi să crezi că merge oricum, de fapt crezi că visul tău e doar o himeră. Și că nu ți l-ai dorit niciodată, cu adevărat. Și că totul e bine și-așa. Dar adânc în sufletul tău știi că n-o să fie niciodată bine.

Așa că, dacă ai chiar și cel mai ușor sentiment de frustrare și crezi că ceva trebuie schimbat, înseamnă că lucrurile nu sunt ok. Intuiția nu te minte. Folosește-o ca să ieși din rutina zilnică.

Dacă nu-ți place cu adevărat viața ta, nu-i aștepta sfârșitul. Ridică-te și acționează. Să te complaci în ea, înseamnă să-ți omori visurile. Dacă ceva te roade – încearcă să schimbi situația! Chiar dacă nu reușești din prima, vei fi cu un pas mai aproape de ceea ce-ți dorești.

Și nu uita, împlinirea visurilor cere timp. Și pasiune. Visul tău e ca un far, care îți luminează calea spre fericire. Drumul poate fi la fel de frumos și plin de satisfacții ca și ținta, câtă vreme mergi pe el spre succes.

Sursa: Life Advancer

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.