Dacă nu ai planuri de Rusalii ( în week-end-ul 19- 21 iunie), mergi în Covasna, unde, pe lângă drumeții în natură, te poți bucura și câteva surprize turistice locale: o călătorie cu balonul pe deasupra Depresiunii Țârgu Secuiesc, o vizită la cinematograful urșilor din Munții Bodoc, un lac unic în România, la Dalnic și o berărie subacvatică!
Ai zburat vreodată cu balonul cu aer cald?
Dacă nu, acum e momentul! Știai că zborul cu balonul are o tradiție de peste 200 de ani și că și în ziua de azi continuă să fie cea mai sigură formă de transport aerian din lume? Cât de mult te poți înălța? Se poate zbura intre 500-1000 metri sau chiar la peste 2.000 metri. Și asta nu e totul! Dacă ești pasionat de fotografie (și nu numai) sau dacă vrei să-ți impresionezi asistența pe instagram sau facebook, atunci ai dat lovitura! Nu doar că te vei bucura de o plimbare cu balonul, dar poți face cele mai spectaculoase fotografii sau vlogging. Vei avea la dispoziție unghiuri de imortalizare inedite, și cele mai spectaculoase peisaje: vei zbura deasupra depresiunii Târgu Secuiesc, numită și Depresiunea Râului Negru sau Depresiunea Brețcului. Depresiunea este delimitată la nord-est de Munții Bodoc, la est de Munții Nemirei, la vest de Munții Brețcului și la sud de Munții Întorsurii. Un tablou complet!
Ținutul Covasnei: la Observatorul de urși din Munții Bodoc
Și stai… surprizele continuă: ai auzit sau ai vizitat cinematograful urșilor? Da, ai citit bine! Este vorba despre un observator de urși amenajat în Munții Bodoc, un loc de unde poți observa comportamentul ursului carpatin în habitatul lui natural, în siguranță, și fără a-l deranja. Programul durează circa 2 ore, de după amiază spre seară, probabil în jurul orei 17.00.
Ce e atât de impresionant în acest loc? După amiază, când urșii pornesc să-și caute hrană, scena de la Cinematograful Urșilor se umple cu o lumină spectaculoasă, ca natura să poată arăta în cea mai bună lumină regele pădurii! Rezervă-ți din timp un loc, ca să vezi spectacolul!
Cu o drumeție la Cheile Vârghișului** faci mișcare și vizitezi Peștera Orbán Balázs, unde poți observa lilieci în locul de habitat, Gaura Tătarilor, Șura Cailor.
Lacul Dr Peștișor și berăria subacvatică
La 27 km de Covasna, în comuna Dalnic descoperi „My Lake”, construit de scafandrul Jenő Szabó. Pasionat de lumea subacvatică, acesta și-a construit propriul lui lac la Dalnic. A lansat un proiect unic în România, Dr. Peștișor, care oferă copiilor cu deficiențe o combinație inedită de terapii multisenzoriale în lacul artificial. Și tot aici există și o BERARIE SUBACVATICĂ! Da, ai auzit bine! Un concept nou, nemaiîntâlnit în Europa, o berărie subacvatică unde te poți bucura de o bere artizanală și de o experiență unică.
Pachete speciale de cazare în județul Covasna
Și dacă toate aceste atracții ale zonei încă nu te-au convins să-ți rezervi vacanța la noi, iată și câteva oferte de cazare în care sunt incluse și câteva pachete speciale.
Aflat în mijlocul naturii, într-un peisaj deoasebit de pitoresc, Hotelul Clermont din Covasna constituie locul ideal pentru a evada din viaţa cotidiană agitată. Oferta lor? Pachetul „Relaxare în natură” este alegerea ideală pentru un concediu de odihnă şi relaxare la hotel. Pachetul este valabil doar pentru sejururi de minim 3 nopţi și cuprinde: cazare cu mic dejun inclus; o masă în valoare de 60 lei/noapte/persoană.
Tot pentru sărbătoarea de Rusalii, Hotel Căprioara**** din Covasna te îmbie cu pachete de 3 nopţi de cazare, cu mic dejun, prânz, cină și un prânz festiv în ziua de Rusalii; 15 % discount la procedurile SPA, etc. Tarif: 996 lei/sejur/pers. – loc în camera dublă, 1197 lei/sejur/pers. – cameră single;
O altă opțiune? Hotel Covasna***. Pachetul lor de Rusalii cuprinde 3 nopţi de cazare cu mic dejun, prânz, cină și prânz festiv în ziua de Rusalii. În plus, beneficiezi de 15 % discount la procedurile SPA și acces gratuit: bazin hidro-kineto-terapie, jacuzzi exterior, zona SPA*. Tarif: 796 lei/sejur/pers. – loc în camera dublă; 970 lei/sejur/pers. – cameră single.
Hai la Covasna și umple-te de natură! Pentru mai multe informații, intă pe site.
Citește și:
O peșteră, mofete unice în lume și 1000 de izvoare minerale
Știai că în România se află cea mai mare mofetă naturală din Europa, la Peștera Puturosu? Deși mofete se mai găsesc și în Franța, Italia, pe Insula Java sau în Parcul Național Yellowstone (SUA), cele din România sunt unice prin emanațiile de gaz uscat foarte bogat în dioxid de carbon (în proporție de 95-98%), un factor terapeutic foarte eficient.
- 6 tehnici eficiente pentru a reduce stresul și a fi bine cu tine - December 5, 2024
- Piatra semiprețioasă norocoasă a lunii decembrie - December 3, 2024
- Misterele Bibliei și ale Noului Testament, în 3 documentare tv - November 28, 2024
Comments