Horoscop 2018 Berbec, Taur și Gemeni

Horoscop 2018 pentru Berbec, Taur și Gemeni – atmosfera generală a anului și sfatul astrologului

horoscop 2018 Berbec, Taur și Gemeni

foto: pexels

Atmosfera generală

În 2018, Jupiter, marele benefic al zodiacului, tranzitează până în noiembrie zodia Scorpionului, de unde face aspecte bune cu Saturn în Capricorn – realizări durabile și decizii bune, pe termen lung, în primul rând pentru zodiile de apă (Scorpion, Rac, Pești), dar și pentru cele de pământ (Capricorn, Taur și Fecioară). Mai multe șanse pentru toată lumea, în anumite domenii de viață, după cum vom vedea. Un indiciu bun asupra efectelor lui Jupiter puteți găsi în ceea ce s-a petrecut în viața voastră în urmă cu 12 ani (octombrie 2005 – noiembrie 2006) când Marele Benefic a `survolat` exact același sector din astrograma voastră natală. E adevărat, atunci nu a fost în aspect bun cu Saturn, cum e cazul în 2018 – un motiv în plus să presupunem că de data asta ne va aduce chiar mai multe realizări și beneficii decât în urmă cu 12 ani.

Uranus se pregătește să intre în Taur, unde din martie 2019 va sta timp de 7 ani, schimbând cu totul existența acestora. Uranus determină schimbări bruște și neașteptate în viața tuturor, în funcție de Casa tranzitată în astrograma natală. Anul acesta, din mai până în noiembrie, Saturn în sextil cu Jupiter și trigon cu Uranus va echilibra balanța, aducând stabilitate schimbărilor provocate de Uranus și oferind greutate și longevitate realizărilor promise de Jupiter.

Saturn va sta doi ani și jumătate în Capricorn, susținut de Jupiter din Scorpion și de Neptun din Pești, cel din urmă cu creativitate la cote maxime, generozitate și spirit caritabil, decizii inspirate.

Berbec sau Ascendent în Berbec

De 7 ani, Berbecii trăiesc marea schimbare a vieții lor. Uranus face un tur complet al zodiacului în 84 de ani, așadar dragi Berbeci, acestea au fost marile transformări ale vieții voastre. Știu, v-a fost greu, încă vă este (mai ales celor născuți în ultimele grade de Berbec). Dar Berbecii adoră schimbările bruște și se adaptează rapid noului cadru, indiferent care ar fi acesta. Plus că, de ce să nu recunoaștem, schimbările au fost, în cele din urmă, benefice. Sunteți alte persoane, acum – poate v-ați căsătorit sau ați divorțat, v-ați mărit familia, ați schimbat serviciul sau locuința, domeniul de activitate, țara, sunteți șefi la birou sau acasă.

Saturn în Capricorn crește volumul și importanța responsabilităților voastre pe termen lung. Vin doi ani mai dificili, cu mai multă muncă la serviciu și acasă, dar și cu șanse mari de câștig (inclusiv prin partener, până în noiembrie).

Bani, carieră și dragoste

În ianuarie primiți laude de la șefi și, cu o conjuncție Marte-Jupiter în casa banilor, este posibil să faceți o cheltuială mai mare, să vi se aprobe un împrumut sau să vă plătiți taxele pe tot anul.

Martie e o lună mai bună și mai veselă, în care puteți lua decizii inspirate privind sănătatea, dieta și forma. Aveți mai multă energie și creativitate. În aprilie s-ar putea să aveți ceva probleme la serviciu sau să primiți responsabilități noi, dar și implicațiile financiare sunt pe măsură. Venus în casa banilor promite măriri de salariu sau câștiguri din contracte noi.

Finanțele voastre pot cunoaște un reviriment și în primăvara-vara lui 2018, când Soarele și planeta Venus în Casa banilor voștri face un aspect bun cu Saturn-Marte și Pluto aflate în tranzit în domeniul carierei.

Veștile excelente financiar sunt la apogeu din 13-14 septembrie 2018 și se mențin până la începutul lui noiembrie, când vă puteți rotunji veniturile din banii altora – partener, moșteniri, cadouri, dobânzi, contracte avantajoase etc.

În mai-iunie Uranus iese din Berbec și vă lasă în pace până în noiembrie, când reintră în zodia voastră și finalizează schimbările anunțate Bebecilor de la finalul zodiei (născuți între 18 și 20 aprilie). Uranus iese definitiv din Berbec în primăvara anului 2019, urmând ca vreme de 7 ani să provoace surprize în finanțe și proprietăți.

A doua jumătate a lunii iunie e pentru dragoste, iulie e pentru vacanțe și îngrijirea sănătății – Venus promite o perioadă de respiro la serviciu și oportunitatea unor bune programe de dietă-fitness sau tratamente eficiente, dacă e cazul.

17-18 august și 10-11 octombrie sunt zile excelente pentru perfectarea unui contract de succes, a unei achiziții inspirate sau chiar pentru fixarea datei căsătoriei, când Venus și apoi Soarele tranzitează Casa a șaptea a Berbecilor, pe o conjuncție Jupiter-Lună în Casa a opta. De la sfârșitul lui septembrie și până la începutul lui noiembrie, dați-i partenerului ce-i al partenerului, căci el are întotdeauna dreptate și de la el vă vin banii…

Casă și familie

Vești bune în casă-cămin-familie de la sfârșitul lui mai, timp de două luni, când Venus și apoi Soarele vin cu șanse frumoase și realizări în acest sector de viață. Este un moment bun să vă extindeți locativ, să vă schimbați sau redecorați casa, să vă măriți familia. Iunie-iulie sunt luni favorabile pentru casă și cămin, cu un apogeu pe 23-24 iunie și 20-21 iulie, când vă puteți găsi sau muta în casa visată, dacă vă căutați una.

Studiu și călătorii

În noiembrie Jupiter intră în Casa a noua a Berbecilor, unde face o frumoasă conjuncție cu Luna și Mercur pe 9 noiembrie, zi excelentă pentru începerea unui curs de specializare sau limbi străine, masterat, licențe, doctorate. Până în noiembrie 2019, Jupiter promite lărgirea orizontului de cunoaștere, dar și a celui fizic, prin călătorii în ținuturi îndepărtate și/sau memorabile.

Sfatul astrologului: aveți grijă la cheltuielile extravagante, pentru că statutul financiar s-ar putea să cunoască mari fluctuații în anii ce vin.

Taur sau Ascendent în Taur

Dragi Tăurași, vă așteaptă 7 ani de schimbări majore în viață. În 2018, primele semne se arată celor născuți în aprilie, care vor avea un fel de preview a ceea ce urmează din 2019. Fiți atenți la ce vi se întâmplă între mai și 8 august, cât Uranus merge întins până la 2 grade în Taur, pentru că zorii marii schimbări se arată. Abia în martie-aprilie 2019 veți ști mai exact despre ce e vorba. Indiferent de situație, încercați să fiți deschiși, maleabili și adaptabili, deși schimbarea bruscă și mai ales incontrolabilă nu e în firea voastră. Încercați să vă bucurați de experiențe și de șanse, pentru că ele nu vor lipsi. În 2018, șansele sunt mai ales în zona de parteneriat. Pentru că nu veți mai fi singuri.

Asocieri și căsătorie

În 2018, ceilalți (parteneri, asociați, susținători, cunoștințe) vor fi sursa voastră de inspirație, beneficii și noi experiențe. E anul când vă lărgiți cercul de prieteni și cunoștințe, când vă găsiți mai ușor parteneri pe termen lung (Jupiter sextil Saturn) sau poate fi chiar anul căsătoriei voastre. Succes în negocieri, contracte, procese și în efortul de a obține sprijinul celorlalți. Dacă sunteți deja căsătoriți, soțul/soția se află anul acesta în lumina reflectoarelor – primește o promovare, o mărire de salariu, un premiu, o recunoaștere oarecare.

Cu intrarea lui Saturn în Casa a noua a Taurilor, accentul se pune pe necesitatea lărgirii orizontului cultural – cursuri, traininguri, studii înalte și/sau spiritualitate. Dacă nu e vorba de studiat, poate de relația cu străinii, care are nevoie mai multă atenție și dedicație din partea ta, doi ani de-acum înainte. Amânări într-o decizie legală, o călătorie sau responsabilități crescute privind socrii sau o a doua căsătorie.

Chiar dacă întârziate, toate aceste domenii de viață promit realizări în 2018, datorită aspectului bun dintre Saturn în domiciliu și Jupiter. Saturn te pune la treabă, dar promite și recompense pe măsură. Așa că, dacă tot ai amânat specializarea de care ai nevoie, acum e momentul s-o faci. Înscrie-te la cursuri, dă-ți examenele restante, Saturn îți sprijină studiul serios și constant. Vei atinge apogeul succesului în ianuarie-martie 2020, când Jupiter va pune umărul alături de Saturn pentru realizări frumoase, pe termen lung.

Neptun în Pești, bine aspectat de Jupiter și Saturn, promite în 2018 prietenii valoroase, benefice, durabile. Intuiția funcționează perfect (mai ales în februarie-martie), iei decizii mai bune și mai creative. Socializezi mai mult, ai parte de întâlniri memorabile.

Carieră și bani

Cariera nu beneficiază de prea multe oportunități anul acesta, ideal ar fi să continui ceea ce ai început în anii trecuți. Nodul Sud în Vărsător (Casa carierei pentru Tauri) nu e cea mai bună poziție pentru expansiune – ascensiunea e posibilă, dar cu mai multă trudă decât de obicei. Șanse în domeniu și realizări posibile de pe 20 ianuarie până pe la mijlocul lui februarie, când Soarele, Venus și Mercur tranzitează acest sector.

Ai grijă la cheltuieli, împrumuturi și investiții în februarie (lună în care Marte vă tranzitează una din casele banilor), că s-ar putea ca la final să dea cu minus.

De pe 25 aprilie până pe 20 mai Venus îți tranzitează cealaltă Casă a banilor, cu oportunități și vești bune pentru veniturile din munca proprie. Chiar dacă intrările financiare nu sunt spectaculoase, măcar vă echilibrează bugetul.

Și mai și iunie sunt luni frumoase pentru câștiguri, pentru că Soarele în tranzit prin Casa banilor face trigon cu Marte în Casa carierei – munca voastră își arată roadele, o perioadă de agitație profesională, dar benefică financiar. Din octombrie-noiembrie, Jupiter intră în casa a opta, cu șanse de rotunjire a veniturilor comune, prin partener, colaborări, moșteniri – timp de un an de-acum înainte.

Dragoste și copii

Iulie este o lună benefică iubirii și copiilor. Venus în Fecioară face aspecte bune cu Soarele vostru, cu Jupiter în casa a șaptea și Saturn – Pluto în casa a noua – o lună relaxată de vacanță, ideală pentru distracție și călătorii.

Sfatul astrologului: Ai impresia că ceilalți există doar ca să te sprijine? Nu-i trata ca și cum ți se cuvin. Nu te baza exclusiv pe ajutor din afară, nu-ți supraestima capacitatea de a-ți impresiona auditoriul și nu te aștepta ca alții să-ți rezolve problemele, pentru că s-ar putea să ai și surprize neplăcute.

Gemeni sau Ascendent în Gemeni

Dragi Gemeni, ați avut un an benefic, sub auspiciile favorabile ale lui Jupiter în Balanță. Saturn în Săgetător nu v-a fost un prieten vesel dar de nădejde, căci v-a cernut partenerii și asociații. Puteți avea încredere deplină în cei care v-au rămas alături – vor fi și de-acum înainte, pe termen lung.

Bani, serviciu, sănătate

Din octombrie 2017, Jupiter în Scorpion vine cu vești bune în muncă și sănătate. Dacă nu le-ai primit deja – un job mai bun, mai dinamic, mai interesant, cu mai multe oportunități, trainninguri, mai multă deschidere și mai mulți bani, urmează să le primești până în noiembrie 2018. S-ar putea să primești responsabilități crescute la serviciu sau postul îți cere să călătorești. Sau poți angaja pe alții să-ți facă toată munca. Sau serviciul să devină o sursă de stres. Nu-ți face griji, realizările acestei perioade vor fi benefice financiar și îți vor consolida poziția profesional și social. Este un moment bun pentru lansarea de noi proiecte, care vor fi încununate de succes.

Și capitolul „sănătate” ar trebui să beneficieze de tranzitul lui Jupiter, dar asta nu se întâmplă neapărat, fără implicarea ta activă. În schimb, este o perioadă în care poți trece mai ușor la un stil de viață sănătos, poți să ții dieta pe care o tot amâni sau începe sportul pe care îți dorești să-l faci de ani buni.

Jupiter în Casa muncii aspectează favorabil și Casele banilor Gemenilor, mai ales în sextil cu Saturn. S-ar putea ca Saturn să amâne un pic lucrurile sau să îți pună câteva piedici, dar la final rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor și, ceea ce e mai important – pe termen lung. 20 mai -13 iunie e o perioadă bună financiar, când Venus tranzitează zodia Racului.

Sfatul astrologului: nu face prea mult caz de importanța muncii tale și nu te plânge de prea multe îndatoriri, pentru că la final vei primi recompensele cuvenite și vei descoperi că a meritat efortul.

 

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.