HOSPICE Casa Speranței București a deschis o secție de pediatrie

Noua secție oferă servicii integrate și este compusă din: o unitate cu paturi pentru copiii care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață, un centru de zi, un cabinet de consultații, Școala HOSPICE, o sală de stimulare multisenzorială, un cabinet de explorări funcționale, o sală de kinetoterapie și o echipă de îngrijire la domiciliu și în spitalele partenere

4

Copiilor care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață, Hospice le oferă deja de 10 ani servicii gratuite de îngrijire la domiciliu și în spitalele partenere. Ideal ar fi fost ca aceștia să beneficieze de îngrijire complexă, în cadrul Centrului din București – lucru perfect realizabil de-acum înainte, grație deschiderii noii secții.

În prezent, HOSPICE Casa Speranței îngrijește în București 220 de copii care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață. În următorii doi ani, când noua secție de pediatrie va funcționa la capacitate maximă, numărul pacienților va crește cu 50%. De serviciile noului centru beneficiază nu doar copiii pacienți, ci și familiile acestora, prin servicii de parenting, consiliere psihoemoțională și spirituală, precum și sprijin social.

Alexadru Pădureanu, directorul executiv al Hospice, spune că pacienții și familiile lor sunt principala grijă a personalului de la Hospice și motivul pentru care a fost deschisă noua secție de pediatrie: „Ne dorim ca prin acest centru să creștem eficiența îngrijirii în rândul copiilor care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață, să oferim servicii de calitate unui număr cât mai mare de pacienți, dar și să accentuăm conștientizarea nevoilor lor speciale. De aceea, am gândit noua secție ca pe un proiect sustenabil pe termen lung. În acest sens, am demarat deja procedura de semnare a unui contract cu Casa de Asigurări și cu consiliile locale pentru obținerea de noi finanțări”.

Organizația s-a bucurat de susținerea Kaufland România, care a înțeles necesitatea unei mai bune îngrijiri paliative acordate copiilor care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață. Costurile acestui proiect vor fi de 610.000 de euro, pe o perioadă de doi ani. 75% din această sumă este acoperit de Kaufland România, restul fiind furnizat de HOSPICE Casa Speranței.

„Facilitarea accesului la servicii de sănătate complete și de calitate, în special pentru grupuri vulnerabile, reprezintă pentru Kaufland România una dintre direcțiile strategice. Împreună cu HOSPICE Casa Speranței lansăm azi un proiect de suflet prin care ne dorim să readucem speranță, zile cu optimism și zâmbetul pe buzele copiilor și famiilor aflate în situații deosebit de dificile. Sperăm ca acest proiect să atragă cât mai mulți susținători care să înțeleagă nevoile stringente ale copiilor care suferă de boli incurabile”, (Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.)

1 2 3

Noua secție de pediatrie cu servicii integrate acoperă o arie largă de afecțiuni:

  • Afecțiuni incurabile pentru care tratamentul curativ ar putea fi fezabil, dar poate eșua, caz în care ar putea fi necesar accesul la servicii de îngrijiri paliative pe lângă încercările de tratament curativ și/sau dacă tratamentul eșuează;
  • Afecțiuni în care moartea prematură este inevitabilă, și unde pot exista perioade îndelungate de tratament intensive menite să prelungească viața și să permită participarea la activități normale;
  • Afecțiuni progresive fără opțiuni de tratament curativ, în care tratamentul este exclusiv paliativ și poate dura mai mulți ani;
  • Afecțiuni ireversibile, dar non-progresive cu nevoi medicale complexe, care duc la complicații și probabilitate de deces premature.

Personalul medical și nemedical care va deservi centrul de îngrijire pentru copii din București va fi format inițial din doi medici, cinci asistente și o asistentă-șefă, șase infirmiere, un psiholog, un psihoterapeut, un psihopedagog și un kinetoterapeut.

Din 1992, HOSPICE Casa Speranței a îngrijit peste 20.000 de copii și adulți afectați de boli incurabile. Ei și familiile lor au primit sprijin atunci când au avut nevoie și au aflat cum își pot păstra demnitatea în fața bolii.

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. HOSPICE este cea mai mare fundație din țară, care oferă gratuit servicii specializate de acest tip.

Organizația își desfășoară activitatea în Brașov și București, îngrijind copii și adulți diagnosticați cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

HOSPICE Casa Speranței dezvoltă îngrijirea paliativă la nivel național și internațional prin informare, prin programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

Mai multe despre Centrul de zi Hospice Casa Speranței din București, pacienți, voluntari și poveștile lor uluitoare, găsiți aici.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.