O confuzie gravă. Un bărbat pletos sau o femeie cu barbă?

Mă întâlnesc zilele trecute întâmplător cu o cunoștință, pe care o știam departe de țară. După surpriza revederii,  observ că o însoțește fiica adolescentă, o frumusețe. Sau mă rog, așa credeam eu. Aveam să constat că tocmai făcusem o confuzie gravă…

o confuzie gravă

Eram la o masă într-un local, angajată într-o discuție cu cineva, când o femeie m-a întrerupt cu un salut voios „Hei, ce faaaci!?” N-am recunoscut-o din prima, am recunoscut-o din a doua, n-o mai văzusem de multă vreme, plus că o știam pe alte meleaguri.

M-am bucurat mult de întâlnire, după pupăturile și saluturile de rigoare, observ că e însoțită de o adolescentă frumoasă, înaltă, cu părul lung, jumătate peste ochi, și întreb total neinspirată „Fiica ta? Să-ți trăiască!” Mama face fețe-fețe, fiica protestează sonor, iar vocea ei mă aruncă în abisurile fără fund ale umorului involuntar. Nu, nu greșisem vârsta, greșisem… sexul! Fiica era fiu, iar eu – regina neîncoronată a gafelor.

N-am știut cum să ma scuz în fel și chip și să-mi cer iertare. Mama zâmbea strâmb, iar fiica-fiu avea o față supărată. Cred că în clipele acelea mă ura, cu adevărat. Dar spuneți și voi – cine e vinovatul?

Dacă nu-ți pasă cum te îmbraci și cum te porți, de ce ar trebui să-mi pese mie sau celorlalți? Când granița dintre masculin și feminin devine atât de fină, confuziile sunt inevitabile. Mi-am amintit de întâmplare citind azi un status despre un bărbat cu șosete mov – dar ușor de identificat, după barbă 🙂 N-am nimic împotriva părului lung, indiferent de sex. Și nici a culorilor hainelor, oricare ar fi ele, câtă vreme nu produc oarece confuzie.

A fost pentru prima dată când m-am gândit că avem nevoie totuși de un indiciu exterior, care să ne ghideze prin lumea asta oarbă. Iar dacă nu-ți pasă de indicii, înseamnă că-ți asumi confuzia. Între un bărbat pletos și o femeie cu barbă…

Voi ce gafe ați mai făcut în ultima vreme? 😛

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.