Feng Șui pentru dragoste, bani și carieră

Am încercat să redecorez după cartea Feng Shui ușor și repede, de Barb Rogers. Cum din „diagramele celor 8 direcții” și „ciclurile creației” n-am înțeles nimic, am căutat niște sfaturi concrete „pentru sănătate, fericire și bani”. Iată ce am găsit…

pianulCică era odată un banc: „Ce e negru, are trei picioare și stă pe tavan? Pianul, pentru că în casa mea îmi aranjez mobila cum vreau.” Presupunând că și voi sunteți deschiși la acest gen de redecorări, vă propunem o serie după principiile Feng Shui  reinterpretate. Sperăm să le găsiți cel puțin amuzante.

La poarta nouă

Image courtesy of Sira Anamwong at FreeDigitalPhotos.net

Intrarea în roșu. Image courtesy of Sira Anamwong at FreeDigitalPhotos.net

„Cel mai bine ar fi ca ușa de la intrare să fie orientată spre sud și vopsită în roșu.”

Ușa mea e maro și e orientată spre est. Cu culoarea a fost simplu, am pus steaguri roșii la intrare. E festivist și în ton cu alegerile locale. Cu punctul cardinal a fost mai greu, pentru că la sud am ferestre. Acuma, dacă și intrarea voastră dă spre alt punct cardinal și vreți s-o mutați mai la sud, s-ar putea să aveți o problemă cu vecinii de apartament. În schimb, vă puteți vopsi liniștiți ușa de la intrare în roșu. Red is the new brown.

”Dacă aveți scări care duc spre intrarea principală, s-ar putea ca acestea să îngreuneze curgerea chi-ului. Așezați la piciorul scărilor o plantă în ghiveci și un cristal cam la jumătatea distanței dintre ușă și partea de sus a scărilor.”

Nu spune de ce parte a ușii n-ar trebui să fie scările. Oricum ai da-o, niște scări la intrare tot sunt. Am simțit și eu că pe scări nu curge chi-ul, de câte ori le urc rămân fără suflu. Multă vreme am crezut că e de la lipsa de antrenament. Planta în ghiveci e un obstacol foarte bun, menit să taie de la intrare elanul majorității vizitatorilor. Un cristal bine plasat conform schemei e și el o piedică excelentă, ce poate culca pe burtă restul temerarilor. Dacă nu-și rup picioarele, pot să dea cu capul de „fluierele, clopotele și cristalele” atârnate deasupra ușii.

„Bucătăria conține două elemente puternice: foc (aragazul) și apă (chiuveta). În cazul în care elementul apă se află prea aproape de elementul foc, în bucătăria dumneavoastră poate să se formeze un ciclu al distrugerii.”

Iată o frază menită să mă pună pe gânduri. Oare ce înseamnă „prea aproape”? Și mai ales, ce înseamnă „ciclu al distrugerii”?… Aragazul meu e la 60 cm de chiuvetă. Oare d-aia mi se arde sufleul?

Aflu mai departe că „acest lucru poate fi totuși remediat ușor prin așezarea între ele a elementului lemn. Se recomandă o plantă lemnoasă pusă în ghiveci. Dacă nu este posibil, atârnați un cristal la jumătatea distanței dintre acestea.”

Iată, un ghiveci pe blatul de la bucătărie ar rezolva problema. Sau un cristal atârnat deasupra. Conform acestei cărticele, casa ar trebui să fie un depozit de ghivece și cristale, așezate în cele mai bizare locuri.

Image courtesy of adamr at FreeDigitalPhotos.net

Oglindă oglinjoară… Image courtesy of adamr at FreeDigitalPhotos.net

„Nu trebuie să stați cu spatele la ușă în timp ce gătiți. Dacă vă aflați în această situație, atârnați o oglindă deasupra aragazului.”

Asta e clară: scot dulapul din perete și hota de deasupra aragazului și montez în locul lor o oglindă. În felul acesta, pot găti și verifica starea machiajului, în același timp.

„Întindeți-vă pe pat. Închideți ochii o clipă și apoi deschideți-i. Ce vedeți? Asta va vedea și trupul dumneavoastră astral în timp ce dormiți. Dacă acest lucru vă influențează visele, vă face să dormiți bine sau nu.”

Urmez instrucțiunile. Deschid ochii. Văd tavanul. Nu știu dacă visez tavan, dar nu pare periculos. Mă culc la loc liniștită.

fotoliul

Image courtesy of Ambro at FreeDigitalPhotos.net

„Mutați bufetul sau scrinul pe peretele de est, deasupra așezați o plantă verde cu frunze moi și rotunjite. Dacă puneți de-o parte și de alta a plantei câte o lumânare verde, aveți trei elemente verzi amplasate în direcția corectă pentru a primi ajutor în problemele de sănătate. Mutați pe peretele de sud tabloul cu flori, care conține câteva pete roșii. Cu atât mai bine dacă are nouă boboci, veți avea culoarea și cifra recomandate pentru partea de sud.” Exact așa.

Dilema scărilor

„Vopsiți balustrada scării astfel încât să arate ca o plantă care crește în sus.”

Dacă aflați cum și în ce culoare, vă așteptăm cu interes comentariile.

În loc de încheiere

După ce a redecorat Feng Shui, autoarea mărturisește că a scăpat de toate problemele în viață. „Puteți să râdeți”, scrie ea în Postfață, „dar lucrurile au început să se pună în mișcare nu după o lună sau un an, ci imediat.”

O cred pe cuvânt, exact așa mi s-a întâmplat și mie. Imediat după redecorare am avut câteva mici accidente casnice, parte din cei care au sunat la ușă s-au prăvălit amuzant pe scări. Dar de atunci și poate după ce am vopsit balustrada „ca o plantă care crește în sus”, am scăpat de intruși.  În bucătărie mi-a crăpat oglinda de deasupra aragazului, dar acum am înlocuit-o cu un cristal rezistent. Casa arată un pic ciudat, dar n-o mai vede nimeni, „lucrurile s-au pus în mișcare”, nimic nu mai e la locul lui. Sunt convinsă că „feng-shui ușor și repede” ar rezolva și problema traficului din București.

Foto: ©Shutterstock

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.