Nu, tu nu ai nevoie de ele, doar celelalte femei. Tu arăți bine oricum. Dacă ai vreo îndoială și te gândești să încerci cândva și injecțiile de frumusețe, află de la dr Călin Doboș tot ce nu știai despre botox și acidul hialuronic.
- Amândouă sunt tehnici minim invazive pentru corectarea și ștergerea ridurilor. Dar au moduri diferite de acțiune și sunt recomandate pentru zone diferite ale feței.
- Botoxul e o toxină produsă de o bacterie și acționează prin paralizarea temporară a mușchilor. Mușchii care nu se mai contractă nu mai încrețesc pielea și nu mai formează/definesc riduri de expresie. Botoxul nu le poate șterge pe cele deja formate, dar poate încetini accentuarea lor. De aceea injecțiile botox cu efect antirid sunt recomandate începând de la vârste tinere (25-30 de ani), înainte de apariția ridurilor. Botoxul se mai folosește cu succes împotriva transpirației excesive a subrațului sau palmelor.
- Acidul hialuronic este un carbohidrat polizaharid natural, se găsește la toate organismele vii, în multe țesuturi din corp, în dermul pielii și în cartilaje. Acidul hialuronic nu împiedică formarea ridurilor, ci le atenuează pe cele deja formate, prin umplerea lor. De aceea el poate fi utilizat mai târziu în timp, pentru umplerea ridurilor de expresie sau a celor fine cauzate de îmbătrânirea cutanată. Acidul hialuronic mai poate fi folosit la remodelarea și mărirea volumului buzelor, pomeților, bărbiei, pliului pleoapei.
- Botoxul e recomandat pentru atenuarea ridurilor care se formează în partea de sus a feței: frunte, colțurile ochilor, între sprâncene. Pe piață există mai multe forme de comercializare a acestei substanțe, dr Călin Doboș ne recomandă Vistabel, pentru precizia acțiunii (difuzează minim de la locul de injectare) și ne spune să fim atenți la holograma de pe flacon și codurile de culoare pentru autentificarea produsului original.
- Acidul hialuronic e mult mai versatil. El se folosește pentru umplerea ridurilor de expresie și a șanțurilor mai adânci formate oriunde pe față, de la frunte la cele din jurul ochilor și gurii, cearcănele, colțurile gurii, etc. Acidul hialuronic este hidrofil și atrage apa din țesuturi, mărindu-și volumul de până la 1000 de ori. Așadar, un pic de ser poate umple mult țesut… Partea și mai bună e că el are efect după formarea ridurilor și după ce pielea și-a pierdut din hidratare și suplețe, așa că dacă te-au prins 50 de ani și n-ai făcut încă nimic pentru fața ta, acidul hialuronic îți dă șansa să îndrepți lucrurile. Pardon, ridurile. Ca brand, dr Călin Doboș ne recomandă Teosyal, despre care aflăm că, pe lângă acid hialuronic, mai conține vitamine, minerale și aminoacizi care ajută la redensificarea dermului.
- Botoxul nu trebuie făcut mai frecvent de câteva luni, pentru că în acest caz poate avea un efect similar cu al unui rapel de vaccin – dă obișnuință! Efectul ambelor metode (botox și acid hialuronic) dispare în timp și trebuie repetat la 1-3 ani, în funcție de calitatea pielii și reacția specifică la subtanța injectată.
- Întreruperea tratamentelor cu botox și acid hialuronic NU înrăutățește starea pielii. Există o legendă printre consumatoare care susține că, dacă dintr-un motiv sau altul, nu poți repeta tratamentul antirid cu botox sau hialuronic, „îți cade fața”, la propriu. Dr Călin Doboș ne explică și sorgintea acestei temeri – E firesc ca, dacă ai făcut un tratament antirid și nu-l mai faci, pielea să îmbătrânească în ritmul ei normal.
Ce se schimbă însă, e percepția. După ce te obișnuiești să arăți bine, e greu să te obișnuiești să arăți rău. Așadar, pielea nu îmbătrânește mai repede după ce ne-am făcut injecțiile și apoi nu le mai facem. Doar că pretențiile noastre față de rezistența ei și look-ul nostru – cresc.
În loc de final. Nicio cremă de pe lumea asta nu trece de bariera epidermului. Am aflat că niciun tratament cosmetic nu intră în derm și nu te întinerește. În plus, rețelele celulare odată distruse, rămân astfel pentru totdeauna. Soarele, vântul, fumatul și deshidratarea te îmbătrânesc rapid.
După ce am cârcotit ani de zile împotriva intervențiilor estetice, fie ele și minim invazive, cred că m-aș putea obișnui să arăt bine fără dureri, fără riscuri și fără efort. Cu excepția celui financiar, desigur. Dar obrazul subțire… știți voi. Injectarea cu botox costă în jur de 150 eur/seringa iar cea cu acid hialuronic aprox. 200-250 euro/seringa. Pentru mai multe informații și prețuri puteți arunca o privire pe www.drdoboscalin.ro.
Dacă mă hotărăsc să le încerc, vă dau de veste și vă povestesc cum a fost.
- Magia cristalelor naturale în Anul Șarpelui de lemn - January 23, 2025
- Psoriazisul se agravează iarna? Cauze și remedii - January 23, 2025
- Colorare profesională a părului la prețuri avantajoase, tot anul - January 22, 2025
Comments