4,285

Celebrități care au trecut la dieta vegană

Tot mai mulți dintre noi începem să apreciem beneficiile regimului cu vegetale. Iar Hollywood-ul nu face excepție. Vezi ce vedete au trecut la dieta vegană și de ce.

Actorul Chris Pratt, 39 de ani (Moneyball, The Five-Year Engagment, Zero Dark Thirty, Delivery Man) a anunțat aseară pe Instagram că a cerut-o de soție pe prietena lui, Katherine Schwarzenegger, cea mai mare dintre fiicele lui Arnold Schwarzenegger, la 3 luni de la divorțul lui Pratt de Anna Faris (după 8 ani de căsătorie).

Chris Pratt și Katherine Schwarzenegger

Dar nu despre relațiile lui Pratt vreau să vă vorbesc astăzi, ci despre deciziile lui alimentare. El a declarat recent că a început o dietă numită „Daniel Fast”. Aceasta este descrisă în People Magazine ca fiind similară dietei vegane – fără carne, lactate, grăsimi și pâine dospită. Actorul, până de curând fan al fripturilor, șuncilor și slăninei, spune că astfel speră să piardă rapid câteva kilograme.

Pratt mărturisește că a avut probleme cu greutatea de-a lungul anilor. „În ultimele luni n-am mai mers la sală și am mâncat”, scria pe Instagram în decembrie. „Și știu că iarnă și vin sărbătorile. Dimineață m-am trezit decis să rezolv problema. Și deși nu vreau, o să încep de astăzi. Hai să ne motivăm reciproc. Social Media poate fi urâtă și ne poate face rău uneori, dar eu încerc să o folosesc pentru a vă motiva.”

Pratt nu este singura vedetă care a renunțat la carne și lactate ca să slăbească. Beyoncé este cunoscută pentru adoptarea unei diete cu lichide și apă cu lămâie. Iar anul trecut își încuraja fanii să o urmeze în cea de-a 44-a zi de dietă vegană. Cuplul Beyoncé și Jay-Z susțin oficial dieta vegană și sfaturile psihologului Marco Borges (autorul Greenprint, The 22 Revolution Cookbook) pentru o viață sănătoasă. „E greu să ignori avalanșa de informație”, spun cei doi. „Beneficiile unei mese vegetariene pe zi poate avea un impact profund asupra mediului. Vrem să ne provocăm pe noi și pe voi să adoptăm un stil de viață eco-vegetal, pentru sănătatea noastră și a planetei”.

dieta vegana adoptata de celebrități

Și alte nume cunoscute la Hollywood, cum sunt Kevin Smith (producător, actor, autor de benzi desenate) și Craig Robinson (actor, cântăreț) au trecut la veganism din motive de sănătate. Smith în urma unui infarct a mâncat doar cartofi timp de 2 săptămâni ca să slăbească.

Benedict Cumberbatch (Dr Strange, Sherlock) este și el vegan. Chadwick Boseman (actor, regizor, producător) spune că mănâncă mai mult vegetale. Peter Dinklage (Game of Thrones) e de multă vreme vegan și apărător al drepturilor animalelor. Dave Bautista (actor american, luptător profesionist, arte marțiale și culturist) susține că dieta vegană este cea mai bună variantă pentru el, planetă și animale. Chris Hemsworth (actor australian) s-a inspirat de la fratele lui Liam și urmează o dietă vegană în timpul antrenamentelor, ca să-și țină sub control greutatea și masa musculară.

Sursa: Livekindly

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.