Ce mănâncă invitații la dineul Golden Globe 2015

Duminică, 11 ianuarie, ora 5 la Los Angeles, se deschide a 72-a ceremonie a decernării premiilor Golden Globe. Organizatorii tocmai au dezvăluit presei meniul dineului de gală. Cuvintele zilei au fost: fresh, organic și local.

Un meniu clasic, cu accente moderne

Cam asta încearcă să aducă echipa de la Beverly Hilton pe masa invitaților la Golden Globe: un meniu sănătos, tradițional, într-o prezentare modernă. Asta înseamnă inclusiv că meniul ține cont de varietatea dietelor ținute la Hollywood: vegană, vegetariană, fără gluten sau fără lactate.

„Dacă cineva nu vrea pește, îi dăm carne. Dacă cineva vrea spaghete, va primi spaghete. Avem feluri fără gluten, vegane, avem totul sub control”, spune Troy N. Thompson, noul director executiv al hotelului. Cea mai mare grijă a organizatorilor e vremea rea care a lovit California și care ar putea să împiedice livrarea tuturor ingredientelor în stare proaspătă și în cantitățile comandate.

72nd Golden Globe 2015 Beverly Hills

meniul dineului de gală cuprinde salată Waldorf cu sos de lămâie, în locul tradiționalei maioneze.

Chef-ul trebuie să verifice constant cu fermierii starea recoltelor și dacă temperaturile reci pun în pericol bunul mers al petrecerii. ”Cea mai mare problemă este cantitatea”, spune dl Thompson. „Avem nevoie de salată verde organică, proaspătă. Vom avea 1300 de bucăți, câte am comandat? Sunt multe.” Meniul dineului de gală cuprinde salată Waldorf cu sos de lămâie, în locul tradiționalei maioneze.

Păstrăv arctic la cuptor cu crochete de cartofi și varză neagră

Duo de filet mignon și păstrăv arctic la cuptor cu crochete de cartofi și varză neagră

72nd golden Globe Beverly Hills

in meniu, la cea de-a 72-a ediție a Globului de Aur

Pe lângă salata Waldorf reinterpretată, invitații vor degusta antreuri de filet mignon marinat cu ceapă și păstrăv arctic la cuptor cu crochete de cartofi, varză neagră cu fondant de tomate.

Desertul e un trio de Cassis Lemon Cheescake, Chocolate Alliance Saltet Caramel și Hazelnut Dacquoise. Am vrut să le traduc, dar mi s-a părut că le iau din savoare. Prima e o prăjitură cu brânză și lămâie și probabil cu coacăze negre (cassis – o specialitate din Burgundia), a doua o prăjitură cu ciocolată și caramel sărățel, iar ultima – un desert franțuzesc din straturi de bezea, pralină de alune, ganache de ciocolată și cremă de cafea.

trio de Cassis Lemon Cheesecake, Chocolate Alliance Salted Caramel și Hazelnut Dacquoise

Trio de Cassis Lemon Cheesecake, Chocolate Alliance Salted Caramel și Hazelnut Dacquoise

Dacă ați început să salivați, fie-vă milă de divele de la Golden Globe, în rochiile lor de gală strânse pe corp, la milimicron. Specialistul în patiserie Thomas Henzi are o misiune dificilă: „Încercăm să fim creativi și să îmbinăm mai multe arome. Nu ne gândim la diete, pentru că e petrecere. Are loc o dată pe an și vrem ca lumea să se simtă bine.” Dar are pregătite variante și pentru cei cu diverse restricții alimentare. „Avem și câteva deserturi fără gluten și câteva vegane. Dar sper că vor alege trio-ul principal”, spune chef-ul Henzi.

600 de sticle de vin și 400 de Moet și Chandon Magnums

600 de sticle de vin și 400 de Moet și Chandon Magnums

Moët et Chandon e în continuare șampania oficială a evenimentului și două cocktailuri vor îmbogăți masa: “Moët Sunset Starlet” și “Moët Bijou Rouge.” Ambele sunt creații semnate Elettra Wiedemann de la Impatient Foodie.

Date și fapte

  • Ceremonia are loc duminică, 11 ianuarie, la Los Angeles, de la 5, ora locală. Gala va fi prezentată, pentru a treia oară, de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.
  • 1.300 de invitați la dineu și decernarea premiilor
  • 3.000 de invitați suplimentari vor participa la petrecerile ce vor avea loc după gala premiilor.
  • 40 de chefi, 110 personal culinar, 50 de barmani, 250 de chelneri non stop vor servi băuturi, antreuri, feluri principale și deserturi în timpul prezentării și la petrecerile de după. De fapt, tot personalul de 800 de oameni la Beverly Hilton va fi pe baricade.
  • 10.000 piese de veselă și argintărie vor fi folosite cu ocazia evenimentului
  • 600 de sticle de vin și 400 de Moet și Chandon Magnums, 1500 de sticle „mini” de șampanie cu dopuri speciale, care transformă sticla într-o cupă, numai bună de servit.
  • Favoritul acestei ediții este lungmetrajul “Birdman”, de Alejandro Gonzales Iñárritu, care a primit cele mai multe nominalizări – şapte – la premiile Globul de Aur 2015, în timp ce “Boyhood”, de Richard Linklater, şi “The Imitation Game”, de Morten Tyldum, au fost nominalizate la cinci categorii.

Foto: © Hepta

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.