Implantul digital – tehnica de vârf la îndemnâna noastră

Implantul digital face parte din tehnica de vârf a protezării dentare. Este mai ușor de realizat, într-un timp mai scurt și cu o mulțime de avantaje estetice și pentru sănătate.

Implantul digital - avantaje

Implantologia digitală include 3 faze, una preventivă, faza reală a creării și instalării protezei și, în final, o fază post-operatorie a verificărilor procesului de vindecare.

De ce e special acest tip de implant? Atuurile unui implant construit digital sunt: predictibilitatea integrării osoase, reabilitare dentară într-o singură etapă chirurgicală a unor zone edentate întinse și cu substrat osos deficitar. Implantul digital este indicat inclusiv în cazul pacienților în vârstă, care pot beneficia pe această cale de o lucrare protetica fixă, riscuri chirurgicale și complicații ulterioare minime.

Cine poate alege implantul dentar?

Implantul dentar se adresează în special următoarelor cazuri:

 • Pentru pacienți cu atrofie osoasă severă consecutivă bolii parodontale, în cazul edentațiilor vechi, neprotezate, extracțiilor traumatice, rezecțiilor osoase pentru tumori ale oaselor maxilare, chistectomiilor sau traumatismelor cu pierdere de substanță osoasă și dentară;
 • Pacienților în vârstă, cu patologie asociată (diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli renale), cărora le este contraindicată o intervenție chirurgicală de lungă durată sau pentru care integrarea unor eventuale materiale de adiție (os autolog, bovin etc) poate să fie deficitară;
 • Pacienților care își doresc o reabilitare rapidă, într-o singură etapă chirurgicală, a unor zone edentate întinse. Implantul dentar personalizat poate să fie astfel un tratament alternativ, care să substituie intervenții chirurgicale de tipul: sinus lift, implanturi zigomatice, lateralizare de nerv alveolar inferior, blocuri osoase.

Cum se pregătește pacientul pentru o astfel de intervenție?

Fie că ai nevoie de implanturi sau mini-implanturi, pentru a beneficia de dinți noi este nevoie să treci printr-o perioadă premergătoare operației, urmată de cea specifica timpului de vindecare. Practic, trebuie să parcurgi 5 etape: consultația, analizele, pregătirea de operație, operația propriu-zisă, recuperarea.

În cât timp poate fi montat un implant dentar?

Intervenția chirurgicală propriu-zisă de inserare a implantului digital se realizează cu anestezie locală, are o durată medie de aproximativ 60 de minute, și presupune plasarea implantului subperiostal și fixarea acestuia cu șuruburi tranversale, ce oferă o buna stabilitate, contribuind astfel la o integrare osoasă optimă.”, aflăm de la dr. Lorelei Nassar.

Durata de inserare a implantului poate să crească sau să scadă în funcție de:

 • Numărul și tipul posibilelor operații conexe;
 • Timpul total al operației, în cazul mai multor dinți implantați, nu este proporțional cu numărul de implanturi. Aproape întotdeauna există și alte operațiuni conexe ce necesită, la rândul lor, timp.
 • Experiența chirurgului implantolog. „Durata operației este influențată de modul în care se organizează chirurgul respectiv, de cât de bine stăpânește tehnicile specifice implantologiei și, poate cel mai important, de experiența acumulată de-a lungul carierei sale.”, adaugă dr. Nassar.

Concret, procesul tehnologic pentru implantul digital se desfășoară astfel:

 • Se încarcă computerul tomograf într-un program specific de pe site-ul abdental.com;
 • Tehnicienii din Israel analizeaza ct-ul;
 • Se trimite un draft către medic pentru aprobare;
 • Dacă sunt modificări în draftul propus, acestea se implementează;
 • Medicul primește varianta finală pe mail/program, sub formă de animație;
 • După acceptul final, medicul primește direct de la clinică implantul digital sterilizat, în ambalaj steril, împreună cu instrumentele pentru inserția lui;
 • Dacă se dorește, împreună cu implantul vin și bonturile și lucrarea provizorie.

Important! Clinica Nassar e unica din țară care folosește implantul digital

Sistemul AB de implanturi personalizate/digitale oferă soluții de restaurare pentru cazuri clinice complexe, acolo unde implanturile clasice nu sunt o opțiune viabilă. Implanturile digitale sunt realizate individual, cu tehnologie de ultimă oră și indicate pacienților care au nevoie de reconstrucție mandibulară și/sau maxilo-facială: desfigurări severe, pierderi grave de masă osoasă din cauza cancerului, accidentelor sau altor condiții medicale.”, punctează specialistul clinicii.

În plus, îți oferim 5 motive pentru a alege implanturi AB:

 1. Prezența pe 5 continente, în peste 60 de țări;
 2. Peste 20 de ani de cercetare și inovații în implantologia dentară;
 3. Cea mai variată gamă de implanturi dentare din lume;
 4. Implanturi personalizate pentru cazuri clinice complexe;
 5. Tehnologie digitală 3D și nanotehnologie de ultimă oră.

UNDE? Clinica de Implantologie Dr. Lorelei Nassar, str. Puțul lui Zamfir nr. 17, sect. 1, București sau trimite-ne un mail la contact@drnassar.ro!

Citește și:
O urgență dentară? Acum poți cere și un sfat online!

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.