Exerciţii fizice inteligente pentru acasă

Poţi să-ţi păstrezi forma şi când nu mergi la sală, dacă dedici puţin timp şi efort unei sesiuni de exerciţii fizice, de două-trei ori pe săptămână, în confortul casei. Samantha Clayton, OLY, ISSA-CPT, vice-preşedinte Worldwide Sports Performance and Fitness Herbalife Nutrition, îţi spune cum poţi să te antrenezi folosind ca echipament sportiv diversele obiecte casnice…

exerciţii fizice pentru acasă

Poate fi o provocare să vă antrenați acasă, însă cu puțină motivație și creativitate puteți alcătui o rutină completă folosind lucruri pe care le găsiți prin casă. Iată câteva exerciții fizice pe care le fac acasă și echipamentele mele preferate. Nu uitați, siguranța este esențială, așa că evitați să folosiți obiecte care se pot sparge, ascuțite sau instabile.

  • Rucsacul nu este doar pentru mers la școală: Un rucsac este extraordinar deoarece îl puteți pune în față sau în spate pentru a executa genuflexiuni și fandări. Rucsacul permite o repartizare uniformă a greutății și este ușor de purtat. Puteți umple rucsacul cu cărți grele sau conserve din cămară și executa fandări și genuflexiuni, exerciţii fizice excelente pentru muşchii coapselor.
  • Recipiente cu apă: Puteți folosi recipiente de apă sau detergent (săpun lichid) umplute cu apă, pentru a lucra partea superioară a corpului – puteți face exerciții pentru biceps și triceps sau fluturări laterale. Avantajul recipientelor cu apă este că le puteți goli pentru a le face mai ușoare sau dimpotrivă, le puteți umple pentru o greutate mai mare. Fiți creativi cu tipurile de recipiente. Asigurați-vă că sunt curate înainte de a le folosi pe post de greutăți.
  • Razie prin cămară: Pentru gantere de greutate mai mică, conservele de alimente fac minuni atunci când sunt utilizate în exerciții pentru partea superioară a corpului.
  • Folosiți o coardă sau o frânghie: Corzile sau frânghiile pot fi folosite pentru a sări coarda. Săritul corzii sau a frânghiei este fantastic pentru a îmbunătăți performanța cardiovasculară. Asigurați-vă doar că acestea sunt dintr-un material care nu vă poate răni dacă vă lovește în timp ce săriți. De obicei, corzile mai groase sunt mai bune decât cele mai subțiri.
  • Alunecări pe lavete: Puteți folosi lavete pe gresie pentru o serie de exerciții, printre care poziția planșă și îmbunătățirea stabilității. Plasați câte o lavetă sub fiecare picior și executați crunch prin alunecare prin glisarea picioarelor înspre piept.
  • Scaune: Puteți folosi un scaun pentru exerciții pentru triceps și chiar pentru variații de flotări. Pentru siguranță, verificați să fie un scaun solid. Testați-l prin aplicarea unei presiuni înainte să presați cu greutatea întregului corp.
  • Greutăți diverse: O pungă de orez, o față de pernă sau o poșetă pline pot fi accesorii excelente. Această metodă este foarte bună pentru a executa exerciții de genul celor cu gantere kettlebell și minge medicinală. Sunt atât de multe mișcări pe care le puteți face doar cu o geantă plină…
  • Accesorii de bucătărie: O oală din fontă cu mânere este un accesoriu excelent pentru ridicări frontale. Țineți mânerele de o parte și de alta și faceți ridicări frontale lente controlate, pentru a lucra umerii.
  • Comori din grădină: Sunt foarte multe lucruri în grădină care vă pot ajuta să transpirați. O roabă plină cu materiale de grădinărit, precum saci cu pământ și săpatul în grădină vă pot lucra foarte mulți mușchi și crește ritmul cardiac. Un furtun de grădină pus în două poate fi un înlocuitor excelent pentru funiile de luptă.
Citeşte şi:
5 exerciţii fizice care ne menţin sănătoşi în timp ce stăm acasă
24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.