Mondelēz International vrea să asigure un viitor durabil fermelor de cacao

Mondelēz International, unul dintre cei mai mari producători de ciocolată și dulciuri din lume, anunță planuri ambițioase pentru protejarea și refacerea pădurilor din regiunile unde se cultivă cacao. Efortul lor are ca scop asigurarea unui viitor durabil fermelor de cacao, astfel încât acestea să fie mai rezistente la schimbările climatice. Planurile acoperă cele două mari piețe de aprovizionare cu cacao din Ghana și Coasta de Fildeș precum și cea de-a treia ca mărime, Indonezia.

culegător de cacao, foto: pexels

Angajamentul Mondelēz International față de boabele de cacao produse în mod sustenabil reflectă scopul companiei de a le oferi oamenilor snack-urile potrivite. Fiind unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume, compania contribuie la transformarea pozitivă a lanțului de aprovizionare cu cacao de mulți ani. Programul Cocoa Life a fost lansat în 2012, pentru 10 ani, cu o investiție de 400 de milioane de dolari, cu scopul de a ajunge la peste 200.000 de fermieri din șase țări.

„Planurile noastre de combatere a defrișărilor includ angajamentul de a cartografia, până la sfârșitul anului 2019, 100% din fermele care fac parte din programul Mondelēz International Cocoa Life”, a declarat Cedric van Cutsem, director asociat de Operațiuni al programului Cocoa Life. „Cartografierea și monitorizarea fermelor ne vor ajuta să înțelegem mai bine nevoile fermierilor, astfel încât să putem contribui la o schimbare eficientă. În plus, planurile noastre includ stimulente financiare care vor încuraja fermierii și comunitățile să protejeze și să replanteze zonele forestiere”.

În 2015, Mondelēz International a fost prima companie care a ridicat problema defrișărilor din industria de cacao la summitul COP21 de la Paris și primul producător de ciocolată care a semnat Memoranda of Understanding (MoU), cu guvernele țărilor Ghana și Coasta de Fildeș.

„Mondelēz International este un partener-cheie al Coastei de Fildeș în Inițiativa pentru Cacao și Păduri. Planul lor de acțiune este în deplină conformitate cu strategia de conservare, reabilitare și extindere adoptată de Guvern în ianuarie 2019″, a declarat Alain-Richard Donwahi, Ministrul Pădurilor și Resurselor de Apă, din Coasta de Fildeș. „Sunt impresionat de angajamentul lor continuu de a proteja și reface pădurile, așa cum demonstrează acest plan de acțiune. Împreună, sperăm să creăm un lanț dinamic și solid de aprovizionare cu cacao, transformând în același timp condițiile de trai ale fermierilor și comunităților lor”.

În calitate de membru fondator al Inițiativei pentru Cacao și Păduri (CFI), planurile de acțiune ale Mondelēz International se aliniază la cele trei domenii prioritare: protecție și refacere a pădurilor, producție sustenabilă și nivelul de trai al fermierilor și incluziune socială și responsabilitate comunitară.

  • Mondelēz International este una dintre primele companii de ciocolată care se angajează să cartografieze 100% din fermele din programul pentru cacao sustenabilă, în regiunile cheie, până la sfârșitul anului 2019, pentru a se asigura că fermierii nu operează în regiunile împădurite. Sunt deja cartografiate 70% din aceste ferme, folosind Global Forest Watch, pentru a evalua riscul pierderii copacilor.
  • Mondelēz International este prima organizație care a introdus stimulente sub formă de Acorduri privind Plățile pentru Serviciile de Mediu (PES), încurajând fermierii să protejeze și să replanteze pădurile. Compania își propune să încheie acorduri cu 33.000 de fermieri până în 2022.
  • Situația despăduririlor nu implică doar fermierii de cacao, astfel că Mondelēz International se adresează întregii comunități. Până în 2022, aproape 1.300 de comunități de cacao vor avea programe active de refacere și protecție a pădurilor prin intermediul programului Cocoa Life.

David McLaughlin, Senior Advisor Strategy la Conservation International și consilier pentru Cocoa Life: „Refacerea peisajelor va fi în mod clar un element vital în confruntarea cu schimbările climatice și speranța noastră este că alții vor urma exemplul lor”.

Mai multe informații și detalii despre Planul de Acțiuni împotriva Defrișărilor din cadrul programului Cocoa Life, găsiți aici. Fundația World Cocoa a publicat, de asemenea, planurile comune de acțiune ale industriei, pe care le puteți vizualiza aici.

Cocoa Life

Cocoa Life este programul global de sustenabilitate al companiei Mondelēz International. Cocoa Life a început să lucreze pentru protejarea și refacerea pădurilor și încurajarea fermierilor să fie mai productivi prin adoptarea unor tehnici agricole inovatoare. Până în prezent, Cocoa Life a instruit mai mult de 115.000 de fermieri privind bunele practici agricole și a plantat peste 1,2 milioane de copaci în cadrul fermelor de cacao – arbori care să asigure umbră și care sunt esențiali pentru protecția culturii de cacao.

Inițiativa Cacao & Păduri

Mondelēz International este membru fondator al CFI: un parteneriat public-privat înființat în 2017 pentru a pune capăt defrișărilor și a promova refacerea și protecția pădurilor în lanțul de aprovizionare cu cacao. Guvernele din Coasta de Fildeș și Ghana împreună cu 31 de companii de cacao și ciocolată, care reprezintă 85% din consumul de cacao din lume, au semnat Acordurile de Acțiune ale CFI și au convenit să publice planuri de acțiune care detaliază angajamentele și obiectivele necesare pentru lanț de aprovizionare liber, fără defrișări și cu impact forestier pozitiv.

Mondelēz International

Mondelēz International, Inc. (NASDAQ: MDLZ) este o companie multinațională, cu sediul în Illinois, unul dintre cei mai mari producători mondiali de ciocolată, bomboane, gustări și băuturi, prezente  în aproximativ 160 de țări din întreaga lume. Cu venituri de 26 de miliarde de dolari în 2018, MDLZ conduce viitorul snacking-ului, cu branduri globale și locale iconice, precum biscuiții Oreo, belVita și LU; ciocolata Cadbury Dairy Milk, Milka și Toblerone; bomboanele Sour Patch și guma Trident. Compania Mondelēz International este membră al Standard and Poor’s 500, Nasdaq 100 și Dow Jones Sustainability Index. Vizitați site-ul sau urmăriți-o pe Twitter.

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.