La nivel global, ratele consumului de alcool în rândul tinerilor sunt în creștere? Este una dintre întrebările chestionarului lansat recent de Asociația patronală Spirits România pentru publicul local (chestionar disponibil și la nivel european), despre consumul moderat de alcool. Pentru a răspunde, poți bifa una dintre cele 3 variante: „Așa este!” „Presupun că da…” și „Nu pare corect”. Tu ce răspuns ai alege? Al meu a fost greșit. Și, deși credeam că știu mai totul despre consumul de alcool, am avut surpriza să descopăr că nu știu mai nimic…
Dacă vrei să afli mai multe despre subiect în 3 minute și 11 răspunsuri, într-un mod amuzant și distractiv (ai de mișcat căsuțe, de răzuit imagini etc.), intră pe link și dă click pe poză. Chestionarul poate fi completat online și este anonim. Prin intermediul a 11 întrebări, respondenții își pot testa cunoștințele pentru a afla răspunsurile corecte la întrebări cheie precum „Ce diferențe există între băuturile alcoolice și care sunt efectele mixului de băuturi?” sau “Care este diferența între consumul moderat și cel excesiv?”.
În România, consumul de alcool a înregistrat o scădere semnificativă în ultimele două decenii, de la 17,4 litri de alcool pur la 10,3 litri / persoană, conform Institutului Național de Sănătate Publică. Cu toate acestea, prevalența episoadelor de consum excesiv este în continuare una dintre cele mai înalte din Europa, fiind dublă în rândul bărbaților față de cea din rândul femeilor (67,2% – barbați, 31,2% – femei).
„Băuturile alcoolice sunt asociate cu socializarea, recreerea sau timpul petrecut alături de prieteni. Cu toate acestea, există anumite situații în care consumul excesiv de alcool poate avea consecințe negative atât pentru consumator, cât și pentru cei din jurul acestuia. Este important ca oamenii să aibă informațiile corecte, în special când este vorba despre un subiect cu foarte multe mituri asociate. A fi corect informat este primul pas către un consum responsabil. În calitate de Asociație reprezentativă a industriei de băuturi spirtoase, ne dorim să contribuim la schimbarea acestui consum de risc și să încurajăm un comportament moderat și informat. Prin acest instrument online ne propunem să creștem gradul de conștientizare a publicului cu privire la consumul de alcool, precum și la efectele și riscurile acestuia”, a declarat Tudor Furir, președintele Spirits România.
Chestionarul privind consumul responsabil de alcool este disponibil în 19 țări europene, la inițiativa Spirits Europe. În România, acest demers este coordonat de Spirits România, asociație patronală care reunește principalii producători și importatori de băuturi spirtoase din țară. Rezultatele chestionarului vor constitui baza unor noi programe informative și educaționale pe tema consumului responsabil de alcool.
Pentru mai multe informații utile și îndrumări despre consumul responsabil de alcool accesați www.consuma-responsabil.ro
Despre Spirits Romania
Spirits Romania este o asociație patronală care reunește principalii producători și importatori de băuturi spirtoase din România. Spirits Romania a fost înființata în 2013 cu scopul de a contribui la crearea unui cadru fiscal și legislativ funcțional, propice dezvoltării industriei locale de băuturi spirtoase, precum și din dorința companiilor membre de a se implica în crearea unor programe comune de educare a consumatorilor cu privire la consumul responsabil de alcool. Companiile membre asigură peste 1.500 de locuri de munca directe și 185.000 indirecte. Membrii Spirits Romania exportă băuturi spirtoase de înaltă calitate de toate tipurile în peste 30 de țari, din Europa, Asia și America. Spirits Romania este afiliată la SpiritsEurope (http://spirits.eu/), organizația reprezentativă la nivel european a industriei alcoolului, ce reunește peste 31 de asociații naționale din 24 de țari. Spirits Romania reprezintă principalele companii producătoare și importatoare de băuturi spirtoase din România: BDG, Brown-Forman, Diageo, Pernod Ricard Romania, Prodal, Prodvinalco, PPD.
- 6 tehnici eficiente pentru a reduce stresul și a fi bine cu tine - December 5, 2024
- Piatra semiprețioasă norocoasă a lunii decembrie - December 3, 2024
- Misterele Bibliei și ale Noului Testament, în 3 documentare tv - November 28, 2024
Comments