In ultima vreme tot mai mulți jurnaliști lucrează de-acasă și am văzut că se practică această formă de lucru și în alte domenii. Nu suficient însă ca lumea să înțeleagă exact despre ce e vorba. Am descoperit 10 lucruri amuzante pe care oamenii (angajați, patroni, șomeri sau pensionari) le cred despre aceia care lucrează de-acasă (artiști, antreprenori, filosofi, antrenori, scriitori, mototistivuitori 😀 etc.,part-time sau cu normă întreagă):
1. Că a dat norocul peste ei.
2. Că trebuie să fie acasă la orice oră din zi sau din noapte.
3. Că nu doar stau acasă, dar stau degeaba. Așadar pot fi apelați oricând la telefon și pe diverse mesagerii, fără teama că îi întrerupi din cine știe ce ocupație importantă.
4. Că te poți baza pe ei în orice moment, dacă ai nevoie de un sfat, un ajutor la cumpărături, la mutat, la spălat mașina sau săpat grădina. Doar lucrează de-acasă, nu!?
5. Că ar trebui să aibă un randament mai mare decât cei care pierd timpul pe la birou și deci se pot ocupa și de copii, de menaj, de călătorii și hobby-uri diverse în timp ce lucrează de-acasă. Că pot sta și cu copiii vecinilor și prietenilor și pot organiza petreceri și evenimente caritabile, în acest timp.
6. Că pot citi mai mult decât ceilalți, că au timp să facă sport, să se plimbe și să-și scrie memoriile. „Eu nu înțeleg de ce nu te apuci de scris o carte acum, că lucrezi de-acasă”?
7. Că pierd contactul cu „realitatea”, nu mai sunt la curent profesional și mai ales monden. Și se știe, în România cine nu e la curent cu ultima bârfă e pasibil să-și piardă postul. Este și motivul pentru care mulți angajați refuză să lucreze de-acasă, deși și-ar dori să facă asta.
8. Că ar trebui plătiți mai puțin decât angajații care merg la serviciu, chiar dacă fac același lucru cu cei din urmă, iar în acest scop își folosesc resursele personale (laptop, retea, unelte etc). Și în primul rând pentru că nu-i vezi! Ar trebui să fie conectați cu toții prin camere video la rețeaua angajatorului.
9. Că nu sunt buni de nimic – ce alt motiv ar avea șeful/patronul să-i trimită acasă? Că sunt leneși, procrastinează și trebuie să-și dovedească prestația, muncind mai mult decât ceilalți.
10. Că stau acasă și nu petrec ore în mijloacele de transport – așadar, trebuie să li se ceară să facă mai mult, calculând inclusiv perioadele de timp pe care le pierd ceilalți în trafic.
10 bis. Că ar trebui să-i găsești la orice oră acasă, dar ei umblă brambura.
- Casa Dusita lansează Pelagos, noua senzație parfumată a verii - May 24, 2024
- Primark va deschide un magazin și la Cluj-Napoca - May 14, 2024
- Fără azil: capitolul neștiut din povestea Annei Frank - April 12, 2024
Comments