Mezoterapia, o metodă de întinerire cu efecte spectaculoase

Supranumită și Microneedling, Mezoterapia este un tratament revoluționar, modern și minim invaziv, care stimulează sinteza fibrelor de colagen de la nivelul pielii. Mezoterapia este o procedură minim invazivă, care utilizează un dispozitiv sub forma unui stilou cu foarte multe ace fine, metalice, care perforează ușor pielea. Nu te speria, toată procedura se află sub control astfel încât disconfortul să fie minim! Chiar dacă tegumentul se înroșește, te asigurăm că este o reacție perfect normală. Acest efect se numește ERITEM datorită vasodilatației care se produce în timpul procedurii. Aceasta se estompează treptat şi în maxim 48 de ore tenul tău va arăta impecabil.

Cum funcționează Mezoterapia

Prin crearea unor micro înțepături se produc mici canale invizibile cu ochiul liber, acestea având un puternic efect de rejuvenare asupra fibrelor de colagen și elastină, atât prin acțiunea mecanică, cât și prin introducerea ingredientelor active direct în straturile profunde ale pielii. Viteza de 18.000 înțepături pe minut reduce disconfortul din timpul tratamentului și ajută la absorbția acizilor și a peptidelor pentru un rezultat spectaculos. Sună spectaculos, nu-i așa? Iar efectul este pe măsură! Micro-injectorul creează micro-incizii în piele atât cât este suficient pentru a stimula producerea de colagen și elastină. Micro-canalele rezultate ajută la infuzarea de cocktail-uri având la bază substanțe de puritate medicală, pentru o mai bună penetrare a acestora și creșterea eficacității. În cadrul tratamentului se aplică local, la nivelul pielii, o fiolă cu ser, în funcție de nevoile tenului, astfel încât să se obţină rezultatul dorit.

Efectele terapiei asupra pielii

“Tratamentul cu microace se bazează pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului. Corpul reacționează la introducerea acelor la fel cum ar reacționa la orice alt obiect ascuțit ce penetrează pielea. Diferența este dată de dimensiunea obiectului – fiind vorba în acest caz de microace. Introducerea acestora este simțită de nervii receptori ai pielii ca un stimul al leziunii. Acele sunt atât de fine și subțiri, încât rănirea țesutului este foarte puțin probabilă. Cu toate acestea, acest “stimul nervos” are ca țintă un proces de vindecare în cascadă. Celulele din piele eliberează semnale de creștere către celulele nediferențiate, după înțepare. Efectul este răspândirea de noi celule. Acestea închid rana, transformându-se automat în fibre de colagen, dar creează și fibre capilare care ajută la circulația sângelui”, spune Catalina Cucer, estetician El Studio Style.

Rezultate spectaculoase după prima şedinţă!

  • Pentru ten: piele curată, luminoasă, reactivare maximă a proceselor metabolice, întărește rețeaua de susținere a fibrelor de colagen și stopează îmbătrânirea prematură. Stimulează vitalitatea fibroblastelor, tonifiază și are efect de lifting, reduce ridurile, întinerește pielea afectată de soare, crește producția de colagen cu 400%, micșorează porii dilataţi și ameliorează aspectul cicatricilor.
  • Pentru corp: are efecte vizibile asupra celulitei, vergeturilor și grăsimii localizate;
  • Pentru scalp: crește densitatea și rezistența firelor, stopează căderea părului, hidratează sau matifiază, în funcție de nevoi.

Numărul de tratamente necesare va depinde de modul în care fiecare persoană răspunde tratamentelor cât și de amploarea leziunilor de la început. Intervalul recomandat de către specialistul El Studio Style, Catalina Cucer, fiind o dată pe lună la adâncime mare, sau de două ori pe lună, la adâncime mai mică.

Raluca I.  a devenit de curând client El Studio Style. Iată ce ne declară despre prima ei întâlnire cu mezoterapia: “Am beneficiat de acest tratament în salonul El Studio din Lujerului și vreau să spun că face minuni. De-a lungul timpului, mi-am făcut foarte multe tratamente faciale, care nu pot spune că nu au dat rezultate, dar după microneedling s-au văzut efectele după prima ședință. Eu am tenul gras, încărcat, cu foarte multe puncte negre. Pe lângă faptul că am scăpat de toate aceste probleme, pielea a devenit mult mai elastică, mai fermă, iar ridurile fine au dispărut și in plus porii s-au restrâns.”

În Bucureşti, de tratamente de mezoterapie poţi beneficia în saloanele El Studio Style – Lujerului și Tei,  care ne aşteaptă cu pachete promoţionale:

  • 1 Ședință mesoterapie + fiolă clasic = 350 le – Prima ședință: 300 lei
  • 1 Ședință mesoterapie + fiolă cocktail = 420 lei – Prima ședință: 350 lei
  • Preț abonament: Fiolă clasică: 4 ședințe: 1200 lei; Fiolă cocktail: 4 ședințe:  1400 lei
El Studio Titulescu

El Studio sediul din Titulescu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.