Caravanserail Intense Nicolai Parfumeur-Createur a ajuns în România

Cea mai nouă creație Nicolai Parfumeur-Createur se numește Caravanserail Intense și, la câteva zile de la lansarea internațională, a ajuns la noi. Vizitele repetate ale Patriciei de Nicolai în Orientul Mijlociu, presărate cu ospitalitatea și simțul primitor al culturii arabe, au dat naștere primului parfum gurmand lemnos al casei Parfums de Nicolai. Elegantele creații Parfums de Nicolai sunt capodopere ale producției de parfumuri contemporane franceze, create cu un gust impecabil, și nici de această dată lucrurile nu sunt mai prejos.

Numele Caravanserail a venit la sfârșit și a fost atât de evident!

În Evul Mediu, un caravanserai era un han tipic Orientului Mijlociu, aflat pe drumul caravanelor ce transportau călători și bunuri din bazinul Mediteranei către estul Asiei. Locuri de popas pe celebrul Drum al mătăsii și al mirodeniilor, aici oamenii obișnuiau să se odihnească după călătoria lungă și obositoare. Era un loc sigur, unde puteau să facă negoț cu produse de lux aflate la mare căutare (mătăsuri, parfumuri, porțelanuri, ambră, fildeș, mirodenii, pietre prețioase) și să afle ultimele noutăți despre lume. Caravanseraiul era o casă de oaspeți, iar ospitalitatea este într-adevăr caracteristica noului parfum Nicolai.

Parfumul este, ca și sursa lui de inspirație, liantul a două civilizații (occidentală și arabă). „O legătură între mai multe ținuturi, Caravansérail Intense este o escală la intersecția drumurilor cafelei și condimentelor. Un sit istoric al ospitalității, aflat nu departe de deșerturile aride, unde exploratorii pionieri și sufletele călătoare sunt întâmpinate de o cafea tradițională fierbinte, captivantă, ale cărei vârtejuri dezvăluie fațetele proaspete ale semințelor de cardamom. Notele fructate și dulci sporesc acest amestec divin presărat delicat cu scorțișoară și cuișoare, în timp ce un duo de paciuli și lemn de santal îi oferă o intensitate lemnoasă. În cele din urmă, puternica furtună de nisip, ce include note de ambră uscată, evidențiază imortelle, vanilie și boabe de tonka.”

  • Note de vârf: cafea, prune, zmeură
  • Note de mijloc: cardamom, cuișoare, scorțișoară, paciuli, lemn de santal
  • Note de bază: ambră, vanilie, boabe de tonka, immortelle
Caravanserail Intense

Vizitele numeroase ale Patriciei de Nicolai în Orientul Mijlociu, presărate cu ospitalitatea și simțul primitor al culturii arabe, au dat naștere primului parfum gurmand lemnos al casei Parfums de Nicolai. (Photo Credit: Madame Patricia de Nicolaï) ©

Creațiile casei Nicolai sunt disponibile în exclusivitate în România pe nicheparfumerie.ro, în concept store-ul Niche Parfumerie din București 50ml Artistic Fragrance Bar și în magazinul Niche Parfumerie din Timișoara.

Prețuri Parfums de Nicolai Caravanserail Intense

apă de parfum 30 ml – 340 lei

apă de parfum 100 ml – 1020 lei

Citește și:

Parfums Dusita, acum în portofoliul Niche Parfumerie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.