Lacul Ursu: de vineri, 22 iunie, liber la scăldat!

Vineri, 22 iunie, la ora 10, Lacul Ursu inaugurează sezonul de vară 2018. Ca în fiecare an, porțile ștrandului se deschid exact atunci când apa atinge temperatura perfectă: 29˚C la suprafață și 41˚C la o adâncime de 1,5 metri. Primii oaspeți ai complexului vor fi locatarii Căminului pentru copii Sf Iosif din Sovata.

Lacul Ursu este cel mai mare lac sărat helioterm din Europa. El  și-a primit numele datorită formei sale de piele intinsă de urs.  Apa lui este o adevarată sursă de sănătate.  Fenomenul de heliotermie a apărut grație scurgerii continue în lac a unui pârâu și a precipitațiilor, care au format peste apa sărată un strat protector de apă dulce, creând efect de seră, și astfel, asigurând încălzirea straturilor de apă sărată din adâncime. Efectele terapeutice ale apei și namolului din lac sunt binecunoscute, acestea fiind esența tratamentelor în cazul unor afecțiuni reumatismale, dermatologice, ginecologice sau în cazul îmbolnăvirilor căilor respiratorii.

În 2018, prețul biletelor de intare la ștrandul Lacul Ursu, administrat de către hotelurile Danubius din Sovata, este de 30 lei pentru adulți și de 25 lei pentru copii si pensionari. Clienții pot achiziționa bilete cu intrări multiple, valabile pentru mai multe zile.

Între orele 13 și 15 este interzisă intrarea în apă. De ce? Pentru a permite apei dulci să își refacă stratul protector de deasupra apei sărate și, astfel, să o încălzească din nou. În acest răstimp, vizitatorii pot rămâne în incinta ștrandului, dar intarea în apă nu este permisă. În funcție de condițiile meteorologice,  Lacul Ursu îsi așteaptă vizitatorii până la mijlocul lunii septembrie.

Din 2018, administratorii Lacului Ursu se alătură inițiativei globale a Fundației Bathe the World. Aceasta militează pentru recunoașterea de către ONU a zilei de 22 iunie, ca Ziua Internațională a Îmbăierii. (www.worldbathingday.org).

Prin acest demers, organizatorii atrag atenția asupra celei mai de seamă comori ale planetei, APA. „Să subliniem și să celebrăm puterea magică a apei și să onorăm tradițiile legate de ceremonia îmbăierii în diferite culturi. Pe 22 iunie, dorim să ne arătăm recunoștința pentru izvoarele naturale și apele tămăduitoare, care ne fac viața mai frumoasă și mai sănătoasă. Să arătăm lumii întregi că aceste comori sunt accesibile tuturor și că fiecare dintre noi se poate bucura de ele. În spiritul acestei sărbători, suntem onorați că cei 60 de copii găzduiți de Căminul pentru copii orfani Sfântul Iosif din Sovata au acceptat invitația noastră de a fi primii care se vor bălăci în acest sezon în apa binefăcătoare a Lacului Ursu.” (Arpad Godra, director de vanzari Balneoclimaterica SA Sovata)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.