Horoscop 2016 Capricorn

CapricornJupiter în Fecioară vine cu promisiuni legate de călătorii, studii și relația cu străinătatea. Din toamnă, intrarea lui în Balanță marchează un an de oportunități în carieră și în sectorul banilor.

Viața Capricornilor se tot schimbă, de câțiva ani – a celor din prima jumătate a zodiei, în orice caz. De anul acesta, și a celor din decada doua și a treia, cu sprijinul lui Jupiter. Până în toamnă, Jupiter în casa a noua favorizează călătoriile lungi, relațiile cu străinătatea, masteratele și doctoratele, studiile și spiritualitatea. În aspect bun cu Pluto din Capricorn, pune umărul la transformarea voastră. În primele luni ale anului vei avea oportunități importante legate de studii și călătorii – nu le ratați! Mai ales în ianuarie – februarie și iunie – iulie, când Marte în Scorpion vă sprijină în tot ce vreți să întreprindeți. E adevărat, Jupiter e afectat în tranzitul lui din Fecioară de Saturn în casa bolilor cronice/a dușmanilor ascunși și de Neptun în casa anturajului și a drumurilor scurte – motiv pentru care ar fi bine să analizați pe îndelete toate opțiunile, să vă feriți de iluzii și înșelăciuni. Jupiter vă îndeamnă să vă dezvoltați și să învățați, vrea expansiune, specializare și lărgirea orizonturilor, dar e frânat mult de Saturn și indus în eroare de Neptun. Poate că trainingul la care vă înscrieți nu e cel mai bun din listă sau călătoriile sunt ușor dezamăgitoare, dar ele vor exista și vă promit realizări importante. Temperați-vă așteptările și evitați să luați decizii privind studiile și călătoriile în martie-mai și august-septembrie, când forța aspectelor nefavorabile e dublată de tranzitul lui Marte peste Saturn.

Pentru a lua o decizie privind călătoriile și studiile, nu uitați să folosiți și informațiile puse la dispoziție de eclipsa de Soare din 8-9 martie din Pești (călătorii, comunicare, promovare, media, conferințe, contracte, comerț, afaceri) și apoi la 1 septembrie, în Fecioară (specializări, călătorii lungi). Ambele sunt mari inițiatoare de proiecte noi și vă pot oferi indicii valoroase asupra schimbărilor și efectelor lor în aceste domenii.

Schimbările în casă și cămin continuă și anul acesta, susținute timp de aproape doi ani de Saturn, care le dă consistență, seriozitate și efecte pe termen lung. Ele privesc casa, căminul, părinții și familia, mai evidente la eclipsa de Lună din 23-24 martie, de pe axa casă-carieră și apoi către sfârșitul de an, când Uranus iese din retrogradare și e în opoziție cu Jupiter, intrat în casa carierei. Fiți pe fază, dragi Capricorni, mai ales cei din prima decadă a zodiei, căci la vremea eclipsei de Lună din martie (Berbec-Balanță) s-ar putea să primiți vești surprinzătoare. Pierdeți ceva, câștigați altceva, implicarea va fi mai degrabă emoțională și cu impact puternic, familial sau profesional; sau în ambele domenii, pentru că orice schimbare importantă în familie influențează implicit situația socială și profesională și viceversa.

Soarele vostru tranzitat de Pluto în aspect bun cu Jupiter mai poate aduce, până în toamnă, oportunități în casa banilor din colaborări, împrumuturi avantajoase, bunuri și susținere financiară de la partener sau familie. Mai ales în lunile martie-mai și august-septembrie, când Marte și Saturn susțin casele banilor, în aspect bun cu Uranus.

Din septembrie, Jupiter intră în Balanță și vă dinamizează casa carierei. Bine aspectat de Saturn, el vine cu șanse susținute de persoane importante și remunerații pe măsură. Septembrie și octombrie vor fi în mod special luni în care veți simți un impuls profesional nou, cum n-ați mai primit de 12 ani. Marte în tranzit peste Soarele vostru vă dă energia și aplombul de care aveți nevoie, iar în noiembrie Venus vă dă carisma. Intrarea lui Jupiter în Balanță detensionează și sectorul banilor, altfel destul de restrâns în 2016. Marte și Saturn – „stăpânii” banilor voștri sunt până în septembrie rău aspectați de Jupiter și Neptun, cu mici perioade de respiro. Susținuți de Uranus, care îi îndeamnă la schimbare. Aceasta devine mai evidentă din toamnă, când Jupiter în Balanță trimite raze prietenoase către Saturn, stăpânul banilor Capricornului. Și apoi în ultimele două luni ale anului, când intrarea lui Marte în Vărsător dinamizează sectorul banilor din munca proprie. Așadar, fără cadouri, bani din muncă și iar muncă – cu care Capricornul e obișnuit deja, știe ce are de făcut. Doar că de data asta, munca îi aduce și prestigiul meritat și siguranță financiară.

Despre celelalte zodii puteți citi în Horoscop 2016

Image courtesy of Salvatore Vuono at FreeDigitalPhotos.net

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou