Oltenița aleargă 10 minute, zilnic – proiect educațional

În aceste zile Fundația PRAIS a lansat o nouă inițiativă – Oltenița în mișcare – un proiect educațional extracurricular adresat elevilor din clasele pregătitoare și I – IV din orașul cu același nume. Obiectivul principal al acestui proiect este promovarea activităților fizice în rândul elevilor din Oltenița, prin alergare ușoară timp de 10 minute, zilnic.

În parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași, echipa Fundației PRAIS își propune ca, alături de cadrele didactice, să informeze familiile elevilor cu privire la beneficiile activităţilor fizice zilnice și a sportului, care pot conduce la prevenirea obezității, la îmbunătățirea concentrării la cursuri și la o stare de bine generală a copiilor.

Lansare proiect educational Oltenița în mișcare! – Fundația PRAIS

Oltenița în mișcare! își propune să construiască o comunitate activă de peste 1.000 de elevi printr-o premieră: angrenarea elevilor, zilnic sau de mai multe ori pe săptamână, în câte 10 minute de alergare ușoară, care nu necesită echipament sportiv. Activitățile se vor desfășura oricând în școală, în afara orelor de educație fizică. Ele se pot organiza în curtea școlii, pe terenul de sport, sau în sala de sport iarna, în prezența învățătorului sau a profesorului de educație fizică. Vor fi integrați și copiii care nu pot alerga din motive medicale. Aceștia vor fi invitați să meargă 10 minute alături de colegii lor pe același parcurs, făcând astfel și ei mișcare.

„Totul a pornit de la dorința noastră de a dezvolta un proiect care să contribuie la promovarea stilului de viață echilibrat al copiilor din orașul în care suntem  prezenți ca și companie de peste 12 ani.  Colegii noștri au 60 de copii  care învață în școlile din Oltenița, așadar au salutat cu entuziasm inițiativa”, a declarat Sabin Mărțoiu, Director General Panovia.

Concursul între școli se va derula pe pagina de Facebook: www.facebook.com/Oltenitainmiscare. Prima ediție se va încheia cu un cros în cadrul cărora vor fi invitați să participe toți elevii din ciclul primar. Anual, în luna iunie, cele mai active școli, clase și cadre didactice vor fi premiate de către Fundația PRAIS, alături de Partenerul Fondator al proiectului, compania Panovia.

„În cele 10 minute de alergare ușoară zilnică la școală regăsim bucuria mișcării, dar și mândria de a aduce puncte în competiția celei mai active școli. Ele pot dezvolta un nou obicei, care poate deveni un mod de viață. 10 minute de relaxare, ca apoi să fii mai atent la ore. Mai mult decât oricând copiii au nevoie de mișcare, pentru o dezvoltare fizică și psihică armonioasă!”, a declarat Silvia Bucur, Președinte Fundația PRAIS.

Pe plan internaţional, Fundația PRAIS este membru activ și un model de bună practică al Epode International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii și promovare a stilului de viață sănătos, care reuneşte 43 de programe cu metodologii similare din 30 de ţări. Dezvoltarea proiectului „Oltenița în mișcare!  este posibilă datorită sprijinului acordat Fundaţiei PRAIS de către compania Panovia.

Link-uri utile:  www.facebook.com/Oltenitainmiscare  www.panovia.ro, www.praisfoundation.com

 

24life.ro
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

Tags

#nou