Careless Beauty – cosmetice organice românești premiate în Italia

Careless Beauty România, brandul românesc de cosmetice integral organice (nu conțin niciun fel de substanță de sinteză), a câștigat premiul „Europa” la cea de-a X-a ediție a Concursului “La Fabbrica Nel Paesaggio”, desfășurat în Italia. Aflată sub egida Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO, competiția a avut loc pe 12 octombrie 2019, în Foligno, fiind dedicată oamenilor de afaceri, administrațiilor și instituțiilor care dezvoltă proiecte orientate către protecția mediului.

Ioana Adina Oancea – farmacist, estetician, una dintre fondatoarele brandului

La acest concurs, Careless Beauty România a obținut premiul „Europa” pentru tradiția (din 1992) în îngrijirea naturală a pielii, prin utilizarea materialelor vegetale provenite din flora României, fără implicarea substanțelor de sinteză, dar și pentru protejarea mediului înconjurător, prin folosirea de materiale sustenabile în procesul de fabricație, precum și pentru promovarea agriculturii regenerabile.

Elena Oancea, Careless Beauty

Elena Oancea

Elena Oancea, fondator Careless Beauty: „Suntem recunoscători și onorați să primim acest premiu special oferit de un juriu internațional de prestigiu. Premiul Europa este o recunoaștere nu doar a dezideratului nostru, acela de a păstra puritatea naturii în toate gamele noastre, dar și a calității muncii noastre. Să reproduci natura într-un laborator, cu atenție și grijă față de mediul înconjurător presupune o înțelegere holistică a fiecărui procedeu în parte. Fiecare produs Careless Beauty este rezultatul unei ample cercetări științifice asupra diferitelor specii de plante din pădurile Dobrogei, ce, culese la momentul optim, și-au confirmat potențialul benefic în tratarea diferitelor afecțiuni”.

Ce este concursul „La Fabbrica Nel Paesaggio”

Începând cu anul 2015, concursul „La Fabbrica Nel Paesaggio” a intrat sub egida Federației Europene a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO (FEACU). Tot atunci, a fost propusă și o secțiune internațională, în cadrul căreia se acordă premiul „EUROPA”. Participanții au fost nominalizați de cluburile pentru UNESCO, iar Alumnus Club pentru UNESCO (condus de dr. Daniela Popescu, expert în Comisia Națională a României pentru UNESCO), a propus pentru anul 2019, din partea României, brand-ul de cosmetice naturale Careless Beauty România.

Concursul, desfășurat anul acesta sub patronajul Parlamentului European și al Comisiei Naționale Italiene pentru UNESCO, a urmărit anumite criterii de evaluare, conform Convenției Europene asupra Peisajului din 2000, precum: calitatea intervenției raportată la armonia cu mediul natural, istoric și cultural; recunoașteri de bună practică (certificate de calitate, evaluări ale consumatorilor); respectarea temei concursului (materialele și tehnologiile utilizate, impactul ambiental și amprenta ecologică în utilizare, reciclare și recuperare); dezvoltarea durabilă a teritoriului (politica de dezvoltare, nivelul de implicare al cetățenilor, contribuția la îmbogățirea peisajului, calități sociale, economice și culturale sustenabile).

Careless Beauty, singurul brand românesc brevetat în cosmetica organică

Careless Beauty este o afacere de familie, fondată în 1992 de de Elena Oancea – chimist, estetician, şi de fiica acesteia, Ioana Adina Oancea – farmacist, estetician. Careless Beauty este singurul brand românesc brevetat de cosmetică organică şi deţine până în prezent patru brevete de invenţie. Dar în procesul de fabricație este implicată toată familia. Povestea lor a început cu mai bine de două decenii în urmă, într-un sat din Dobrogea, un loc aflat în inima naturii, departe de poluarea marilor orașe. Aici și-a petrecut Elena Oancea copilăria și a aflat de la bătrânii satului despre forța naturii și puterea ei vindecătoare. Astfel că studiul plantelor și al potențialului lor în îngrijirea pielii a devenit o tradiție de familie și premisa afacerii de mai târziu. Aceasta din urmă are la bază rețetele Elenei moștenite de la părinți, precum și cercetările personale în domeniu. Chimist-estetician, ea a fondat în 1992 Careless Beauty, un brand autentic românesc de produse naturale, fără substanțe chimice de sinteză.

Careless Beauty Cremă cu efect regenerator

Careless Beauty Cremă cu efect regenerator

Astăzi, Elena Oancea își creează propriile rețete împreună cu fiica sa, Ioana Adina, la rândul ei farmacist esthetician. În elaborarea rețetelor, ele folosesc 46 de specii de plante românești combinate în 5 game complete, dedicate fiecărui tip de ten (uscat, sensibil, cuperozic, iritat și allergic, mixt, gras și asfixic, acneic sau ten cu pete și pistrui) și o gamă pentru îngrijirea corporală.

Plantele utilizate în proces sunt recoltate de pe terenurile proprii sau din flora spontană montană (cătină, levănțică, crin alb, nalbă, violete, pin, crăițe, iasomie, măceșe etc.) Extractele din plante sunt rapid absorbate în piele și contribuie la accelerarea procesului de regenerare celulară.

apa-din-flori-de-lavanda Careless Beauty

Careless Beauty Apă din flori de lavandă

Pe lângă produsele cosmetice, Careless Beauty oferă și tratamente faciale după metode tradiționale, fără aparatură de specialitate. Vaporizarea se face cu infuzie de plante iar tratamentele faciale complete durează până la 2 ore, ce includ masaj facial, gomaj și măști regeneratoare.

Prețuri, produse și servicii Careless Beauty găsiți aici

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.