Dăruiește copilărie! Cumperi și faci o faptă bună

Pe 8 decembrie, United Way România ne invită la Gymboland Promenada, să admirăm și să alegem dintre lucrările a 400 de copii talentați, dar și ale unor artiști consacrați, ce au fost donate în beneficiul copiilor defavorizați și al prevenirii abandonului școlar. Evenimentul încheie seria de ateliere creative caritabile Dăruiește copilărie! organizate de UW Ro în parteneriat cu Gymboland și va fi prezentat de Dana Rogoz.

Dăruiește copilărie eveniment

În octombrie și noiembrie, la Gymboland Mega Mall, AFI Palace, Băneasa Shopping Center și Promenada, s-au desfășurat atelierele Dăruiește copilărie!, la care au participat aproape 400 de copii. Aceștia au creat lucrări în tehnici mixte (desen, pictură, colaj), felicitări de Crăciun și decorațiuni, sub îndrumarea trainerilor de la Asociația Lume Bună. Micuții artiști și-au donat apoi lucrările în beneficiul copiilor defavorizați susținuți prin programele United Way România, pentru ca și ei să se bucure de copilărie și educație de calitate.

Copii și creațiile lor la atelierele „Dăruiește copilărie!”

Copii și creațiile lor la atelierele „Dăruiește copilărie!”

Lucrările realizate de copii vor putea fi admirate și licitate silențios în timpul evenimentului din 8 decembrie, din Gymboland Promenada, alături de creații semnate de artiști și designeri români consacrați: Ștefan Câlția, Ana Wagner, Cristian Samfira, Laura Hîncu, Oana Vasiloiu, Mihaela Zvîncă, Gabriela Secărea, Teli Iacșa, Lali Torma, Simina Filat, Shukar Bijoux, Irina Dimiu, Oana Diaconu, Mihaela Bachmann, Mihaela D Rădulescu, Silviu Flețan, Renata Scorobete. Parte dintre ele sunt prezentate în colajele de mai jos. Cu toții au avut generozitatea de a se alătura cauzei United Way  privind prevenirea abandonului școlar și susținerea copiilor din familii vulnerabile pentru a putea merge la școală și a-și continua educația.

Obiecte la licitație eveniment Dăruiește copilărie!

Obiecte donate de designeri pentru licitația silențioasă la evenimentul UW Dăruiește copilărie!: Colier din coral, onix și agată albă, Oana Diaconu; Set de ceai din porțelan din colecția Dealurile de Aur, pictat manual, cu foiță de aur – creație Ana Wagner; Eșarfă din lână, lucrată manual, cu motive geometrice – Cristian Samfira; Geantă Oval lucrată manual, din lemn acoperit cu piele și rășină, Mihaela Zvîncă; Tablou „În liniștea pădurii”, acrylic pe pânză, 50×70 cm, Mihaela Doina Rădulescu; Pește – serigrafie din seria „Obiecte grăitoare”, semnată Ștefan Câlția; Geantă din piele, lucrată manual, Oana Vasiloiu

Creații de designer donate pentru licitația Dăruiește copilărie!

Triptic Blue Scales, tuș pe hârtie A4 creație Lali Torma; Colier Flight of the Honey Bee, lucrat manual (colecție Shukar Bijoux), Ștefan Mocanu; Serigrafii semnate Ștefan Câlția;serigrafie Tricouri din bumbac imprimate cu imagini din picturi Teli Iacșa; Fascinator Ana, din organza și satin, pictat manual, de Mihaela Bachmann.

United Way le mulțumește copiilor (și părinților lor) care au susținut această campanie, precum și artiștilor care au dorit să contribuie la susținerea acestui proiect.

Sponsorii evenimentului: Sloop, Ceainăriile Rendez-Vous, Editura Trei, Just Master Activities, Gala Catering, Frumos cu Folos.

Parteneri media: Parents, 24life.ro, 9vrempărinți.ro

În spiritul acestui Crăciun, copii, părinți, artiști și invitați – să-i ajutăm pe toți copiii să se bucure de copilărie, indiferent de mediul în care s-au născut!

Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul în care s-au născut. Cu toate acestea, doar o treime dintre copiii defavorizați reușesc să fie absolvenți de școală generală. Când părinții lor se luptă pentru traiul zilnic, educația copiilor nu este o prioritate. Mulți dintre acești copii riscă să ajungă la rândul lor adulți în dificultate, care nu-și pot susține familia. United Way România desfășoară programe de susținere a copiilor din familii cu venituri mici să rămână la școală și să-și continue educația. Le oferă ajutor la lecții, acces la activități educative în școli ori centre sociale de zi, precum și o masă caldă, zilnic. Îi învață pe părinți cum să-și încurajeze copiii să învețe și pe profesori să-și motiveze elevii să vină la școală și să-i ajute să se integreze în colectiv.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.