Horoscop 2016 Scorpion

ScorpionAnul începe cu vești bune legate de serviciu și bani. Venus vă aduce șansă, Uranus schimbare, iar Saturn parafează contractele și le validează pe termen lung. Banii și munca stau bine tot anul, sunt domenii în plină transformare, care în următorii doi ani se vor reașeza pe criterii și valori noi, pentru multă vreme de-acum înainte.

Și voi, dragi Scorpioni, veți gusta anul acesta din coșul cu bunătăți al lui Jupiter. Până în toamnă, Marele Benefic vă ajută să vă împlinți speranțele și visurile. Poate nu pe toate și nu suficient de rapid, așa cum v-ați dori, dar mare parte din ele, în orice caz. Saturn vă pune piedici și întârzie lucrurile, Neptun poate produce confuzie și duce la decizii eronate, dar nu vă pot opri din drum. Până în septembrie, sunt favorizate drumurile scurte, comerțul, scrisul, comunicarea, publicitatea și studiile, specializările, micile întreprinderi, inițiativa în afaceri. Pluto e cantonat în acest sector încă din 2008-2009, unde va rămâne până în 2023, producând transformări profunde. Anul acesta și favorabile, cu sprjinul lui Jupiter în casa prietenilor, care pot da o mână de ajutor.

Visurile, speranțele, prietenii, iubirile și copiii sunt domenii legate anul acesta și pot anunța un eveniment, o schimbare, o șansă oarecare. Eclipsele de soare din 8-9 martie și 1 septembrie sunt momente decisive pe axa prieteni/proiecte – dragoste/copii. Schimbarea poate fi frânată de Saturn, poate „ascunsă” de Neptun, mai puțin vizibilă sau nu neapărat benefică la prima vedere, dar cu siguranță importantă și cu efecte pe termen lung. Pot fi evenimente mai puțin evidente, vești surpriză, oportunități neașteptate sau trecute cu vedeea. Efectele lor vor fi evidente abia la sfârșitul lui februarie 2017, când eclipsa de Soare din Pești încheie procesul schimbării în acest domeniu și poți să numeri realizările.

De altfel, dragostea e un domeniu important în acest an, dar și un loc unde s-ar putea să ai ceva dezamăgiri și deziluzii, mai ales în prima parte a anului. Neptun e de câțiva ani în casa iubirilor Scorpionului, cei născuți în prima decadă i-au simțit deja efectele. El învăluie totul într-o aură de poveste și de mister, predispune la erori de apreciere și judecată, mai ales anul acesta până în septembrie, când e în opoziție cu Jupiter și în cuadratură cu Saturn. Iubește cu toată inima, dar măsoară cu mintea, din când în când. Și ai grijă cu banii, ține-i departe de subiectul pasiunii, pentru că Saturn din casa banilor e în aspect prost cu Neptun, din casa iubirii. În primăvară și august e secondat de Marte, care te îndeamnă la cheltuieli inutile, impulsive și poate chiar dezamăgitoare, pe altarul iubirii.

Saturn în casa banilor e în aspect bun cu Uranus, din casa muncii. Veniturile se rotunjesc consistent, dacă provin din surse sigure, constante, din muncă, efort și cu multă alergătură. Speculațiile nu sunt favorizate, ci dimpotrivă. În martie-mai și august-septembrie Marte susține realizările lui Saturn, dinamizând casa banilor, a proiectelor noi, dar și a cheltuielilor. Jupiter și Neptun vor să investești și să cheltuiești, uneori neinspirat, așa că mai bine păstrează banii și redirecționează-i într-un cont sigur, de economii. Din septembrie-octombrie domeniul banilor primește și un impuls de la Jupiter, dar comunicarea și afacerile nu mai sunt susținute, în ultimul trimestru al anului. Sectorul financiar se îmbunătățește văzând cu ochii, poți în sfârșit, să te extinzi. Încet, dar sigur. Ziua de 30 noiembrie e o zi excelentă pentru bani, momentul unei investiții inspirate sau al demarării unui proiect avantajos financiar.

În ultimele trei luni ale anului ar putea să apară ceva probleme cu sănătatea, axa bolilor e readusă în atenție de opoziția Jupiter-Uranus retrograd – Saturn din casa banilor rezolvă lucrurile. Poate e momentul ideal al unei vacanțe la SPA, ai nevoie de un respiro, o investiție în sănătate e benefică în această perioadă, îți dă rezistență și face ca afecțiunile sau simptomele să poată fi tratate înainte de a deveni serioase sau cronice. Ai grijă în ianuarie-februarie și iunie-iulie, când Marte în Scorpion îți imprimă energie, dar poate acutiza problemele de sănătate sau predispune la răniri și accidente.

Despre celelalte zodii puteți citi în Horoscop 2016

Image courtesy of Salvatore Vuono at FreeDigitalPhotos.net

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou