Horoscop 2019 Pești sau Ascendent în Pești

Iluzii, creativitate și imaginație

Dragi Peștișori, cu Neptun în tranzit peste Soare trăiți în iluzii și visare, de câțiva ani (prima jumătate a zodiei). De-acum vine rândul celor născuți după 6 martie să experimenteze tranzitul lui Neptun, până în 2026. În 2019, cuadratura cu Jupiter acutizează confuzia, vă faceți palanuri mari, uneori poate prea mari, fără să aveți toate datele problemei. Trăiți în iluzie și idei nerealiste și aveți așteptări cu mici șanse de împlinnire în această perioadă. Dar Neptun în domiciliu vă dă și o sensibilitate crescută, mai multă imaginație, vă face mai creativi și inspirați. În 2019, cuadratura cu Jupiter ar putea să vă scape de confuzie, dacă reușiți să renunțați la orgoliu, egocentrism, poate lăcomie sau supraestimarea propriilor calități. O atitudine pro-activă și tolerantă ar putea să vă ferească de neplăceri. 2019 este o perioadă de test din acest punct de vedere, pe care îl veți putea trece cu bine și cu realizări importante dacă vă ajustați așteptările la realitate. Cum Jupiter va tranzita casa a zecea a Peștilor, el vă poate aduce optimism și ambiție, perspective luminoase asupra viitorului. Cariera voastră poate primi un impuls de la persoane influente financiar, social sau profesional. Este o perioadă bună să vă găsiți țelurile și să vă promovați calitățile, pentru că, de data asta, aveți șansa să vă fie recunoscută valoarea. Vă crește reputația, urcați pe scara socială, primiți recompense și premii. Este important ca ele să fie meritate, altfel există riscul să le pierdeți la scurt timp. Nu vă încredeți în promisiuni false și nici în persoane care v-au înșelat încrederea, pentru că vă vor înșela din nou, în alte o mie de moduri care vă pot induce în eroare. Venus în Pești (27 martie – 17 aprilie) vă poate ajuta cu oportunități, ambiție și aspirații înalte. Din nou, analizați cu atenție contextul situațiilor.

O perioadă cu șanse de câștig (bani sau relații) poate fi pe tranzitul lui Venus prin Berbec (în trigon cu Jupiter) 18 aprilie – 16 mai și Balanță (în sextil cu Jupiter) – între 15 septembrie și 8 octombrie.

Marea schimbare

Intrarea lui Uranus în Taur, în martie 2019, marchează și pentru voi 7 ani de schimbări majore. Și pentru că Uranus face un aspect de sextil cu Soarele vostru, vor fi schimbări în avantajul vostru, dragi Peștișori.

Situații care te pun în mișcare și care îți dau șansa să schimbi ce nu-ți place în viața ta. Poți câștiga prieteni adevărați ori influenți sau adera la grupuri care te vor ajuta să obții poziția sau lucrurile pe care ți le dorești. Chiar dacă potențialul acestei schimbări nu pare evident de la început, efectele ei vor fi importante. Indiferent că îți schimbi ideile sau metodele de abordare, ele vor fi încununate de succes. În orice caz, așteaptă-te la cele mai neașteptate lucruri. Ai idei noi și o forță creatoare nouă, poate capeți abilități noi (tehnice, IT, limbi străine) care te ajută să-ți atingi țelurile, să îți afirmi independența și expresia de sine. Călătorești mai mult sau spre alte zări/pe alte rute decât până acum sau cu alte mijloace. Sau dimpotrivă, dacă ai călătorit extensiv, acum stai acasă. Se schimbă ceva în relațiile tale cu frații/surorile sau schimbi anturajul. Discuțiile, întâlnirile și modul tău de comunicare iau o nouă turnură, ca și tipul de oameni cu care interacționezi. Ai grijă, pentru că Uranus aduce și risc de accidente/incidente (la drum). Dar și posibilitatea unor realizări remarcabile în promovarea ideilor sau obținerea de informații sau noi abilități. Orice vei obține în 2019, va fi prin munca proprie (trigonul cu Saturn), în poziții de putere (trigonul cu Pluto), în mod neașteptat și în direcții surprinzătoare, dar cu efecte bune pe termen lung. Oportunitățile vor cunoaște apogeul în 2020, când Jupiter va tranzita Capricornul.

Prieteni de calitate

Și pentru că am ajuns la Capricorn, am ajuns și la cuplul Saturn-Pluto, care tranzitează de ceva vreme această zodie, respectiv casa a 11-a pentru Pești. Este momentul asumării de responsabilități, dacă vrei să ai succes. Să-ți demonstrezi integritatea, generozitatea și răbdarea. La rândul lui, Saturn te recompensează cu ocazii în care poți să-ți afirmi personalitatea și să câștigi onoruri. Șefii te plac, persoane în poziții de autoritate sau mai în vârstă și cu mai multă experiență te pot ajuta cu sfaturi și asistență în drumul către ceea ce îți dorești. Poate că nu e cea mai veselă perioadă (Saturn stă în Capricorn până în martie 2020), ci mai degrabă una în care fericirea este un subiect central. Și relațiile. Relațiile sunt din nou sub lupă iar întrebarea acestui tranzit este – „eu cu ce mă aleg din ele?” La ce-ți folosește să fii copilul, iubita/ul, părintele, prietenul sau asociatul cuiva? Rolul tău în relații devine subiect de analiză, ca și relațiile care nu îți aduc fericirea. Doar că pe Saturn nu-l interesează fericirea ta în relație, ci ceea ce poți să aduci tu în ea. Saturn îți oferă din nou o lecție de maturitate, sugerându-ți că a fi parte dintr-un grup înseamnă să-ți pui talentele și abilitățile în slujba celorlalți. Dacă până acum n-ai prea avut prieteni, vei avea nevoie de unii. Dacă dimpotrivă, ai avut foarte mulți, este momentul să renunți la o bună parte, păstrându-i doar pe aceia care contează, cu adevărat. Exemplul poate fi aplicat în orice alt tip de relații. S-ar putea să fie nevoie să-ți asumi grija unui copil care nu este al tău, biologic sau să-ți asumi responsabilitatea unor acțiuni de grup, alături de ceilalți în grupul din care faci parte. Răspunsurile pe care le cauți nu le poți găsi în tine, ci în afară, găsindu-ți locul pe care îl ocupi în cadrul comunității. Cel mai probabil tot în 2020, când Jupiter va tranzita Capricornul.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.