A 70-a ediție a Campionatelor Naționale de Gimnastică

Cei mai buni 60 de gimnaști urmează a-și disputa titlurile pe echipe, individual compus și aparate, în primele zile de septembrie, în cadrul celei de-a 70-a ediție a Campionatelor Naționale de Gimnastică, care va avea loc în Sala Olimpia din Ploiești.

Federația Română de Gimnastică oganizează Campionatului Național de Gimnastică Individual Open și Campionatului Național de Gimnastică al Reprezentativelor de Club Masculin și Feminin, ce va avea loc pe 1-3 septembrie, la Sala Olimpia, din Ploiești.

Evenimentul marchează a 70-a ediție a Campionatelor Naționale de Gimnastică, competiție care a debutat în 1947, la Reșița. Este pentru a treia oară în istoria „naționalelor” (după 2008, 2007) când cele mai bune gimnaste și cei mai buni gimnaști își dispută podiumurile în orașul prahovean, anul acesta în concurs aflându-se reprezentanții cluburilor CSS Buzău, CSM Reșița, CSA Steaua București, CSS Brașov, CSS Dinamo București, CSM Bistrița, CSS Lugoj, LPS Bistrița, CSM Lugoj, CSS Timișoara, CS Dinamo București, CSS Bârlad, CS Farul, CSS 1 Constanța, CSS 2 București, CSS Focșani, CSM Arad, în total 60 de sportivi urmând a-și disputa titlurile pe echipe, individual compus și aparate.

„Această competiție este o foarte bună verificare pentru sportivii noștri care urmează ca la începutul lunii octombrie să participe la Campionatele Mondiale de la Montreal, în Canada”, a declarat Andreea Răducan, Președinta Federației Române de Gimnastică.

Programul competițional: Vineri, 1 septembrie 2017, 16.00 – 18.30 Concurs masculin; Sâmbătă, 2 septembrie 2017, orele 16.30 – 18.30 Concurs feminin; Duminică, 3 septembrie 2017, orele 11.00 – 14.00 Finale pe aparate (feminin, masculin).

Tragerea la sorți pentru ordinea de concurs a finalelor pe aparate se va efectua după concursul pe echipe, în conformitate cu modalitatea de desfășurare a acestor finale, respectiv două blocuri în același timp.

În conformitate cu prevederile regulamentare ale federației privind competițiile interne, vârsta minimă de participare la aceste concursuri este:

  • Pentru competiția masculină – 15 ani;
  • Pentru competiția feminină – 13 ani.

Campionatele Naționale de Gimnastică 2017 sunt organizate în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic Sportiv Român, Primăria Municipiului Ploiești, Consiliul Județean Prahova.

Partenerii și sponsorii evenimentului: Petrom, Auchan, Janssen Fritsen, Fundația Casa Campionilor, Graffiti BBDO.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.