667

Horoscop 2016 Balanță

Balanțele, greu încercate de câțiva ani de tranzitele lui Pluto și Uranus, pot răsufla ușurate din toamna anului 2016, când Jupiter, Marele Benefic al zodiacului le va tranzita semnul, timp de un an.

Dar și până atunci pot beneficia de tranzitele planetare: de „privirile” prietenoase ale lui Saturn din Săgetător, de exemplu, care timp de doi ani va oferi soliditate proiectelor lor și efecte pe termen lung realizărilor Balanței: drumuri, comunicare, publicitate și publicarea, examene. Și în proiecte parteneriale, căci Saturn e în trigon cu Uranus, din casa căsătoriei și a parteneriatului, un domeniu unde pot avea loc schimbări importante în următorii doi ani.

Așadar, până în toamnă, dragi Balanțe – munciți, ca de obicei. Proiectele privind studiile, călătoriile, scrisul, comunicarea și comerțul întâmpină tot felul de piedici, dau au și realizări; rezultatele vin mai greu, dar sunt definitive. Sunt favorizate planurile privind casa, căminul, familia – orice schimbare în acest domeniu e susținută de Jupiter, până în septembrie – poate renovezi, îți schimbi locuința, îți extinzi spațiul de locuit, faci o achiziție imobiliară.

Cheltuielile cresc, dar cu folos, în ianuarie – februarie și iunie – iulie, când Marte îți tranzitează casa banilor, în aspect bun cu Jupiter, Neptun și Pluto. Sunt momente de bune decizii financiare, Marte îți dă energia să le iei și să le duci la îndeplinire. S-ar putea să înregistrezi și câștiguri importante, dar dacă e vorba doar de cheltuieli – nu te îngrijora, o să-ți recuperezi banii în mai, când Venus tranzitează casa banilor, în trigon cu Jupiter (în mers direct) în Fecioară.

Neptun în casa sănătății îți cam dă bătăi de cap și poate simptome mai „ciudate” până în septembrie, când ar fi bine să-ți faci măcar o verificare medicală de rutină. Neptun are obiceiul urât de a ascunde adevărata cauză a problemei. E adevărat, îți dă semnale subtile de mai multă vreme, dar anul acesta Neptun e în aspect prost cu Jupiter și Saturn, așadar paza bună… e mai bună decât indiferența. Mănâncă sănătos, fă mișcare și mergi la doctor!

Axa partenerială e o temă importantă anul acesta pentru Balanțe. Eclipsa de Lună din 23-24 martie, cu Soarele în Berbec și Luna în Balanță, încheie un ciclu de șase pe axa partenerială. Transformările în relația cu partenerul sau pentru partener au început subtil, în urmă cu aproape doi ani și se încheie anul acesta, cu o schimbare importantă în viață. Aspectul e mai puternic pentru Balanțele născute în septembrie, implicarea e mai degrabă afectivă, la nivel emoțional, și nu una care „se vede”, neapărat. Poate că partenerul a suferit o transformare profundă sau o persoană importantă din viața Balanțelor părăsește anturajul. Nu este o veste nouă, ci o poveste cu final așteptat. Ceva se pierde, altceva se câștigă, echilibrul rămâne și este esențial în viața Balanțelor.

De altfel, Uranus va sta încă multă vreme în casa parteneriatului și va iniția schimbări în continuare. Balanțele din primele două decade ale semnului știu despre ce vorbesc. E rândul celor născute la mijlocul lui octombrie să experimenteze schimbarea. Iar din septembrie 2016, Jupiter în zodia Balanței vă susține, timp de un an, în tot ce vreți să întreprindeți.

Din toamnă, preluați conducerea

Septembrie e cu adevărat luna voastră, cele două planete benefice ale zodiacului (Jupiter și Venus) vă tranzitează Soarele natal – un moment de grație, în care arătați mai bine, aveți mai multă energie, sănătate, carisma și succes. Jupiter e în aspect bun și recepție mixtă cu Saturn, aducând realizări personale importante și șansă în domeniile legate de casa a treia (comunicare, scris, publicitate, media, turism, afaceri, drumuri și examene).

Octombrie ar putea aduce probleme în casă/familie, tandemul Marte-Pluto în aspecte nefavorabile cu Uranus și Jupiter e ca o bombă cu ceas: stai cu ochii pe casă și pe părinți, pentru că s-ar putea să aibă nevoie de tine. Ferește-te de investiții sau schimbări imobiliare și limitează-ți cât poți inițiativele în domeniu.

În noiembrie, intrarea lui Marte în casa iubirii, în trigon cu Jupiter din Balanță, aduce multă încărcătură emoțională. În decembrie e secondat de Venus, planeta iubirii, cu promisiunea a două luni pasionale, cu experiențe sentimentale memorabile. Dacă nu e vorba de întâlniri interesante și întețirea focului pasiunii, atunci sigur e vorba despre șanse prin sau pentru copii.

Despre celelalte zodii puteți citi în Horoscop 2016

Image courtesy of Salvatore Vuono at FreeDigitalPhotos.net

follow me

Mihaela Doina Radulescu

managing editor at 24life.ro
Jurnalist, cu experiență de peste 20 de ani în presă (BBC București, revistele Viva! și Avantaje), vă invit să vă bucurați de un jurnalism de calitate (interviuri, reportaje, știri, documentare) și promovare inteligentă (PR, copywriting, creative writing), de data asta pe 24life.ro. Motto: ”Life is an experiment. The more experiments you make the better”
Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou