Cocul franțuzesc reinventat în 4 pași

Georgia May2/Styling Rel.'15Ce coafură se potrivește în orice împrejurare, la munte și la mare, dar mai ales la ocazii speciale? Ai ghicit – cocul franțuzesc. E clasic, elegant, versatil și ușor de realizat. Cocul reinventat e în din nou în tendințe, iată cum poți să-ți faci și tu unul.

Cocul franțuzesc capătă noi valențe în 2016. Adică e la fel de modern ca acum 100 de ani, doar că a fost ușor adaptat pentru a fi în tendințe. Îți dă un aspect elegant și acel „nu știu ce” care te transformă pe loc din Cenușăreasă în prințesă. Poți să-ți prinzi părul în cocul franțuzesc clasic sau în varianta lui lejeră, în funcție de forma feței, ocazie sau ținută. „In ciuda faptului că a fost considerata de-a lungul timpului o coafură  prețioasă, cocul franțuzesc se reinventează în 2016. Și poate fi purtat prins neglijent cu câteva agrafe, pentru un aspect final foarte șic”, spune Corina Macrea, hairstilist Londa Professional.

Se realizează ușor și nu necesită decât puțină îndemânare, câteva agrafe și un spray puternic de fixare, care îi menține forma mai mult timp. (până la 24 de ore, dacă nu dormi pe el)

Ai nevoie de agrafe, o spumă de modelare și un fixativ puternic, iată câteva la alegere:

SEBASTIAN ShaperFierce - 95 lei

Sebastian Shaper fierce 95 lei

SEBASTIAN Re-Shaper - 95 lei

Sebastian Re-Shaper 95 lei

SEBASTIAN MousseForte 95 lei

Sebastian Mousse Forte 95 lei

Perfect Setting 63 lei

Wella Perfect Setting Wet, 93 lei

Glamour Shine Spray Stralucire, fixare naturala si protectie UV. Pe scurt, Glamour Recharge - 81 lei

Fixare și strălucire, ecran UV, 81 lei

agrafe

  • Pasul 1: Pulverizează părul umed cu o spumă de fixare în creștet sau Wella Profeessionals Wet Pefect Setting Blow Dry Lotion, mai ales la rădăcină, apoi usucă rădăcinile cu peria și foenul, ca să îi dai volum

Georgia May2/Styling Rel.'15 Georgia May2/Styling Rel.'15 Georgia May2/Styling Rel.'15 Georgia May2/Styling Rel.'15

  • Pasul 2: Tapează părul în creștet și netezește-l ușor cu peria sau pieptănul. Pulverizează totul cu un fixativ puternic
  • Pasul 3: Strânge tot părul de la spate într-o singură șuviță plată, pe care o fixezi cu câteva agrafe, ca în imagine
  • Pasul 4: Răsucește șuvița pe deget sau pe un creion, spre partea cu agrafe (cu agrafele la interior)
  • Pasul 5: Fixează cu agrafe capetele șuviței, prin partea de sus a ruloului
  • Pasul 6: Pulverizează pe coc și toată coafura un fixativ puternic
24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.