Ce cărţi citim luna asta? Noutăţi editura RAO

Istoria unui parfum şi misterul succesului lui secular, secretele unor picturi veneţiene, biografii romanţate sau aventuroase, cele 4 cărţi lansate de editura RAO se anunţă extrem de incitante, chiar dacă respectă cu stricteţe adevărul istoric sau poate tocmai de aceea. Le citiţi şi vă îmbogăţiţi, nu doar spiritul, ci şi aria de cunoaştere – aceasta este deviza celor 4 cărţi. Ele sunt o achiziţie excelentă pentru bibilioteca personală şi un dar preţios pentru cei dragi.

noutăţi editura rao ianuarie 2021

Iluzia optică, de Rachel Halliburton

Iluzia optică, Rachel Halliburton - cărţi editura RAOOamenii au fost întotdeauna curioși să afle secretele artiștilor unor opere de succes. Tehnicile de pictură descoperite de pictorii italieni intră și ele în spectrul speculațiilor, ajungând să fie chiar subiect de invidie, comerț sau furt. Romanul de debut al lui Rachel Halliburton ne invită să trăim o istorie reală din această lume. Acțiunea se plasează în anul 1797, când în Londra nimic nu mai este sigur: monarhia se clatină, orașul e străbătut de conspirații, iar invazia franceză bate la uşă. În această atmosferă febrilă, pictorul american Benjamin West primeşte vizita unui duo dubios, format dintr‑un tată ursuz și o fiică emoționată – familia Provise, care susține că are un secret ce i-a obsedat pe pictori de secole: tehnicile venețiene ale maestrului pictor Tițian.

„Halliburton construiește niveluri de înșelăciune, ambiție și scandal într‑un portret strălucitor și complet texturat al Londrei georgiene, cu strălucirea, fascinația și corupția ei.“ Imogen Robertson

Preţ: 45 lei

RACHEL HALLIBURTON a studiat engleza și literatura clasică la Cambridge. În calitate de jurnalist și fost redactor-adjunct al Time Out, ea a intervievat persoane celebre precum Gorbaciov, Yoko Ono și Kissinger pentru publicații precum Times, Financial Times, New Statesman, Spectator, Evening Standard și Independent.

Chanel NO 5 Biografie neautorizată, de Marie-Dominique Lelièvre

Chanel No 5 Marie Dominique Lelievre, cărţi ed RAO 2021La un secol de la apariţia faimosului parfum Chanel No 5, jurnalista Marie-Dominique Lelièvre porneşte într-o călătorie de descoperire a misterului creat în jurul acestuia şi a muzei lui, Coco Chanel.

Nimic nu este simplu în lumea celor celebri şi bogaţi, ne spune scriitoarea, conducându-ne prin labirintul evenimentelor şi al personalităţilor epocii. Pe lângă detalii surprinzătoare despre originea parfumului, a compoziţiei acestuia, a mecanismelor de fabricare, vânzare şi publicitate a legendarului Chanel 5, cititorul este introdus în atmosfera efervescentă din perioada interbelică şi în cea tensionată şi complicată a celui de-al Doilea Război Mondial. După război, graţie geniului comercial al fraţilor Wertheimer, parfumul Chanel No 5 va cuceri inimile femeilor din Statele Unite şi din toate colţurile lumii.

La un secol de la crearea parfumului, Chanel NO 5 îşi păstrează farmecul şi identitatea şi în zilele noastre.

Preţ: 36 lei

MARIE-DOMINIQUE LELIÈVRE este jurnalistă şi autoare de romane, dar şi de biografii precum cele ale lui Brigitte Bardot, Yves Saint Laurent, Françoise Sagan. În anul 2008 a primit Premiul Grand Prix de l’héroïne Madame Figaro de la biographie.

Clubul Jane Austen, de Natalie Jenner

Clubul Jane Austin, editura RAOCu o sută cincizeci de ani în urmă, orașul Chawton a fost căminul scriitoarei Jane Austen, una dintre cele mai cunoscute romanciere britanice, în ultimii săi ani din viață.

Acum, casa aparține câtorva rude îndepărtate, împreună cu o moșie aflată în mari dificultăți financiare. Cum ultimele rămășițe ale moștenirii lui Jane Austen par să fie amenințate de dispariție, un grup de persoane se unește în încercarea de a păstra atât casa, cât și celelalte proprietăţi ale scriitoarei. Un roman puternic și emoționant, care explorează tragediile și triumfurile vieții, atât la scară mică, cât și la nivel global, precum și generozitatea și compasiunea universală existente în noi toți, Clubul Jane Austen al lui Natalie Jenner este destinat să rezoneze cu cititorii din toate generațiile, atât prezente, cât și viitoare.

Preț: aprox. 38 lei

„Un debut încântător și memorabil, care ne amintește de limbajul universal al literaturii, precum și de puterea cărților de a uni și de a vindeca.“ Pam Jenoff, autoare de bestselleruri The New York Times

„Acest roman ne oferă o evadare dulce și extrem de inteligentă din cotidian…“ People

NATALIE JENNER este autoarea bestsellerului internațional Clubul Jane Austen, o poveste despre înființarea, în anii ’40, a unei societăți literare în satul Chawton din Anglia, unde Jane Austen a locuit în ultima parte a vieții sale. Natalie Jenner s-a născut în Anglia, dar a emigrat în Canada în perioada copilăriei. A absolvit Universitatea din Toronto. Natalie a fondat librăria independentă Archetype Books în Oakville, Ontario, unde locuiește împreună cu familia sa și cei doi câini.
Bestseller în Canada, în categoria cărților de ficțiune, volumul de debut al lui Natalie Jenner, Clubul Jane Austen, va fi publicat în peste cincisprezece limbi diferite.

Furia, de Bob Woodward

Furia, de Bob WoodwardEu scot furia din oameni la suprafaţă“, Donald Trump

În ultimii ani, numele președintelui american s-a aflat pe buzele tuturor. Cuvintele şi acţiunile lui au uluit şi şocat oameni din toată lumea, nu doar americani.

Dorința de a afla mai multe despre cel de-al 45-lea preşedinte al SUA a crescut de-a lungul timpului, iar această carte este în măsură să o îndeplinească.

Cele șaptesprezece interviuri luate președintelui Donald Trump sunt firul roșu pe care autorul îl urmează cu persuasiune și cu ajutorul căruia reușește dezvăluirea incredibilei și capricioasei personalități a celui mai controversat, probabil, președinte american de până acum. Aceasta este o performanță greu de egalat. Niciun locatar de până acum al Casei Albe nu a acordat vreodată atât de multe interviuri unui singur autor.

Fiecare pagină înseamnă un nou pas în descifrarea caracterului inconsecvent, nestatornic, uneori răzbunător, al omului Donald Trump, care se autodefinește fals ironic: „Eu scot furia din oameni la suprafaţă. Scot furia la suprafaţă. Întotdeauna o fac. Nu știu dacă este un avantaj sau un dezavantaj, dar orice ar fi, o fac“.

Această carte nu este un șir foarte lung de întrebări și răspunsuri, ci o lecție de istorie și, de ce nu, de viață.

Preţ: 59 lei

BOB WOODWARD s-a născut la 26 martie 1943, în Illinois. A absolvit Universitatea Yale în 1965 și a activat cinci ani ca ofițer de comunicare în marina SUA înainte de a-și începe cariera de jurnalist la Montgomery County Sentinel (Maryland), unde a fost reporter timp de un an, după care s-a alăturat echipei de la The Washington Post, unde lucrează din 1971. Este autorul sau coautorul a 20 de cărți, toate fiind bestselleruri nonficțiune.

Citeşte şi:
Manualul Marthei: cum să organizezi o petrecere reuşită
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.