Cartea Oglinzilor lui Chirovici, un film cu Russell Crowe

Cartea Oglinzilor, romanul lui E. O. Chirovici, publicat deja în mai multe țări, este în curs de ecranizare, iar producția va începe în ianuarie 2023. Russell Crowe va juca rolul unui fost detectiv de omucideri însărcinat să reexamineze un caz brutal de crimă din trecutul său.

Cartea Oglinzilor ecranizare cu Russell Crowe

Filmul se va numi „Sleeping Dogs” și va fi o adaptare după aclamatul roman al lui E.O. Chirovici, „Cartea oglinzilor”, producție Nickel City Pictures. Ecranizarea marchează debutul regizoral al lui Adam Cooper, care a scris și scenariul, împreună cu Bill Collage, scenariștii filmelor „Assassins Creed” și „Exodus: Gods and Kings”.

Crowe îl va juca pe Roy Freeman, un detectiv supus unui tratament de ultimă oră împotriva bolii Alzheimer. El este forțat se confrunte cu impactul unei investigații din trecutul său, după ce un deținut condamnat la moarte pe care Freeman la arestat cu 10 ani înainte începe săși proclame nevinovăția. Intrigat și luptând și recapete memoria, Freeman îl angajează pe fostul său partener pentru al ajuta să reînvie cazul și să descopere adevărul. Împreună, pornesc în dezlegarea unei rețele încâlcite de secrete, forțândul pe Freeman să facă niște descoperiri îngrozitoare, care îi dau peste cap lumea.

Romanul semnat de Eugen Ovidiu Chirovici face parte dintro trilogie (Cartea secretelor 2018; Cartea umbrelor în publicare) și este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui drepturi de publicare au fost vândute în peste 39 de țări.

Considerată de The Guardian ca fiind „un fenomen editorial internațional”, cartea ne propune istoria unui agent literar (Peter Katz), care în cei cinci ani de carieră a evaluat sute de manuscrise. Niciunul dintre acestea însă nu a reușit să îi stârnească interesul precum fragmentul trimis de misteriosul Richard Flynn. Student la Princeton la vremea când se petrec faptele din povestirea lui, Richard oferă atât de multe detalii despre uciderea profesorului Joseph Wider, încât Katz nu știe ce să creadă. Romanul se bazează pe o experiență personală interesantă a lui Chirovici, și anume faptul că oamenii au capacitatea de a cosmetiza și chiar de a-și falsifica involuntar amintirile. Ce-ar fi dacă cineva crede că a văzut ceva și își amintește lucruri pe care nu le-a văzut niciodată? Un roman psihologic, prins într-o acțiune polițistă, povestită cu stil. „Un roman așa zis polițist ar trebui să fie la fel de stilat ca și unul literar”, scria E.O. Chirovici pe blog.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.