(P) Malta de Revelion

Tot mai mulți români ajung în Malta de Revelion. Așa că maltezii știu că ne plac condițiile bune de cazare, locurile frumoase, meniurile delicioase și distracția și au grijă să nu ne lipsească nimic din toate acestea. În plus, ofertele hotelierilor sunt pentru toate buzunarele, astfel că o săptămână la Mediterana te poate costa mai puțin decât te-ai aștepta.

malta

foto: Malta Travel

malta

foto: Malta Travel

Nici n-a venit bine iarna și te-ai săturat de frig? Gândește-te cum o să fie în decembrie! Cum ar fi să prelungești un pic vara și să-ți petreci Revelionul în Malta, la 20 de grade Celsius? Nu îți vor lipsi șampania, artificiile și meniurile sofisticate și nici brazii împodobiți sau ghirlandele luminoase. În plus, prețul pentru șase zile de vacanță e mai mic decât al unui sejur la 4 sau 5 stele în România.

Dacă vrei să sărbătorești trecerea dintre ani într-un decor de poveste, la temperaturi de peste 20 de grade Celsius, o poți face în Malta – Insula de Miere din Marea Mediterană.

Oferta Malta Travel pentru vacanța de Revelion pornește de la 398 de euro/ persoană, pentru 5 nopți de cazare la Hotel Santana 4*, mic dejun, transport dus-întors cu avionul, bagaj de cală și asistență turistică. Masa de Revelion se organizează la Grand Hotel Excelsior 5* și costă 130 de euro/ persoană”, ne-a declarat Mark Neville Faruggia, directorul malta.ro. Printre ofertele agenției se mai află hotelurile Bella Vista 4* (408 euro/ persoană/ demipensiune), Golden Tulip (488 euro/ persoană/ mic dejun), Pergola 4* (422 euro/ persoană/ mic dejun) și Grand Hotel Excelsior 5* (583 euro/ persoană/ mic dejun.

De văzut în Malta

Despre ce poți face în Insula de Miere, considerată un adevărat muzeu în aer liber, nu ai de ce să-ți faci griji. Sute de monumente, tot felul de distracții și Marea Mediterană te așteaptă la relaxare. Consultanții malta.ro au realizat un fel de hartă cu punctele obligatoriu de vizitat, pentru orice turist ajuns în arhipelag:

  • Valetta e bijuteria coroanei malteze. În inima orașului cu cea mai mare concentrare de monumente din lume tronează Palatul Marilor Maeștri, dovadă celor 270 de ani de influență politică și economică a cavalerilor maltezi. Iar acesta este doar unul din cele 320 de monumente pe care le poți vizita mergând la pas.
  • Stațiunea St. Julian trebuie să fie, măcar pentru o seară, pe lista destinațiilor tale. Pentru că aici pare să pulseze viața nebună a Maltei, zona e cea mai căutată și mai populată din insulă.
  • Fortul Saint Elmo străjuiește coastă malteza de pe peninsula Sciberras care desparte cele două mari porturi naturale Marsamxett și Marele Port, cel mai mare din Mediterana.
  • Mdina, cetatea care a fost locuită de fenicieni în urmă cu peste 2.700 de ani se află în cel mai înalt punct al insulei Malta. În timpul stapânirii romane a fost construit în interiorul ei Palatul Guvernatorului și se spune că tot aici a locuit și Sfântul Pavel după naufragiul său pe insulă.
  • Marsaxlokk e raiul pentru marii amatori de pește sau de fructe de mare. Aflat pe malul celui de-al doilea port natural ca mărime din Malta, satul pescăresc plin de bărci pictate în culori vii, îi întâmpină pe turiști în fiecare duminică, chiar pe malul mării, cu cel mai mare bazar cu pește proaspăt, cu suveniruri și terase pe faleză.
  • Nu trebuie să existe vacanță în Malta fără o ieșire la Festa, sărbătoarea artificiilor în care se implică întreaga comunitate a unui sat. Casele și străzile sunt decorate în culorii vii, bisericile și catedralele sunt acoperite de zeci de mii de luminițe multicolore, au loc spectacole de muzică tradițională sau clasică și spectacolele pirotehnice unice în lume.
  • Insula Gozo, a doua că mărime din arhipelag, care a păstrat mai mult din tradiția rurală a vechilor locuitori ai Maltei trebuie să ocupe de asemenea una din zilele tale de vacanță. Ai de văzut frumoasa biserică Ta Pinu, singura nepictata pe interior, care cuprinde o expoziție cu obiecte donate de cei care au venit aici și s-au rugat, iar apoi au trăit o minune.
  • Nu poți rata însă nici ”Azure Window” și ”Blue Grotto”, fereastra și grota albastre, stâncile care par să amplifice turcoazul mării sau „Laguna albastră”.

Mai multe despre Malta puteți citi în articolul 10 Lucruri surprinzătoare despre Malta

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou