Bărbați în rolul femeilor

by imagerymajestic at Free Digital Photos Să presupunem că transferăm bărbaților parte din obligațiile și responsabilitățile legate de sănătatea sexuală a cuplului, atribuite prin definiție și consens – exclusiv femeilor… Ok, știm că bărbații nu pot naște, dar rămân celelalte lucruri legate de sex – un domeniu pe care ei oricum îl adoră!

  1. După vârsta de 9 ani și înainte de 26 de ani sau în orice caz înainte de primul contact sexual, băiatul ar trebui vaccinat împotriva infectării cu virusul Papilloma, cunoscut ca responsabil de cancer de col uterin, leziuni genitale precanceroase și condiloame genitale. E adevărat, bărbații nu au col uterin, dar ar fi bine să se gândească în avans, nu-i așa, la sănătatea lui și a viitoarei partenere. Vaccinul le protejează propriile genitale de condiloame și cancer. Vaccinul îi poate salva pe băieți de multe neplăceri ulterioare. Efectele secundare sunt minore (febră, înroșirea pielii local), dar e foarte eficient – ține timp de 5-6 ani, în orice caz. Vaccinul fiind foarte nou, nu se știe încă dacă este necesar un rapel la un interval de câțiva ani.
  2. Înainte de a-și începe viața sexuală, bărbații ar trebui informați de către medic asupra riscului bolilor cu transmitere sexuală, ca și despre toate detaliile legate de procreere, care sunt modalitățile de protecție împotriva riscului de sarcină (inclusiv abstinența), în cazul în care nu-și doresc un copil. Orice bărbat responsabil, modern, rațional, liber și educat apelează la o metoda contraceptivă modernă pentru o viață sexuală sănătoasă, fericită, care include prevenirea unei sarcini nedorite, unui avort, și orice îngrijorări sau neplăceri legate de acest subiect (extras din site-urile despre contraceptie, în care am înlocuit cuvântul „femeie” cu „bărbat”).
  3. Bărbații tineri ar trebui să știe de asemenea că trebuie să se respecte pe sine și corpurile lor, pentru că femeile au anumite nevoi și sunt stimulate vizual. Domnilor, dacă vă plimbați bicepșii la vedere în mâneci scurte și jeanșii mulați pe corp, să nu vă mirați că femeile vă ciupesc sau vă plesnesc peste fese. Asta pentru că femeile vor crede că sunteți ”acel fel” de bărbați, caz în care sunteți răspunzători de consecințe. Îmbrăcați-vă decent și cât mai acoperit, inclusiv pe caniculă, dacă nu intenționați să ”atrageți”.
  4. Când un bărbat tânăr se decide că e gata pentru sex – preferabil în cadrul căsătoriei – va fi învățat că el este singurul responsabil de controlul sarcinii. Ei bine băieți, poate sunteți norocoși și ați dat peste o femeie care ia pilule contraceptive. Dar cele mai multe femei consideră că tratamentul zilnic cu hormoni este dificil de urmat (și ușor de uitat) și în plus, poate avea efecte secundare neplăcute, cum ar fi scăderea apetitului sexual, așa că ar fi bine să fiți pregătiți pentru alte metode contraceptive. Și nu vorbim despre cea cu prezervativ, un alt no-no pentru femei, care nu agreează deloc latexul (unele sunt chiar alergice la material). Ci despre metode contraceptive pe termen mediu și lung (injecții, plasturi, implanturi subdermice, introducerea de dispozitive în penis, inele, geluri în scrot etc). Asigurați-vă prin orice metodă că femeia căreia îi oferiți corpul vostru nu e forțată să aleagă între plăcerea sexului și potențialele consecințe negative ale acestuia, fără să aveți un control riguros al riscului concepției.

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.