Cum poți salva viața unei persoane cu atac cerebral

Procedura este preluată din medicina tradițională chineză. Este o metodă neconvențională prin care poți salva viața unei persoane cu atac cerebral. Ca să o aplici, trebuie să ai la îndemână un ac.

craftgawker-on-pinterest

Foto: Pinterest (craftgawker)

Citește și dă mai departe, gestul tău poate salva o viață. Metoda e simplă, totul e să-ți păstrezi calmul. Nu știi niciodată când cineva poate avea nevoie de ajutorul tău.

În timpul unui accident vascular cerebral hemoragic, vasele capilare care irigă creierul se întind și uneori cedează. Astfel apare o sângerare în interiorul creierului. Aceasta poate fi cauzată de ruperea unui anevrism sau de tensiunea arterială crescută.

Simptomele pot apărea brusc sau evolua de-a lungul a câtorva ore și includ: amorțeala feței, paralizie, tulburări de vedere, de vorbire, de mers, de coordonare, amețeală, dureri de cap severe, grețuri, amețeli, inconștiență.

Ce trebuie să faci

Păstrează-ți calmul! Nu mișca pacientul, indiferent unde se află. Alte capilare se pot sparge și inunda și mai tare creierul. Ideal ar fi să ai în casă un ac de seringă, dar poți folosi și un ac simplu, de cusut sau cu gămălie.

cum-salvezi-un-pacient-cu-avc

Ține acul desupra unei flăcări (aragaz, brichetă, lumânare) ca să-l sterilizezi și apoi înțeapă cu el vârful celor 10 degete ale pacientului.

Nu e nevoie de mari manevre de acupunctură, e suficient doar să-i înțepi fiecare deget la câțiva milimetri de vârful unghiei, astfel încât să curgă sânge.

Dacă nu apare picătura de sânge, presează fiecare deget până când sângele începe să curgă. Când toate cele 10 degete încep să sângereze, așteaptă câteva minute – pacientul se va trezi la viață.

Dacă are gura strâmbă, masează-I paviloanele urechilor, fiecare în parte, până când se înroșesc. Apoi înțeapă lobii urechilor și stoarce câte 2 picături de sânge din fiecare. Câteva minute mai târziu gura își revine în poziția normală. Așteaptă ca pacientul să-și revină și când simptomele dispar cu totul, poți să-l transporți la spital, dacă încă n-a venit Salvarea.

Metoda de salvare a vieții unui pacient cu AVC prin sângerare e preluată din medicina chineză, are aplicabilitate și eficiență foarte mare, folosirea ei poate salva vieți.

Sursa: The Earth Child

Mihaela Doina Radulescu
follow me
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.