„Bijuterii cu poveste” din colecții private vechi, licitate la Artmark

O Licitație de Bijuterii cu Poveste  va avea loc marți, 29 iunie, ora 19:00, atât online pe platforma Artmak, dar și în sala de licitație de la Palatul Cesianu-Racoviță. Bijuteriile fac parte din mai multe colecții private peste care a trecut patina timpului și care vin la pachet cu istorii și povești impresionante. Ultimii cercei primiți în dar, colierul cu perle de la bunica transmis din generație în generație, inelul-promisiune a unui nesfârșit drum în doi, brățări ce au fost martori la evenimente care au schimbat destine, prima broșă care marchează schimbarea prefixului și alte aproximativ 200 de accesorii inedite ce poarte momente de neutat și provin din prestigioase colecții de familie vor fi scoase la licitație în cadrul evenimentului „Mândrie și Prejudecată”.

Bijuterii cu poveste licitație Artmark

”Oval Diamond” – unic inel din aur, decorat cu diamante, însoțit de certificat gemologic HRD Antwerp, din colecția unui arhitect.

O remarcabilă piesă istorică este broșa din aur ce provine din colecția moștenitorilor generalului Mihail Cristodulo Cerchez, eroul de la Grivița, Plevna și Smârdan. Bijuteria decorată cu email și diamante are prețul de pornire de 3.000 de euro și a fost realizată într-un atelier austro-ungar acum 120 de ani.

bijuterii cu povești

Broșa din aur în forma unei flori decorata cu email și diamante, provine din colecția moștenitorilor generalului Mihail Cristodulo Cerchez

Din colecția unei familii de actori provine colierul din aur alb „Infinity”, pavat cu diamante. Impresionanta bijuterie are un preț de pornire de 15.000 de euro. O veche familie de bancheri lasă moștenire o superbă brățară fixă din aur alb, abundent pavată cu diamante albe și negre și care are prețul de pornire de 8.000 de euro, dar și un colier de inspirație Art Deco din șiraguri de rubine, ornat cu diamante și care are un preț de pornire de 4.000 de euro.

Din colecția unui celebru arhitect provine inelul din aur galben „Oval Diamond” care este însoțit de certificat gemologic HRD Antwerp și are un preț de pornire de 5.000 de euro, dar și inelul în două culori „Natural Blue” decorat central cu tanzanit deep bluish-violet și briliante. Podoaba cu prețul de pornire de 4.000 de euro este însoțită de certificatul gemologic ALGT.

Bijuterii cu poveste din colectii private licitatie Artmark

”Oval Diamond” – unic inel din aur, decorat cu diamante, însoțit de certificat gemologic HRD Antwerp, din colecția unui arhitect

Acestora li se adaugă, din aceeași colecție a unui arhitect, și două inele cu prețul de pornire de 3.000 de euro fiecare – inelul „Glamour Shot”, decorat cu smarald și anturat cu de două rânduri de briliante și inelul din aur alb decorat central cu diamant briliant light brownish pink, anturat  de două rânduri de diamante.

Licitație Artmark

Glamour Shot inel din aur alb decorat cu smarald „intense bluish green” anturat de doua randuri de briliante, insotit de certificat gemologic ALGT, provine din colectia unui arhitect

Licitația propune și o selecție de bijuterii cu prețuri accesibile – inele sau cercei într-un spectru complet de nuanțe vii care pleacă în licitație de la doar 100 de euro preț de pornire. Delicate sau opulente, ornate cu strălucurea discretă a pietrelor prețioase, garnisite cu modele sofisticate, cu parfum clasic și elegant, cele aproximativ 200 de bijuterii pot fi admirate și probate în regim gratuit la Palatul Cesianu-Racoviță până marți, 29 iunie, dar și în catalogul online disponibil pe artmark.ro.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.