În amonte pe Dunăre 2017 – expoziție itinerantă de artă contemporană românească

Între 9 martie și 2 aprilie puteți vedea la Muzeul Satului expoziția itinerantă de artă românească contemporană cu titlul În amonte pe Dunăre 2017. Aceasta cuprinde lucrări de sculptură, pictură, tapiserie și artă decorativă aparținând unor artiști români recunoscuți (Elena Surdu Stănescu, Iuri Isar, May Oana Isar, Teodora Coltofeanu, Dorin Coltofean, Ruxandra Papa, Aurel Bulacu, Elena Bobi Dumitrescu, Laurenţiu Midvichi, Elisabeta Brînzoi, Mihai Coltofean, Smaranda Isar).

În amonte pe Dunăre 2017 Imagini de la vernisaj

Expoziția itinerantă „În amonte pe Dunăre” 2017 vernisaj

Expoziția itinerantă În amonte pe Dunăre 2017 la Muzeul Satului

„În amonte pe Dunăre” 2017 Imagini de la vernisaj

„În amonte pe Dunăre”, expoziția itinerantă cu lucrări realizate de copii

Mai puteți admira la Muzeul Satului lucrări realizate de copii la workshop-urile de pictură organizate anul trecut, în cadrul primei etape a expoziției itinerante. Acestea sunt rezultatul activității de creație a Taberei de la Sulina (pictură, sculptură, grafică, artă decorativă), inițiată în urmă cu zece ani de către Fundația Elena Surdu Stănescu. Prima etapă s-a derulat în România și Bulgaria, pe tot parcursul Dunării, în oraşele – port pereche: Giurgiu– Ruse, Călăraşi– Silistra, dar și la Turnu Severin și Tulcea.

Etapa a doua a periplului expozițional va continua în amonte pe cursul Dunării, în orașele porturi Budapesta (Ungaria), Bratislava (Slovacia) și Viena (Austria), unde artiștii români își vor putea expune lucrările, pentru câte o lună de zile, în fiecare dintre aceste importante centre culturale. Copiii din orașele menționate pot participa gratuit la workshopurile de pictură, având ca inspirație modelele românești.

Imagine din pliantul de prezentare al expoziției

Traseul cultural În amonte pe Dunăre 2017 se înscrie în categoria de proiecte de responsabilizare socială realizate de Grupul Aaylex,Arta este hrană pentru suflet. Bogdan Stanca, președintele Grupului Aaylex: „Inițiativele de sprijinire și promovare a valorilor culturale românești sunt proiecte firești, care exprimă atât valorile grupului, cât și convingerile personale. Valori care s-au născut din dragostea pentru frumos, pentru spiritul românesc și pentru crearea echilibrului între corp și suflet, de care avem nevoie cu toții, pentru o dezvoltare armonioasă. Așa cum CocoRico, Hrana organică de calitate, produsă cu responsabilitate de cei peste 2.000 angajați ai grupului, este recunoscut la nivel european, susținem cu aceeași convingere, recunoașterea europeană a „hranei spirituale” românești”.

Despre Fundația Culturală „Elena Surdu Stănescu”

Fundaţia Culturală „Elena Surdu Stănescu” îşi propune promovarea artei româneşti contemporane, stimularea şi susţinerea afirmării creatorilor din domeniul artelor plastice din diferite generaţii şi plasarea acestora în contextul valorilor universale, cu scopul de a afirma identitatea culturală şi naţională a societăţii româneşti.

Despre Grupul Aaylex și brandul CocoRico

Aaylex este un grup de companii cu capital 100% românesc, care produce brandul de carne de pui de calitate, CocoRico, distribuit la nivel național și european.

Proiectul „Arta este hrană pentru suflet” a fost inițiat în anul 2016, din dorința de a sprijini proiectele culturale românești și educația publicului tânăr pentru aprecierea unui stil de viață echilibrat, caracterizat de hrana de calitate a trupului și sufletului.

Proiectul a sprijinit până în prezent inițiativele culturale „Ferestre Deschise-Dunărea, de la vărsare la izvoare”; „Arta la birou, artă în birou” și continuă anul acesta, în afara granițelor României, prin sprijinirea expozițiilor În amonte pe Dunăre 2017.

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.