Pictorul Bogdan Mihai Radu, decorat de preşedinţie

În urmă cu două zile, Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de decorare a pictorului român Bogdan Mihai Radu, stabilit în prezent la Londra.

Bogdan Mihai Radu, pictor decorat

Comunicatul oficial precizează că, în semn de recunoaştere şi apreciere pentru importanta şi prestigioasa carieră pusă în slujba arelor plastice, pentru talentul, dăruirea şi profesionalismul care au dus la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale şi pentru contribuţia majoră la promovarea imaginii României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria C – „Artele plastice”, domnului Radu Bogdan Mihai, artist plastic.

Decoraţia va fi înmânată artistului în cadrul unei ceremonii de premiere şi a altor artişti, care va avea loc la Ambasada României la Londra. Pictorul Bogdan Mihai Radu, nume cu rezonanţă în lumea cultural-artistică contemporană, s-a stabilit în urmă cu 3 ani la Londra, unde continuă procesul de creaţie. Lucrările lui au fost onorate şi în Marea Britanie, unde artistul a primit prestigiosul trofeu Oxford International Art Fair 2018, un moment important în realizarea artistică personală, dar şi pentru imaginea României în UK şi în lume. Zilele acestea a venit rândul României să-şi premieze talentele: „Mă simt onorat şi într-un fel dator să nu dezamăgesc aşteptarile celor care îmi apreciază creaţiile”, a spus artistul la aflarea veştii. „Faptul că Instituţia Prezidenţială este alături de artişti este o ocazie extraordinară de a face cunoscută România prin intermediul frumosului”, a declarat artistul.

Pictorul Bodan Mihai Radu la LondraBogdan Mihai Radu s-a născut la Sibiu în 1979 şi a copilărit la Tălmaciu. Astăzi este unul dintre cei mai de succes artişti români contemporani, considerat reprezentantul noului val al artei vizuale romaneşti. După primele confirmări internaţionale (Premiul „Cel mai bun artist” la Oxford International Art Fair şi o participare la Tokyo International Art Fair, în mai 2018), Bogdan Mihai Radu a decis să se stabilească la Londra, unde munca îi este apreciată la nivel înalt – fostul premier britanic Tony Blair s-a numărat printre vizitatorii expoziţiei organizate anul trecut la ICR Londra. Lucrările lui Bogdan Mihai Radu se află în colecţii private din ţară şi din străinătate (Germania, Olanda, Franţa, Belgia, SUA, Polonia, Marea Britanie).

Mai multe despre artist şi lucrările lui găsiţi pe site.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.