Top 10 cele mai tari bloguri ale tuturor timpurilor în Romania

Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

Image courtesy of Stuart Miles at FreeDigitalPhotos.net

Studii recente realizate de revistele Romanian Economics Fall și Big Time Review au stabilit (în sfârșit) care sunt cele mai tari bloguri ale tuturor timpurilor în România.

Cercetarea a durat 2 ani și a luat în calcul câțiva parametri funcționali complecși, cum ar fi sondajele de opinie printre cititori, numărul de afișări și de prieteni (virtuali și reali) ai bloggerilor și de like-uri la pagina de facebook, dar și felul în care bloggerul a răspuns (la telefon) chemării jurnalistice, dacă are reclamă pe blog sau unde își are reședința.

Cei care scriu din străinătate au pierdut la punctaj (din motive lesne de înțeles), în timp ce „poziționările solitare la calculator au fost recompensate pentru a face singurătatea (ceva mai) suportabilă și creatoare”, după cum au declarat participanții la studiu. Aceștia au fost testați dublu-orb, cu marjă de eroare mai mică de 0,02%.

Juriul a fost compus din moguli și guru media, analiști politici și de altă natură, copii nemulțumiți de părinții lor și asociații de mediu de renume internațional.

Au existat și 10 premii speciale, din care s-au dat numai 7, pe care vi le prezentăm în continuare în ordine analfabetică (cum ni s-a sugerat) și alfanumerică, pentru o mai bună departajare:

1. Categoria „Cine (mă) iubește (mă) lasă”

Goguță F. Ionescu – gogutafionescu.ro – pentru modul realist în care descrie scenele romantice din viața politică și pentru impactul social puternic pe care a reușit să îl producă la nivelul inimii, dar și al capului. El spune că iubirea îl inspiră și urmează să publice în curând o carte de citate și zicători prețioase pe acest subiect, promițând să îi întreacă (în vânzări și dimensiuni) pe Poptămaș și alți filosofi renumiți pe Facebook.

2. Categoria „Părintele anului”

Dorel Șorică dorelsorica.ro – pentru că e divorțat și crește 5 copii (aflați la fostele soții), el reușind astfel să dedice mare parte din timp blogului și activităților de parenting  virtuale; pentru că este un role model pentru adolescenții de peste 40 de ani și pentru toți adulții care nu au copii încă.

3. Categoria „Mănâncă sănătos”

Liliana Viviana Fireanu – gatestedoarpeste.ro – pentru promovarea unui concept sănătos de hrănire în viață și a principiilor morale și materiale ajustate la economia de piață. Liliana este un promotor al biodiversității naturii și integrării omului în mediul acvatic și silvic, fiind pescar amator și vânătoare pasionată de fa(za)ni.

4. Categoria „Feminin”

Semiotica Blogăreanu (nu i se cunoaște numele real) – semioticablogareanu.ro – pentru dedicația cu care abordează femininul din masculin și viceversa, reușind o performanță rară: de a petrece pe twitter, facebook și instagram 24 de ore din 24. Ea a declarat recent într-un interviu difuzat online că „onlineu e viața mea alfel ce s-ar alege de ea?!”… Fanii o sprijină din toate colțurile lumii (cu marșuri organizate, like-uri și bannere) iar operatorul de telefonie i-a oferit acces internet gratuit nelimitat pe toată durata… verii trecute.

5. Categoria „Frumusețea vine din interior”

Ela Mărgeanu – elafashion.ro – pentru omniprezența la evenimentele de profil și acuratețea descrierii fiecărui detaliu de frumusețe, având în vedere că aceasta vine din interior. Ela este colaborator la reviste celebre (inclusiv Romanian Economics Fall și Big Time Review) cu editoriale pe teme diverse, de la economie la geografie și viceversa. Ea spune că domeniul de fashion e pentru ea doar un hobby, motiv pentru care anul acesta nu a reușit să ia premiul cel mare. Succes Ela!, ținem pumnii pentru anul ce vine.

6. Categoria „General”

Adin Stegaru și Mălin Udreanu, de la generalul.ro. Premiul special la această secțiune a fost adjudecat de doi tipi simpatici, fondatori ai Generalului. Deși publicația lor n-a întrunit punctajul care să o propulseze în Top 10 Cele mai influente bloguri ale tuturor timpurilor în Romania și nu erau inițial nici pe lista cu premii speciale, juriul a fost impresionat de vocea lor (cântă în duet) și de faptul că unul dintre ei este bun prieten cu unul dintre membrii juriului. Le încurajăm participarea online și le dorim succes!

7. Categoria „Vedete pe blog”

Aura Moșoi și Clementina Pirinel au câștigat detașat premiul special al juriului pentru vedetele cu cele mai frumoase picioare. Ele nu au încă blog (au promis că își fac unul cu această ocazie) dar ne-au indicat numele câtorva jurnaliști care scriu despre ele. Clementina a declarat că intenționează să-i învețe pe jurnaliști „să iasă în față”, dacă și aceștia la rândul lor o învață să scrie. Pare o cooperare dificilă, dar promițătoare, competiția de la anul pentru premiile acordate bloggerilor se anunță acerbă.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Mult succes bloggerilor de pretutindeni! 🙂

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.