115

O confuzie gravă. Un bărbat pletos sau o femeie cu barbă?

Mă întâlnesc zilele trecute întâmplător cu o cunoștință, pe care o știam departe de țară. După surpriza revederii,  observ că o însoțește fiica adolescentă, o frumusețe. Sau mă rog, așa credeam eu. Aveam să constat că tocmai făcusem o confuzie gravă…

o confuzie gravă

Eram la o masă într-un local, angajată într-o discuție cu cineva, când o femeie m-a întrerupt cu un salut voios „Hei, ce faaaci!?” N-am recunoscut-o din prima, am recunoscut-o din a doua, n-o mai văzusem de multă vreme, plus că o știam pe alte meleaguri.

M-am bucurat mult de întâlnire, după pupăturile și saluturile de rigoare, observ că e însoțită de o adolescentă frumoasă, înaltă, cu părul lung, jumătate peste ochi, și întreb total neinspirată „Fiica ta? Să-ți trăiască!” Mama face fețe-fețe, fiica protestează sonor, iar vocea ei mă aruncă în abisurile fără fund ale umorului involuntar. Nu, nu greșisem vârsta, greșisem… sexul! Fiica era fiu, iar eu – regina neîncoronată a gafelor.

N-am știut cum să ma scuz în fel și chip și să-mi cer iertare. Mama zâmbea strâmb, iar fiica-fiu avea o față supărată. Cred că în clipele acelea mă ura, cu adevărat. Dar spuneți și voi – cine e vinovatul?

Dacă nu-ți pasă cum te îmbraci și cum te porți, de ce ar trebui să-mi pese mie sau celorlalți? Când granița dintre masculin și feminin devine atât de fină, confuziile sunt inevitabile. Mi-am amintit de întâmplare citind azi un status despre un bărbat cu șosete mov – dar ușor de identificat, după barbă 🙂 N-am nimic împotriva părului lung, indiferent de sex. Și nici a culorilor hainelor, oricare ar fi ele, câtă vreme nu produc oarece confuzie.

A fost pentru prima dată când m-am gândit că avem nevoie totuși de un indiciu exterior, care să ne ghideze prin lumea asta oarbă. Iar dacă nu-ți pasă de indicii, înseamnă că-ți asumi confuzia. Între un bărbat pletos și o femeie cu barbă…

Voi ce gafe ați mai făcut în ultima vreme? 😛

follow me

Mihaela Doina Radulescu

managing editor at 24life.ro
Jurnalist, cu experiență de peste 20 de ani în presă (BBC București, revistele Viva! și Avantaje), vă invit să vă bucurați de un jurnalism de calitate (interviuri, reportaje, știri, documentare) și promovare inteligentă (PR, copywriting, creative writing), de data asta pe 24life.ro. Motto: ”Life is an experiment. The more experiments you make the better”
Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.