Horoscop 2020, predicţii pentru fiecare zodie

Horoscop 2020, influenţe planetare pentru fiecare zodie. Vă invit să aflaţi atmosfera generală a anului şi predicţii pentru fiecare zodie, urmărind tranzitele planetelor grele: Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun peste Soarele natal. Datorită mersului lor lent prin zodiac, efectele acestor planete pot fi mai bine evidenţiate, pentru că se petrec într-un timp mai îndelungat. Uneori, luni (2-3 luni pentru Jupiter) şi chiar ani, cum este cazul lui Uranus, ale cărui schimbări de direcţie le putem resimţi şi la un an-doi după ultima trecere asupra unui punct sensibil din tema noastră! Asadar, fiţi cu ochii pe ele şi trataţi cu înţelepciune şansele ce vă revin, urmărind horoscopul 2020.

foto: Pexels

Berbec sau Ascendent în Berbec

Horoscop 2020. Jupiter, “Marele benefic al zodiacului”, nu e mereu aşa de benefic. Are prostul obicei de a exagera şi inflama lucrurile, mai ales în cuadratură cu Soarele Berbecilor, care sunt agitaţi şi uşor de inflamat, în general. Dacă în 2019 Jupiter v-a ajutat, dragi Berbecuţi, şi v-a susţinut entuziasmul, în 2020 s-ar putea să vă pună ceva piedici. Să încurce mai mult decât să ajute. Şi asta pentru că creşte distanţa dintre realitate şi aspiraţii. Vă face să credeţi că recompensele nu sunt pe măsura meritelor voastre, părere care s-ar putea dovedi a fi greşită. Veţi avea de înfruntat obstacole, probleme materiale, înşelăciuni, trădări, neplăceri administrative. Mai ales pentru cei născuţi în ultima decadă a zodiei (9-19 aprilie), care se confruntă acum şi cu cuadratura planetelor Saturn şi Pluto, în Capricorn. Aceştia au parte de tot felul de necazuri, resimt mai acut constrângerile de fiecare zi şi nu mai văd ieşirea. Au o rezistenţă fizică scăzută, dureri de dinţi, articulaţii, răceli.

Saturn vă lasă să respiraţi câteva luni (aprilie-iunie), folosiţi-le pentru a vă relaxa sau finaliza proiectele blocate de un an încoace. Dar Jupiter vă agasează tot anul: probleme cu autoritatea, revoltă interioară, amânări de tot felul.

Aţi scăpat de perioada plină de evenimente a trecerii lui Uranus prin zodia voastră (în ultimii 7 ani), Uranus a intrat în Taur şi promite schimbări în situaţia voastră materială. Anul acesta, cu surprize bune şi oportunităţi – profitaţi de ele!

În a doua jumătate a anului, Marte prin zodia voastră şi în cuadratură cu planetele din Capricorn vă stoarce de energie. Perioadă cu potenţial de risc, în care ar fi bine să vă cultivaţi răbdarea şi precauţia.

Sfat: Nu e un moment bun să vă zbateţi cu orice preţ pentru a vă impune ideile şi personalitatea. Renunţaţi la orgolii şi autosuficienţă, fiţi precauţi şi studiaţi bine contextul evenimentelor, înainte de a acţiona. Evitaţi ca aroganţa şi nerăbdarea să vă întunece mintea şi fiţi deschişi la sfatul celor mai în vârstă sau mai înţelepţi. Atenţie mai ales la perioadele de tranzit ale planetei Marte prin Capricorn (17 februarie-30 martie) şi în a doua jumătate a anului, din iulie, când Marte în zodia voastră vă inflamează şi mai tare, dublând riscurile, inclusiv de accidente, arsuri, loviri, tot felul de probleme a căror rezolvare care nu suportă amânare.

Taur sau Ascendent Taur

Horoscop 2020. Taurii au un an mai bun sau mai uşor decât precedenţii, pentru că au planetele de partea lor, anul acesta. Jupiter vă aduce onoruri, recunoaştere şi şansă. Succes în tot ceea ce vă propuneţi. Vă creşteţi sfera de acţiune şi influenţă, cu minimum de efort. Dacă vă doriţi o poziţie de conducere, acum e momentul să o obţineţi. Problema e că ea vă va aduce, pe lângă onorurile lui Jupiter, şi responsabilităţile lui Saturn (care vor deveni grele la anul) şi autoritatea lui Pluto. Sunteţi generoşi, dragi Tăuraşi, integri, curajoşi, iar calităţile voastre – surpriză! – vor fi recunoscute şi de ceilalţi.

Saturn şi Pluto în Capricorn vă susţin în continuare şi tot ceea ce realizaţi acum va fi solid şi cu efecte pe termen lung. Munca susţinută de până acum şi eforturile vă vor fi în sfârşit recompensate. La fel, conştiinciozitatea sau loialitatea de care aţi dat dovadă. Este o perioadă în care puteţi corecta greşelile trecutului şi folosi ceea aţi învăţat până acum pentru a demara un proiect nou, cu mari şanse de succes.

Uranus a intrat în Taur şi va sta în zodia voastră timp de 6 ani. Va fi o perioadă de mari transformări pentru voi, care nu prea agreaţi schimbarea. Dacă schimbările vor fi benefice sau dificil de trăit, depinde de puterea voastră de adaptare. E o perioadă de rebeliune şi dorinţă de independenţă, în toate domeniile vieţii, mai ales că Uranus va tranzita pentru mulţi dintre voi şi alte planete personale (Mercur, Venus). Uranus produce mari schimbări, dorite sau impuse. Întâlniri memorabile sau separări neaşteptate, schimbări bruşte de destin, perspective diferite asupra voastră înşivă şi asupra lumii. Deocamdată, pentru cei născuţi în aprilie sau care au Ascendentul sau planete personale în prima decadă a zodiei. Deveniţi mai intoleranţi cu restricţiile şi trăiţi o perioadă de “trezire” a ego-ului, vă descoperiţi noi talente şi aptitudini, noi modalităţi de expresie. Sunteţi originali, curioşi, creativi.

Sfat: Dacă vă culcaţi pe lauri şi consideraţi că totul vi se cuvine, s-ar putea să pierdeţi parte din avantajele situaţiei. Nu fiţi indiferenţi la ceea vi se oferă, pentru că perioada de graţie indusă de Jupiter se încheie la finalul anului. Atenţie şi la cele 3 luni de tranzit al lui Saturn în Vărsător (aprilie-iunie şi mai ales până pe 15 mai, cât în Vărsător se află şi Marte), când apar tot felul de piedici şi necazuri. Pe termen mai lung, independenţa indusă de Uranus s-ar putea să vă creeze o reputaţie proastă, de “rebeli fără cauză” sau “persoane cu toane”. Nu luaţi decizii pripite, fără să aveţi toate informaţiile.

Gemeni sau Ascendent în Gemeni

Horoscop 2020. Bucuraţi-vă, dragi Gemeni! Anul acesta planetele vă lasă în pace, să faceţi ce aveţi chef şi să acţionaţi după pofta inimii. Nu mai aveţi nimic “la impuse”, aşadar dacă nu vă iese proiectul, nu mai daţi vina pe horoscoape şi pe Mercur retrograd! Munciţi cu spor şi cu avânt, totul depinde de voi. Poate că anul trecut aţi avut intrări de bani (sau cheltuieli mari, dar cu folos). Jupiter în casa averilor vă permite să le sporiţi şi anul acesta.

O perioadă bună pentru Gemenii din prima decadă este cea dintre aprilie şi iunie, când Saturn în Vărsător vă aruncă raze benefice şi vă dă măsura a ceea ce vă aşteaptă de la finalul acestui an şi până în primăvara lui 2023, cât timp Saturn va fi în semnul Vărsătorului. Pentru voi, 2021 va fi cel mai bun. Până atunci, bucuraţi-vă anul acesta de 4 luni (din aprilie până la începutul lui august) de tranzitul planetei Venus, care vă aduce optimism, şanse, bani şi noroc. În aprilie şi mai, în trigon cu Saturn, s-ar putea să vă aducă stabilitate materială şi ceva spriin. Până pe 15 mai, Saturn e secondat de Marte în Vărsător, cele două luni fiind şi cea mai bună perioadă a anului. Vărsătorul e casa a noua pentru Gemeni, aşadar un moment bun să vă înscrieţi la facultate, să urmaţi studiile care vă plac (reuşite la examen) să legaţi o relaţie bună (de afaceri sau de dragoste) cu străinătatea sau să plecaţi în călătoriile pe care tot visaţi să le faceţi. Toate vor fi energizante pentru Gemeni şi cu experienţe de neuitat.

Sfat: Instruiţi-vă, planificaţi şi studiaţi. Profitaţi de acest an oarecum neutru pentru a vă pregăti pentru cel care urmează, cu şanse şi succes în tot ceea ce veţi întreprinde. Pe locuri, fiţi gata, spor!

Rac sau Ascendent în Rac

Horoscop 2020. Pentru voi, dragi Răcuşori, anul a început în forţă, cu 5 planete în tranzit prin Capricorn (Jupiter, Mercur, Soare, Saturn, Pluto), în opoziţie cu Soarele vostru. Nu e cea mai bună perioadă să acţionaţi, deşi conjunctura astrală vă impinge să riscaţi. Poate că v-aţi obişnuit deja cu opoziţiile lui Saturn şi ale lui Pluto şi aţi învăţat să le faceţi faţă: reguli imposibile, întârzieri, probleme cu autoritatea, responsabilităţi dificile şi alte frustrări.

Poate aţi fost forţaţi în ultimul an să renunţaţi la parte din aspiraţii şi planuri, v-au fost testate capacităţile de conducere, integritatea, onestitatea şi generozitatea, de către cei mai în vârstă sau în poziţii de autoritate. Partea bună e că Saturn vă lasă în pace anul acesta câteva luni (aprile-iunie) şi apoi de tot din 2021, când intră în Vărsător. Iar anul acesta, îi mai afectează doar pe cei din ultima decadă (în opoziţie cu Racii născuţi sau au Ascendentul în ultimele zile ale zodiei).

Dacă aţi trecut cu bine de opoziţiile lui Saturn, anul acesta aveţi de-a face cu opoziţia lui Jupiter: probleme financiare sau posibilele câştiguri pot veni cu pierderi, investiţii riscante, compromisuri sau renunţarea la principii. Între 17 februarie şi 30 martie, dublate de tranzitul planetei Marte peste greii planetari, în opoziţie cu Soarele vostru.

Cel mai mare risc al acestui tranzit este amplificarea emoţională, mai ales când în tranzit este implicat şi Pluto. Viaţa nu e doar lapte şi miere, aduce şi tot felul de probleme, important e să le vezi aşa cum sunt şi să le dai importanţa pe care o au în realitate, nu mult mai mare, cum aţi putea fi tentaţi. Conflictele nu au urmări grave, dar prudenţa e mama înţelepciunii…

Pe lângă atâtea restricţii, şi o veste excelentă! Uranus a intrat în Taur, de unde vă trimite raze benefice şi oportunităţi, ocazii de a obţine recunoaştere şi poziţii de conducere. Evenimentele sunt cu totul bruşte şi vin din direcţii la care nu vă aşteptaţi. Schimbările încep acum (şi durează 1-2 ani) pentru Racii născuţi în iunie, dar ele sunt favorabile anul acesta, când Uranus e în trigon cu Jupiter. Schimbările mai pot privi modificări în anturaj, prieteni noi, ajutor nesperat şi intrarea în grupuri în care poţi obţine avantaje şi prestigiu.

În ultimul an, v-a fost alături şi Nodul Nord al Lunii, care îşi va continua în următoarele luni trecerea prin Rac (până în mai, inclusiv), acum peste primele grade ale zodiei, cu influenţe benefice pentru cei născuţi în iunie. Nodul Nord peste Soarele vostru vă ajută să vă exprimaţi mai bine individualitatea, să vă focalizaţi atenţia pe ceea ce doriţi în viaţă şi să vă precizaţi scopurile. Permite o reuşită socială sau o întâlnire importantă.

Sfat: Nu faceţi din ţânţar armăsar. Nu vă grăbiţi, fiţi precauţi, mai ales în februarie-martie şi a doua jumătate a anului, când Marte dublează riscul de situaţii neplăcute. Nu-ţi investi adversarii cu puteri asupra ta, dându-le mai multă importanţă şi creditul pe care nu-l merită. Investeşte în tine, în creaţie, idei şi talent, care s-ar putea să fie maxime în perioada asta. Studiază soluţii noi, cultivă-ţi prieteniile şi anturajul, nu poţi şti de unde vine schimbarea.

Leu sau Ascendent în Leu

Horoscop 2020. Jupiter v-a susţinut anul trecut (2019) dragi Leişori, poate v-a adus sprijin şi recunoaştere sau doar un an mai uşor. Chiar dacă nu vă mai trimite sprijin direct, Jupiter nici nu vă împiedică să acţionaţi – până în 2023, când vă va privi din nou cu cea mai mare bunăvoinţă, din Berbec, în trigon cu Soarele vostru. Până atunci, două tranzite noi sunt de semnalat anul acesta, pentru Leii născuţi în iulie: Saturn îşi face intrarea în Vărsător timp de 3 luni (aprilie-iunie), cu efecte pentru Leii născuţi în primele zile ale zodiei; şi intrarea lui Uranus în Taur, unde va locui în următorii 6 ani.

Anul acesta, tranzitul lui Jupiter prin Capricorn, casa a şasea a Leilor, subliniază importanţa muncii şi a serviciului în viaţa voastră. Sunteţi mai preocupaţi de asta, găsiţi noi metode de a vă extinde aria de activităţi sau a vă face munca mai uşoară. Jupiter vă poate aduce îmbunătăţiri în starea de sănătate (sau descoperi probleme de sănătate ascunse) şi o formă fizică mai bună. Poate începeţi un sport, mergeţi la sală sau vă luaţi un animal de casă – oricare dintre aceste idei este una bună, cu efecte pe termen lung (Jupiter, Saturn şi Pluto). Fiţi precauţi în februarie-martie, când Marte vă tranzitează Casa sănătăţii şi a serviciului.

Atenţie şi la lunile aprilie-iunie, când Saturn dă o tură prin zodia opusă vouă, la primele grade de Vărsător. Saturn vorbeşte în premieră despre ce vă aşteaptă în 2021-2023, cât va tranzita Vărsătorul: responsabilităţi, restricţii, probleme cu autoritatea, întârzieri nesfârşite, separări, frustrări diverse. Deocamdată, doar un teasing. Mai ales în aprilie până pe 15 mai, când Saturn e secondat de Marte, care inflamează lucrurile din casa parteneriatelor. Discuţii, opoziţii, nimic nu se leagă, concurenţa te pune la încercare, te pierzi în acţiuni mari consumatoare de energie şi eforturi inutile.

Uranus în Taur nu e cea mai bună poziţie pentru Lei, care sunt un semn fix şi nu prea agreează schimbarea. Mai ales cea pe care nu o pot controla! Ei bine, vă aşteaptă 6 ani de schimbări neaşteptate, dragi Leişori! Ele sunt iniţiate de alţii, iar voi nu aveţi decât să găsiţi o modalitate de a le găsi rezolvarea. Nu refuzaţi schimbarea, în orice domeniu, ea s-ar putea să fie foarte bună! Debordaţi acum de originalitate şi creativitate. Aveţi idei noi, dar şi multă nerăbdare şi dorinţă de libertate. Dacă aveţi un talent real, acum e momentul să-l descoperiţi. Întâlniri importante, inclusiv amoroase, care vă pot da viaţa peste cap. Schimbări de destin, care depind de personalitatea, conjuncturile şi astrograma fiecăruia.

Sfat: Din 17 martie şi până în iunie, fiţi discreţi, rezervaţi şi încercaţi să nu intraţi în dispute pe care nu aveţi cum să le câştigaţi. Evitaţi să începeţi proiecte noi şi păstraţi planurile pentru timpuri mai bune. Tot anul şi în următorii 6, sub tranzitul lui Uranus în cuadratură cu Soarele vostru: fiţi pregătiţi pentru orice, aşteptaţi-vă la “neaşteptate”! Statutul de autoritate într-un domeniu sau grup vă poate fi contestat, pregătiţi-vă să vi-l susţineţi! La fel în cazul principiilor voastre şi deciziile pe care le luaţi. Fiţi toleranţi, ţineţi-vă în frâu nerăbdarea şi iritarea, deschişi la schimbare, evitând riscurile.

Fecioară sau Ascendent în Fecioară

Horoscop 2020. În trigon cu planetele din Capricorn şi cu cele din Taur, Soarele vostru e foarte răsfăţat anul acesta, dragi Fecioare. De mai bine de un an, Saturn şi Pluto în trigon cu Soarele vostru vă aduc energie şi realizări pe termen lung. Aţi primit recunoaştere pentru acţiunile voastre la serviciu şi acasă, v-aţi demonstrat capacităţile, generozitatea şi integritatea. Poate aţi primit o poziţie de conducere sau de consilier respectat sau doar locul pe care vi-l doreaţi de ceva vreme. O perioadă de succes şi protecţie, dublată anul acesta de tranzitul lui Jupiter prin Capricorn. Şanse excelente, ocazii de a vă afirma onoruri şi succes. Vă creşteţi influenţa şi aria de acţiune, calităţile voastre sunt acum admirate şi recunoscute de ceilalţi. Sau pur şi simplu veţi avea un an mai uşor. Chiar şi problemele sentimentale sau cu copiii au şanse de rezolvare anul acesta, sub tranzitul lui Jupiter. Vă descoperiţi noi talente şi abilităţi, sunteţi mai deschişi spre distracţie.

Uranus în Taur, în trigon cu Soarele vostru, vă aduce schimbări bruşte, dar binevenite, în următorul an. Noroc şi şansă prin efort propriu sau pur şi simplu, de la astre. Chiar dacă din direcţii neprevăzute şi incontrolabile, evenimentele vă sunt favorabile. Ele vă pun în valoare, vă promovează individualitatea, îndreaptă lucrurile în direcţia dorită de voi. Anul acesta este o perioadă bună pentru obţinerea unor poziţii de conducere, autoritate la serviciu sau în anturaj, bucurii diverse şi succes în tot ceea ce vă propuneţi.

Sfat: Aşteaptă-te la evenimente neprevăzute, din direcţii neaşteptate, adaptează-te din mers şi bucură-te de ocazii, căci ele îţi vor fi benefice. Stai cu ochii pe şanse, ca să nu le ratezi. În mai şi iunie, încearcă să-ţi păstrezi prieteniile şi asociaţii, cu care s-ar putea să ai dispute – planurile în discuţie sunt nerealiste, cât timp Marte trece peste Neptun.

Balanţă sau Ascendent în Balanţă

Horoscop 2020. De vreun an te lupţi cu Saturn şi Pluto din Capricorn, dragă Balanţă. A fost dificil, dar din 2021 Saturn în tranzit prin Vărsător te va privi dintr-un semn prieten, cu ochi buni şi cu şanse pe termen lung. Până atunci, îţi oferă un preview chiar anul acesta, în lunile aprilie-iunie, benefice mai ales pentru cei născuţi în primele zile ale zodiei Balanţei. În restul anului, Saturn, Pluto şi Jupiter în Capricorn, în cuadratură cu Soarele Balanţei, marchează un an ceva mai dificil, cu frustrări, nerăbdare versus întârzieri, neîmpliniri şi tot felul de tracasări şi piedici, mai ales de la persoane cu autoritate.

Dar chiar dacă vă pune la încercare, Saturn vă este o planetă prietenă, dragi Balanţe, motiv pentru care la finalul anului veţi fi mai înţelepţi, mai bine pregătiţi profesional şi cu mai multe proiecte în aşteptare, numai bune de pus în valoare la anul. Iar anul acesta – în aprilie-mai, când Saturn în tandem cu Marte, vă susţin cu energie bună şi/sau întâlniri memorabile.

În ultimul an, Uranus a părăsit zodia Berbecului, aflată vizavi de zodia voastră, unde a stat 7 ani şi v-a dat viaţa peste cap. Din Taur, vă promite schimbări în următorii 7 ani în statutul proprietăţilor şi al averilor comune. Cuvântul cheie al acestei perioadă vor fi două: independenţa materială. Posibilele câştiguri pot veni cu pierderi din direcţii neaşteptate, aşadar studiaţi cu atenţie conjuncturile.

Sfat: Nu începeţi procese sau dispute anul acesta, amânaţi-le pentru la anul, când Jupiter şi Saturn vă vor fi prietene. La fel eventualele investiţii, asocieri sau proiecte noi. Prudenţă în februarie-martie şi în a doua jumătate a anului, când Marte vă îndeamnă la excese şi certuri.

Scorpion sau Ascendent în Scorpion

Horoscop 2020. În ultimii 2 ani, sextilul Soarelui tău cu Saturn-Pluto în tranzit te-a schimbat, dragă Scorpion. Ai devenit mai înţelept şi mai tolerant, te-ai împăcat cu tine, îţi cunoşti limitele, ai reuşit să te priveşti realist şi să-ţi analizezi cu obiectivitate abilităţile şi ceea ce poţi să faci în continuare. Saturn îţi trimite şi anul acesta raze benefice, de data asta dublate de Jupiter. Ai acum ocazii minunate de a-ţi testa aria de influenţă, şansa de a-ţi afirma calităţile şi de a fi mândru de tine. Eşti mai liniştit şi mai vesel, cauţi armonia cu tine şi ceilalţi. Găseşti soluţii şi sprijin atunci când ai nevoie. Îţi consolidezi situaţia, faci alegeri înţelepte şi echilibrate. Eforturile îţi sunt încununate de succes.

Dar chiar dacă speri la o perioadă mai relaxată, intrarea lui Uranus în Taur n-o să te lase să te relaxezi. Urmează 6-7 ani de transformări şi schimbări neaşteptate, iar Scorpionul nu prea e încântat de schimbările pe care nu le poate controla. Uranus în opoziţie cu Soarele tău precipită evenimentele în direcţii surprinzătoare, fără să-ţi lase timp de reacţie. Posibile separări sau dimpotrivă, asocieri la care nu te-ai aştepta. Nu poţi controla evenimentele, dar îţi poţi controla reacţiile, mai ales anul acesta, când Saturn şi Jupiter îţi sunt încă favorabile. Datorită lor, schimbările promise (pentru Scorpionii născuţi în octombrie) pe opoziţia cu Uranus, care nu sunt de obicei pe termen lung, capătă valoare şi constanţă anul acesta. Ai grijă la perioada aprilie-iunie, când cuadratura cu Saturn în primele grade de Vărsător şi Marte îţi pot testa răbdarea. Amânări, discuţii, certuri şi frustrări. Pe 15 mai, Marte intră în Peşti, de unde te ajută iar în planurile tale. Până la 1 iulie, debordezi de energie şi găseşti resursele să treci peste obstacole şi să imprimi evenimentelor sensul dorit de tine.

Sfat: Profită de circumstanţele fericite ale acestui an şi valorifică-ţi şansele, pregăteşte-ţi un capital de autoritate şi încredere pentru 2021, când astrele nu-ţi vor mai fi la fel de favorabile.

Săgetător sau Ascendent în Săgetător

Horoscop 2020. După o perioadă lungă de schimbări favorabile, în care Uranus v-a susţinut timp de 7 ani din Berbec şi după un an de şanse şi oportunităţi cu Jupiter peste Soarele vostru (2019), anii ce vin s-ar putea să vi se pară ceva mai plictisitori, dragi Săgetători. Nu şi dacă sunteţi harnici şi investiţi în pregătirea voastră, cum vor Saturn şi Jupiter. De anul trecut vizaţi o creştere a veniturilor din surse proprii, care s-ar putea să se şi realizeze anul acesta, sub tranzitul lui Jupiter peste Saturn, în Capricorn. Planeta voastră (Jupiter) vă protejează finanţele, anul acesta. Saturn şi Pluto au provocat deja transformări în domeniu în ultimii ani, poate Pluto v-a schimbat sursa veniturilor, Saturn v-a provocat să le obţineţi. Cel mai probabil, expansiunea materială va fi legată de cea profesională şi de serviciu, unde Uranus vă invită la transformări importante. Poate o luaţi pe un drum total neaşteptat în carieră, poate vă reuşiţi să vă câştigaţi independenţa profesională şi financiară.

Cert e că, în următorii 6 ani, serviciul devine un domeniu supus schimbărilor imprevizibile. Vă schimbaţi activitatea, responsabilităţile sau tema de lucru, obiceiurile, colegii, angajatorul sau pur şi simplu deveniţi independenţi. Vă faceţi o firmă sau schimbaţi sistemul într-unul de colaborare. Oricum ar fi, vă luaţi destinul în propriile mâini.

O altă direcţie în care poate acţiona Uranus este cea a sănătăţii – vă schimbaţi obiceiurile, începeţi un program de fitness, o dietă, renunţaţi la fumat, adoptaţi o perspectivă nouă asupra sănătăţii şi metodelor de a o păstra şi obţine.

Sfat: Jupiter şi Saturn vă sprijină doi ani de-acum înainte, folosiţi-le oportunităţile şi sfaturile. Anul acesta, şi Uranus vă aduce şansa unor schimbări benefice, de care ar fi bine să profitaţi.

Capricorn sau Ascendent în Capricorn. Horoscop 2020

Horoscop 2020. Sunteţi în atenţia astrelor de câţiva ani, dragi Capricorni, iar anul acesta chiar pe valul astral, când Jupiter vă tranzitează zodia. Poate că tânjiţi după o pauză binemeritată, dar nu e momentul să o luaţi, pentru că viaţa vă aşteaptă cu oportunităţi de tot felul şi transformări cu efect pe termen lung.

Ştiu că Saturn şi Pluto peste Soarele vostru v-au testat rezistenţa şi răbdarea, dar v-au adus maturizare şi înţelepciune, iar anul acesta aveţi şi şansa de a culege în sfârşit roadele transformărilor prin care aţi trecut şi ale eforturilor depuse în ultimii ani. Unii astrologi susţin că tranzitul lui Jupiter peste Soare marchează încununarea a ceea ce aţi început în urmă cu 12 ani. Indiferent că e vorba despre o firmă, o nouă ocupaţie, o asociere, o familie – întemeierea şi dezvoltarea ei au ajuns la apogeu, iar creaţia voastră poate trece acum la un nou nivel, care vă aduce bucurie şi împliniri. Poate vindeţi afacerea şi începeţi una nouă, achiziţionaţi o casă sau concepeţi un copil.

Responsabilităţi crescute, un an de creştere şi dorinţă de extindere în orice domeniu, în general şi a influenţei personale, în special. Sau poate pur şi simplu un an mai bun decât precedentul. Asocierea lui Jupiter şi a lui Saturn în tranzit, bine aspectată, aduce o realizare importantă. Iar când sunt implicate şi Pluto şi Uranus, ea produce schimbări şi transformări care se întâmplă o dată în viaţă – aşadar, fiţi pe fază!

Martie este o lună foarte motivantă şi plină de energie – Marte în tranzit peste planetele din Capricorn şi în trigon cu Venus-Uranus din Taur – aspectul vă poate aduce şanse neaşteptate, dar şi un potenţial de risc – o perioadă pe care ar fi bine să o trataţi cu precauţie, înţelepciune şi răbdare.

Uranus în Taur promite schimbări benefice, anul acesta, în domeniile indicate de astrograma personală. Deocamdată, doar pentru cei născuţi în decembrie. Cel mai probabil, schimbări datorate eforturilor anterioare şi muncii voastre de până acum (trigon cu Saturn şi Jupiter). Aşteptaţi-vă însă la surprize.

Sfat: Atenţie la îngrăşare şi la delăsare, în general. Nu exageraţi în nicio direcţie, păstraţi-vă echilibrul şi precauţia proverbială. Evitaţi să vă lăsaţi duşi de valul propriei importanţe, controlaţi-vă sănătatea şi adoptaţi un stil de viaţă sănătos, dacă nu vreţi să vă treziţi cu surprize neplăcute. Jupiter poate scoate la iveală o suferinţă ascunsă, mai ales după tranzitul Saturn-Pluto, care v-a consumat energia. Economisiţi-vă forţele pentru anii ce vin şi schimbările care vă aşteaptă. Atenţie din iulie şi până la finalul anului, la perioada de tranzit a planetei Marte în Berbec – riscuri de boală, accident, răniri, operaţii şi acţiuni cu potenţial periculos.

Vărsător sau Ascendent în Vărsător. Horoscop 2020

Vărsătorii au o perioadă de respiro, înainte de intrarea planetelor Jupiter şi Saturn în zodia lor, în 2021. Tranzitul acestora le va fi benefic, dar îi şi va pune pe jar. Deocamdată, o idee despre efectele lui Saturn vor primi doar în lunile aprilie – mai şi doar Vărsătorii născuţi în primele zile ale zodiei (până pe 25 ianuarie). Toţi Vărsătorii au anul acesta şansa unor beneficii poate mai puţin vizibile pentru ceilalţi, dar care încântă inima Vărsătorului. Şi poate buzunarul. Veşti bune de la serviciu sau legate de sănătate, domenii care au trecut prin transformări dificile în ultimii ani, sub tranzitele lui Saturn şi Pluto. Anul acesta veţi primi ajutor, dragi Vărsători, atunci când veţi avea nevoie. Chiar dacă neaşteptat şi din direcţii surprinzătoare, sprijinul va fi cât se poate de real şi preţios.

Vărsătorii născuţi în ianuarie încep să se confrunte cu acţiunea lui Uranus din Taur, iar aceasta nu pare să-i încânte peste măsură. Cuadratura stăpânului zodiei lor cu Soarele lor natal e importantă în evenimente şi ia turnuri surprinzătoare. O perioadă de test, mai mult sau mai puţin dificil de trăit, în funcţie de capacitatea lor de adaptare. Nu vei putea controla evenimentele, ci doar propriile reacţii la deciziile şi acţiunile celorlalţi. Anul acesta, Uranus este bine aspectat de planetele din Capricorn, aşadar schimbările au potenţial benefic, chiar dacă Vărsătorii nu sunt foarte deschişi spre schimbare. Sau dimpotrivă, o doresc dar sunt prea nerăbdători şi au impresia că lumea le ridică piedici în calea libertăţii lor. Este posibil să vă schimbaţi personalitatea sau să asistaţi la schimbări de destin pe care le-a iniţiat altcineva sau chiar voi, fără să vă daţi seama de consecinţe. Pot interveni rupturi sau situaţii dificile.

Sfat: Cultivă-ţi răbdarea şi toleranţa. Nu îţi asuma riscuri. Nu privi în trecut. Pregăteşte-te să-ţi aperi principiile şi deciziile, pentru că ceilalţi vor fi pregătiţi să le conteste. Probleme cu autoritatea sau cu sănătatea, mai ales în 2022, când Saturn în tranzit peste Soarele tău va face cuadraturi cu Uranus şi nu vei mai beneficia nici de protecţia lui Jupiter. Atenţie anul acesta la perioada februarie-martie, când tranzitele lui Saturn şi mai ales Marte prin zodia tau aduc un potenţial de risc, pericol, accidente şi întâmplări neprevăzute.

Peşti sau Ascendent în Peşti. Horoscop 2020

Anul acesta sunteţi favorizaţi de astre, dragi Peştişori. Nu că aţi fi dus-o prea rău până acum, cu Saturn şi Pluto în sextil cu Soarele vostru – o perioadă de construcţie, de consolidare a personalităţii şi a propriului destin. Aţi avut răbdare şi luat decizii înţelepte, iar anul acesta a venit momentul să culegeţi roadele. Jupiter vă priveşte cu prietenie şi vă aduce optimism şi armonie cu sine şi cu ceilalţi. Un an de şanse şi oportunitatea de a vă demonstra calităţile. Succes, recunoaştere, sprijin de la şefi, autorităţi sau persoane mai în vârstă sau cu autoritate. În februarie-martie, Jupiter şi Marte în tranzit prin Capricorn vor face sextil la Neptun din Peşti, marcând o perioadă bună, de şansă, creativitate, percepţii realiste şi decizii corecte, sprijin de la prieteni.

Intrarea lui Uranus în Taur vine cu promisiuni de schimbări surprinzătoare, de personalitate şi destin, deocamdată pentru cei născuţi în februarie. Şi cum Peştişorii sunt mereu gata de schimbare, se pot bucura cu toţii de ce îi aşteaptă în următorii ani: oportunităţi de afirmare într-un anume domeniu, schimbări de domiciliu sau de anturaj, asocieri benefice. Indiferent în ce direcţie se vor manifesta evenimentele, ele vor fi bruşte, neaşteptate şi cu efecte imposibil de prevăzut.

Marte stă în zodia banilor voştri timp de 6 luni anul acesta, în cuadratură cu planetele din Capricorn – plăţile ajung la scadenţă. Cheltuieli, probleme cu veniturile, posibile pierderi sau piedici în a vă obţine banii pentru care aţi muncit.

Sfat: Aşteptaţi-vă la sprijin, dar nu vă relaxaţi complet. Şansa nu vine la voi să vă tragă de mânecă, ci ar fi bine să vă mobilizaţi şi să o prindeţi singuri. Altfel, s-ar putea să o pierdeţi de tot. Efortul vă va fi recompensat, lipsa de acţiune – nu. Profitaţi de şanse anul acesta, pentru că în 2021-2023 Uranus va primi cuadraturi de la Saturn, iar schimbările promit să nu mai fie atât de simplu de înfăptuit.

Citiţi şi Horoscop 2019

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.