Liber la educație sau educație la liber? Banii, un subiect sensibil

Gáspár György, Oana Moraru și Adrian Asoltanie – speakeri la cea de-a doua întâlnire de educație financiară pentru părinți – Liber la educație sau educație la liber?

Pe 19 mai, între orele 10 – 14, la hotel Pullman, are loc cea de-a doua ediție a evenimentului Liber la educație sau educație la liber?, care are ca temă educația financiară pentru părinți și copii.

Ce și când le spunem copiilor despre bani? Cum îi pregătim să devină adulți responsabili financiar? Cum să ne resetăm chiar noi, ca adulți, relația cu banii? – sunt câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul evenimentului de către cei trei invitați de top: Gáspár György, Oana Moraru și Adrian Asoltanie.

Părinții sunt cele mai influente modele în viețile copiilor, iar acest fapt este valabil și atunci când vine vorba despre puterea psihologică a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica și neliniștea sunt trăiri puternic împletite cu povestea banilor și ar putea reprezenta adevărate obstacole în calea succesului nostru personal și profesional. Aruncând o privire conștientă asupra poveștii pe care ne-o spunem despre bani și recunoscând credințele limitative referitoare la câți bani „merităm“, ne putem (re)câștiga stima de sine și încrederea în forțele proprii. Vom deveni astfel modele sănătoase atât pentru copiii noștri, cât și pentru generațiile viitoare” – spune psihlogul  Gáspár György,  psiholog, autor și custode de povești de viață, omul care a pornit #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia, invitat special al evenimentului Liber la educație sau educație la liber? 2018.

„Relația copiilor cu banii este echivalentă cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor” – este de părere Oana Moraru – consultant educațional și fondatoarea școlii private Helikon, care va vorbi la eveniment despre educația financiară ca mijloc de a dezvolta acasă, în familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea și prioritizarea și despre modul în care îi putem ajuta pe copiii noștri să fie conștienți de nevoile lor.

 Adrian Asoltanie trainer, speaker și antreprenor de aproape 20 de ani, a conceput special pentru copii cursul Micul Dresor de Lei, adaptat pe grupe de vârstă.  „Banii sunt un subiect extrem de interesant pentru copii. Din păcate, am întâlnit deseori convingeri şi valori formate deja, susţinute de părinţi sau rudele apropiate, extrem de nocive pentru copiii de azi şi adulţii de mâine. E timpul să abordăm direct acest subiect care va influenţa major destinul copiilor noştri. Întelegerea corectă a valorii muncii, creativităţii, răbdării, cumpătării şi generozităţii reprezintă baza unei personalităţi echilibrate şi împlinite. Educaţia financiară este despre viaţă, nu despre bani.” – spune Adrian Asoltaniei, invitat ca speaker la evenimentul Liber la educație sau educație la liber?  2018, de pe 19 mai, de la hotel Pullman.

România este pe ultimul loc la alfabetizare financiară din Europa – doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunoștințe financiare*. Felul în care părinții noștri s-au raportat la bani, modul în care i-am auzit vorbind despre ei, îngrijorările pe care ni le-au transmis s-au impregnat în subconștientul nostru și ne-au setat atitudinea față de bani și câștig.

Când le vorbim copiilor noștri despre bani ne limităm de obicei la a le spune cât de important este să facă economii. Sau le oferim bani să își cumpere jucăria preferata pe post de ”recompensă” pentru 5 minute de liniște. Educația financiară a copiilor nu ține însă doar de bani, ci mai degrabă are legătură cu formarea de convingeri și valori pentru viață.

Înscrieri la eveniment

Înscrierea la evenimentul Liber la educație sau educație la liber? – 2018 se poate face pe pagina de facebook a evenimentului, accesând formularul aflat sau prin e-mail la adresa catrinel.petre@mozaicmedia.ro.

Preț special: 60 lei – valabil până la data de 25 aprilie.

Prețul întreg al biletului este de 100 lei.

20% din valoarea încasărilor din bilete se redirecționează către partenerul caritabil al evenimentului, United Way România – organizație care desfășoară programe de integrare socială și profesională pentru tineri și adulți din medii defavorizate.

Parteneri media:

Pagina de Psihologie, Parents, 24life.ro, Vocea Părinților, Adrian Asoltanie, Magic FM Romania, Noi vrem părinți, Taticool, Blitz TV, B24Kids by Anca Ilie, Revista CARIERE, Şapte Seri, FEMEI IN AFACERI, Fastrackids Pipera, Cristina Oţel, GOKID.ro, Mamica urbana, Putere de femeie, Recreativo, Centrul de Parenting, Pisica pe sârmă, Educatie Financiara Pentru Copii, SuntParinte.ro, Scoala Intuitext, Modern Dad’s Challenges, Mama are blog, Mămică în formă, copil sănătos by Andreea-Carmen Radu, Blog Laura Frunză, FUN Parenting, Prescolar.ro, Mamica Activa, Learning HUB, Mamica Autentica, Mami pe tocuri, Lion Mentor Association, Aqui Ahora, ADN de Femeie, Iulia – Economisim.info, Laura Bucur – stil de mamă, NataliaDabija.ro, Centrul Gifted Education, Amina Tomescu, Familia Hai Hui, Femeia 25+, Jurnalul unui tata, Tati sta acasa, Creștemoameni, Romania libera, Iuliana Roca – Scrieri felurite, Pași Mărunți.

* conform datelor unui sondaj al agenției de rating Standard&Poor, realizat de Gallup în 2014, pe un eșantion de 150.000 de adulți din 148 de țări.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.