Prima școală japoneză din România

Școala SakuraȘtiai că japoneza e în trend? Că tot mai mulți români sunt fascinați de limba și cultura japoneză și vor să le studieze? Nu trebuie să mergi peste mări și țări ca să le studiezi și tu, ci doar în centrul Bucureștiului, la Sakura – prima școală japoneză din România.

Cercetările au arătat că învățarea unei limbi străine este benefică pentru dezvoltarea creierului, la orice vârstă. Dacă vrei să înveți o limbă nouă – de ce nu japoneza? Dezvoltă abilitățile multi-tasking și memoria, atenția și creativitatea, modul de percepție a lumii. Așa au gândit cei peste 1 500 de români absolvenți ai școlii Sakura, din 2011 încoace. Fascinația și exotismul cursurilor de japoneză au atras preponderent elevi și studenți cu vârste cuprinse între 7 și 25 de ani, dar și copii de grădințiă (5ani) sau pensionari (60 de ani).

Sakura_foto 3

Cele mai căutate sunt cursurile de grup, cele individuale şi cele pentru copii, care le includ pe cele de limbă, cursuri de vară şi manga. Modulele de studiu folosesc metode de predare japoneze, care presupun un grad ridicat de interactivitate (jocuri de vocabular, conversaţie, cultură şi civilizaţie) şi sunt coordonate de un profesor nativ japonez.

Mai există o școală de vară Sakura, organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Satului, unde copiii urmează un program de limbă și civilizație japoneză. Programul include ateliere de conversație, cultură (manga, origami, kirigami), ateliere de nutriție sau dezvoltare personală.

Sakura_foto 2

Sakura mai organizează anual și trei programe turistice (în aprilie, august și decembrie) care explorează Japonia şi viaţa de zi cu zi a locuitorilor. Excursiile sunt organizate în grupuri mici, de maxim 8 persoane, ghidate de cunoscători ai culturii şi limbii japoneze şi personalizate în funcţie de hobby-urile şi pasiunile participanţilor legate de Japonia.

Mai multe găsiți pe pagina de facebook a Școlii Sakura: https://www.facebook.com/scoalajaponeza.sakura

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.