Demachiante noi din plante cunoscute de veacuri

Demachiante cu mușețel, gălbenele, albăstrele, mentă sau alge marine? Toate și-au dovedit dintotdeauna forța magică asupra tenului. Bunicile și străbunicile le foloseau în fierturi și tincturi, intuindu-le proprietățile și încercându-le pe propria piele. Astfel reușeau să-și păstreze frumusețea și să aibă un ten îngrijit până la vârste înaintate, într-o vreme când dermocosmetica nu se inventase încă.

Demachiante noi și produse de curățare a tenului

În 2021, brandul Yves Rocher, recunoscut în lume pentru expertiza cosmetică vegetală, a reușit să extragă ce e mai bun din aceste plante folosite de veacuri. Acum nu mai trebuie să le culegem și să le preparăm singuri, pentru că o face pentru noi Yves Rocher, în noua gamă pentru curățarea tenului. Produsele nu sunt doar la îndemână, ci și reușesc să concentreze în câteva picături forța extraordinară a naturii. Cum fac asta și cum le putem folosi noi citiți mai departe…

De ce curățarea tenului este un gest cotidian important?

Pentru că praful din atmosferă, produsele de machiaj și sebumul în exces blochează porii, încarcă tenul și îl împiedică să se regenereze. Astfel, pielea își pierde luminozitatea și îmbătrânește prematur. De aceea demachierea și curățarea blândă realizate zilnic sunt esențiale pentru un ten frumos, la orice vârstă. Pe de altă parte, o curățare agresivă sau nepotrivită cu tenul îl poate deteriora la fel de mult ca și lipsa ei. Iar cercetătorii Yves Rocher ne propun soluția: o gamă completă de demachiante, cu ingrediente vegetale din Bretania, adaptate tuturor nevoilor pielii, indiferent de tipul acesteia, vârsta, stilul de viață sau cum vezi frumusețea.

Mușețelul, ideal pentru tenul sensibil. Pure Camomille

Am început cu mușețelul, pentru că este cea mai cunoscută și folosită plantă medicinală, atât intern cât și extern: în ceaiuri, infuzii, tincturi, extracte, uleiuri esențiale, cataplasme, creme și unguente. E folosit din antichitate pentru ameliorarea problemelor digestive și reumatice, dar mai ales ale pielii. Banalul mușețel este antiinflamator, antiseptic, analgezic, antihistaminic, cicatrizant și tonic. Cu atâtea beneficii, cum să nu-l folosești pe piele?

În utilizarea lui, Yves Rocher s-a folosit de știința modernă și a creat un duo de ingrediente active din mușețelul sălbatic – un hidrosol ce reduce sensibilitatea cutanată și oleatul de mușețel, ce stimulează capacitățile de apărare și regenerare a pielii – calmează și redă forța tenului sensibil.

Demachiante cu mușețel de la YR

Așa a apărut Pure Camomille, gama demachiantă cu efect calmant cu Mușețel sălbatic Bio, cu proprietăți de calmare și protecție. O găsești în mai multe texturi, toate cu același efect: calmarea și curățarea tenului sensibil.

 • Crema demachiantă cu efect calmant cu mușețel sălbatic bio. Textura cremoasă curăță delicat, fără să usuce pielea, inclusiv cea delicată a buzelor sau din jurul ochilor.
 • Ulei demachiant. Fără finisaj gras, uleiul Pure Camomille elimină ușor orice urmă de machiaj, chiar și pe cel rezistent la apă.
 • Apa micelară demachiantă Pure Camomille cu efect calmant demachiază și curăță delicat.
 • Lapte demachiant și loțiune tonică 2 în 1 Pure Camomille cu efect calmant.
 • Masca spumă cu efect calmant, cu textură spumă fondantă.
 • Apă florală de mușețel Bio, poate fi folosită pe piele sau pe păr, cărora le redă luminozitatea.

Menta piperata, ideală pentru demachierea tenului gras. Pure Menthe

Cine n-a băut, în viața lui un ceai de mentă, fierbinte? Sau rece, cu gheață? Pe lângă faptul că miroase bine și e bună la gust, menta are proprietăți antiseptice, decongestionante, calmante asupra sistemului digestiv, dar și a iritațiilor pielii! Și un efect răcoritor, ceea ce o face excelentă în produse pentru demachierea tenului, în special gras.

Tenul gras este un ten asfixiat, propice formării comedoanelor și altor imperfecțiuni. Această problemă afectează 74% dintre femeile europene, pentru care experții Yves Rocher au căutat o soluție cu ingrediente active naturale, capabile să contrabalanseze dezechilibrele tenului mixt spre gras.

Astfel s-a născut gama Yves Rocher Pure Menthe. Menta piperata din produsele acestei game este cultivată pe terenurile companiei din Bretania, Galicia, respectând principiile agroecologiei și pământul în care crește. În fiecare vară, cultivatorii Yves Rocher recoltează și usucă părțile aeriene ale plantei (frunzele și tulpinile). Apoi printr-o tehnică de distilare cu abur 100% naturală, se obiține extractul integral din produsele Pure Menthe.

Demachiante cu mentă pentru ten gras

 • Loțiunea pudrată matifiantă cu Mentă piperată Bio este un produs unic, datorită texturii bifazice: tonic + pudră, ce absoarbe excesul de sebum și micșorează porii, îmbunătățind structura pielii.
 • Gama mai cuprinde: Apă micelară demachiantă cu efect purificator; Exfoliant purificator; Gel pentru curățarea tenului 3 în 1; Gel purificator pentru curățarea tenului; Loțiune matifiantă; Mască pentru curățarea porilor cu Cărbune vegetal; Mască purificatoare cu argilă; Apă florală de mentă piperată Bio

Albăstrelele, calmante și delicate în demachiante pentru zona sensibilă din jurul ochilor. Pur Bleuet

Infuzia de albăstrele e recunoscută ca benefică și folosită de sute de ani împotriva conjunctivitei sau a inflamațiilor oculare. Proprietățile ei o fac ideală pentru demachierea blândă și eficientă a zonei din jurul ochilor. Produsele de make-up încarcă suplimentar și pot produce iritații oculare. De aceea, pentru ochii sensibili, în loc să faci ceaiuri de albăstrele, încearcă gama Pur Bleuet: liniștește, protejează și calmează pleoapele și zona delicată din jurul ochilor.

Gama Pur Bleuet conține: mai multe variante de Demachiant delicat pentru ochi sensibili și Demachiant expres pentru ochi, în formule și ambalaje noi; Apă florală de albăstrele bio; Cremă pentru conturul ochilor.

Demachiantul expres pentru ochi Pur Bleuet cu albăstrele, produs iconic al brandului, a fost reformulat în beneficiul pielii, iar acum conține o combinație brevetată de 3 alcani vegetali, într-o textură bifazică, non-grasă, care curăță blând. Tenul și genele sunt protejate.

Cum ne demachiem zona ochilor?

 • Dacă te machiezi discret și ocazional, Demachiantul delicat Pur Bleuet ți se potrivește perfect, atât pentru demachiere cât și pentru cuățare, atunci când nu folosești make-up.
 • Te machiezi zilnic și folosești produse de machiaj rezistente? Demachiantul Expres pentru ochi este ceea ce îți trebuie ca să le îndepărtezi.
 • Umezește o dischetă de bumbac în demachiant și aplic-o delicat pe pleoape. Las-o să acționeze și apoi îndepărteaz-o ușor. Frecatul pleoapelor este strict interzis.
 • Îmbibă apoi o dischetă în apa florală a gamei și las-o să acționeze pe pleoape timp de câteva minute. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Gălbenelele, ideale pentru tenul matur. Pur Calendula

Demachiant cu gălbenele pentru ten maturGălbenelele au efect antiinflamator, de regenerare și netezire a pielii, proprietăți care le fac perfecte ca ingredient de bază în soluțiile pentru demachierea tenului matur. Prin stimularea formării keratonocitelor și fibroblastelor din piele, extractul uleios de gălbenele reușește să regenereze celulele și să păstreze aspectul tânăr al pielii.

Deseori mai uscat, tenul matur are nevoie de o atenție specială. Pentru reînnoirea țesuturilor, cercetătorii Cosmetique Vegetale au căutat o soluție anti-age adaptată, care stimulează regenerarea celulară. În fiecare an, gălbenelele cultivate în Galicia sunt recoltate, vârfurile înflorite uscate și integrate în produsele Pure Calendula. Extractul uleios de gălbenele, obținut prin procedee 100% naturale, are proprietăți de regenerare și netezire a pielii, ceea ce îl face perfect pentru demachierea și curățirea tenului matur.

 • Laptele demachiant Pur Calendula curăță delicat. Are o textură cremoasă, dar non-grasă, special adaptată pentru confortul tenului matur.
 • Gama Pur Calendula mai conține o Loțiune cu efect de netezire cu gălbenele bio și o cremă regeneratoare de zi și de noapte.

Micro-alga Tetraselmis, dedicată detoxifierii tenului. Pure Algue

Tetraselmis are extraordinare proprietăți antioxidante și de oxigenare celulară, care păstrează sănătatea și strălucirea tenului, ceea ce o face excelentă pentru demachierea și îngrijirea tenului.

Produsele gamei Pure Algue sunt adaptate tenului normal spre mixt, care poate prezenta senzația de strângere și lipsă de hidratare.

 • Gelul Marin Demachiant 3 în 1 are o textură aerată și 3 agenți de gelificare de origine naturală: gel de amidon, gumă konjac și gumă gellan, care respectă pielea și mediul, permit o îndepărtare delicată a machiajului, inclusiv waterproof. Combină eficacitatea unui ulei demachiant cu textura de gel care conține apă, astfel că rezultatul este un mix spumă lejeră, ideală pentru curățarea tenului.
 • Gama Pure Algue mai conține: Apă micelară demachiantă 2 în 1; Gel de curățare pentru prospețime; Spumă pentru curățarea și oxigenarea tenului; Șervețele demachiante; Exfoliant iluminator pentru prospețime; Mască pentru hidratarea și oxigenarea tenului.

demachiant cu alge marine

De ce noua gamă expert de produse demachiante?

 • Pentru că formulele noii game conțin ingrediente naturale și biodegradabile
 • Pentru că plantele (mușețel, albăstrele, gălbenele, mentă piperată și micro-alge Tetraselmis) sunt obținute prin agroecologie și biotehnologie vegetale, sectoare bretone responsabile și durabile, în respect față de pământ și oamenii din regiunea de origine a brandului.
 • Noile formule acordă o atenție deosebită microbiomului pielii, selecționând și fructanii de agave, ingredient activ, recunoscut pentru proprietățile prebiotice, care mențin echilibrul florei pielii. Așadar, pe lângă ingredientele active specifice, toate conțin extractul de agave, care ne protejează pielea și îi mențin un pH natural sănătos.
 • Texturile, fie că sunt gel de îndepărtare a machiajului sau o mască spumă, au fost concepute pentru o experiență senzorială plăcută și atrăgătoare, pe care ne place să o încercăm în fiecare zi.
 • Ambalaje concepute ecologic și o abordare nouă, prietenoasă, la îndemână, a ritualurilor zilnice de demachiere și curățare.

Ce sunt fructanii de agave?

Agava este o plantă suculentă ce sintetizează zaharurile, adică fructanii. Echipa Yves Rocher a descoperit că fructanii de agave au proprietăți prebiotice, care ajută la menținerea echilibrului și diversității florei cutanate. Ingrediente active inedite în cosmetică, fructanii de agave sunt prezenți în toate formulele noilor produse Yves Rocher pebtryu demachierea și curățarea tenului (cu excepția șervețelelor demachiante și a Demachiantului expres Pur Bleuet)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.