Covid-19 “Nu m-am îndoit nicio clipă de eforturile medicilor”

Luna trecută, Unchiul Adinei S, din Bucureşti, s-a îmbolnăvit de covid-19. Zilele acestea, a fost înmormântarea. Am rugat-o să-mi spună mai multe despre suferinţa şi decesul unchiului, iar ea a avut amabilitatea să ne povestească…

covid-19 extras din certificatul anatomopatologic

Concluzia examenului anatomopatologic eliberat de Spitalul Colentina, din Bucureşti

“Avea 73 de ani, era pensionar şi locuia la Buzău. A început să se simtă rău pe la începutul lunii iunie, iar pe 6 iunie s-a prezentat singur la spital, cu dureri mari de cap, frisoane şi stare generală foarte proastă. După spusele lui, credea că este gripă, că va fi consultat şi că va pleca acasă cu o reţetă. Dar a fost reţinut în spital, unde i-au făcut un test de covid-19, care a ieşit pozitiv. Nimeni din familie nu a luat virusul de la el, pentru că nu avea soţie sau copii şi trăia destul de retras.

Iniţial, a fost internat la secţia specială pentru boli infecţioase a spitalului Gârlaşi, din Buzău. După ce starea lui s-a înrăutăţit, a fost transferat la Bucureşti, la spitalul Colentina. De aici, ne-a transmis că e mai bine îngrijit decât la Buzău, că primeşte un tratament mai complex şi încerca să rămână optimist. A decedat pe 8 iulie, după o lună de la internare.

În primele două săptămâni, am sperat cu toţii că va trece cu bine peste boală şi se va reface. Apoi am fost informaţi că starea lui se agrava, nu mai putea să respire, boala afectase organele vitale şi a avut un atac vascular. Nu ne aşteptam să moară, cu toţii am sperat să îl vedem acasă cât mai curând, dar covid-19 este o boală perfidă şi imprevizibilă. Nu contest diagnosticul dat de medicii de la Colentina şi nu m-am îndoit nici o clipă de eforturile lor de a-l salva.

Cei care susţin că nu există acest virus? Sunt convinsă că au o educaţie sanitară minimă şi nu înţeleg gravitatea pandemiei. Sigur că există şi virusuri mult mai periculoase, dar noul coronavirus a dovedit că se transmite foarte uşor şi atacă rapid organismele cu o imunitate slăbită. Cu toţii trebuie să fim prudenţi şi să respectăm regula minimă de purtare a măştii în spaţiile aglomerate. Şi să ne protejăm rudele, în special pe cele vârstnice şi bolnave.”

Citeşte şi:

Am avut covid-19: “Tusea mi-a trecut după 2 luni”

Covid-19, în spital la Geneva: “Aici oamenii respectă litera legii”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.