Clinica ProEstetica, de 25 de ani în chirurgia estetică: siguranță și naturalețe

La 25 de ani de la înființare, ProEstetica „frumusețe prin sănătate” lansează un nou concept: „siguranță și naturalețe”, într-un spațiu nou – ProEstetica Regeneration, amenajat astfel încât să ofere  pacienților o experiență senzorială specială. Acesta include tratamente laser și plasmă ultramoderne, precum și alte terapii  de rejuvenare.

ProEstetica, după 25 de ani lansează un nou concept într-un spațiu nou

dr. Dana Mihaela Jianu și dr. Ștefan Adrian Jianu, fondatorii ProEstetica, lansează un nou concept: ProEstetica Regeneration

Pentru ProEstetica, anul 2019 este mai mult decât un an aniversar. Este anul în care chirurgia plastică din Romania trece printr-un moment de reașezare și redefinire a granițelor, pentru a răspunde nevoii de siguranță a pacientului. Într-un moment în care media promovează de prea multe ori modele de frumusețe executate „la ștanță”, dr. Dana Mihaela Jianu consideră că principala grijă a unui medic chirurg estetician trebuie să fie respectul față de pacient și de trăsăturile unice ale acestuia. Că nu tot ceea ce își dorește pacientul i se potrivește și că orice exces poate deforma pe viață frumusețea naturală a chipului. Iar cel care are responsabilitatea de a consilia pacientul este medicul specialist.

Cu mai puțin de un secol în urmă, bătrânețea începea la patruzeci de ani, iar femeia peste 30 era considerată o frumusețe apusă. Astăzi tot mai multe femei se decid să devină mame în preajma vârstei de 40 de ani, iar bătrânețea își intră în drepturi undeva în jurul vârstei de 70. Acest lucru a fost posibil tocmai dezvoltării spectaculoase a medicinei, care a redefinit granițele tinereții și a dat un nou sens frumuseții umane.

ProEstetica Sana, Bali Spa

ProEstetica SANA, Bali Spa, Centrul de înfrumusețare de la Cornu. Oferă cazare, masă și terapii de relaxare și slăbire (masaje diverse, piscină, sala de fitness etc). Mobilierul și decorurile sunt aduse din Indonezia.

Mereu cu un pas înainte în chirurgia plastică

În cei 25 de ani de la înființare, Clinica ProEstetica a marcat momente de pionierat în medicina românească: primul implant mamar siliconic, primul tratament cu laser endovenos pentru varice, primele reconstrucții mamare cu țesut adipos, primele proceduri de regenerare tisulară simultană „AdipoLaser PRP ReJuvenation”  (tehnică originală dr. Dana Mihaela Jianu) ș.a. În toți acești ani, echipa ProEstetica a realizat aproximativ 25 de mii de interventii chirurgicale, cu metode minim invazive.

Lansarea ProEstetica Regeneration 2019 înseamnă siguranță și naturalețe. Profesionalismul la standarde de excelență se regăsește în toate actele medicale realizate în ProEstetica.  În plus, clinica ProEstetica marchează momentul aniversar și print-un gest de caritate.  Prin Asociația Frumusețe prin Sănătate oferă pentru cazuri sociale tratamente în valoare de 25.000 lei pentru: tratamente post-traumatice (post-arsură, cicatrice), malformații congenitale, intervenții sâni, operație varice.

Echipa ProEstetica a făcut istorie în chirurgia estetică românească

Cei 25 de ani de ProEstetica reprezintă mult mai mult decât parcursul profesional al unor oameni pasionați de medicină și de frumos. Aceștia sunt totodată o scurtă istorie a medicinei din România, în care soluțiile medicale din mediul privat au apărut tocmai pentru a suplini diverse breșe din sistemul de sănătate de stat. Și, nu în ultimul rând, în care apariția medicinei private a impulsionat evoluția medicinei din România către standardele de calitate europene. De specialiști nu am dus niciodată lipsă, iar dr. Dana Mihaela Jianu și dr. Ștefan Adrian Jianu sunt două nume de marcă, două personalități  medicale care ar fi putut face carieră oriunde în lume. Două personalități care au ales să rămână în țară și să construiască pas cu pas, pornind dintr-un mic apartament de bloc, un centru medical care reprezintă azi un reper în medicina privată din România .

Clinica medicală ProEstetica a fost înființată în anul 1994, în București de către Dr. Dana Mihaela Jianu și Dr. Ștefan Adrian Jianu, care au pornit la drum cu acest crez: de frumusețea umană se ocupă nu doar scriitorii și pictorii, sau din altă perspectivă specialiștii în make-up și design vestimentar, ci și medicina. Mai mult, știința frumuseții, cea care se îngrijește deopotrivă de sănătate, de starea de bine interioară și exterioară, este cea care susține și face posibile toate celelalte forme ale frumosului uman.

Există ani care marchează repere în istorie. Anul 1994 este unul dintre aceștia. Este anul în care naționala României obține un cel mai bun rezultat la Campionatul Mondial din SUA, anul în care Nelson Mandela devine președinte după 27 de ani de detenție. În România este anul în care începe marea privatizare.

Pentru dr. Dana Mihaela Jianu și dr. Ștefan Adrian Jianu, 1994 este anul în care devin medici specialiști, după stagii de specializare în străinătate – Dana la, Hamburg; Ștefan, la Zurich. Întorși în țară, se decid să deschidă, la rugămintea pacienților, un cabinet privat într-un apartament de bloc din Piața Amzei. De ce la rugămintea pacienților? Dacă ne gândim cum arătau spitalele din România în anul 1994, vom înțelege lesne că era o mare nevoie de mediu decent de lucru. Pentru a ne face o impresie, în acea perioadă se fuma în camere de gardă din spitale, alături de pacienții veniți la consult. Iar acesta este doar un detaliu de ambient.

În timp, cabinetul a crescut organic: se mai închiriază în apartament în același bloc din Piața Amzei. Aici va fi amenajată o sală de operații și un salon post-operator. Iar asta se întâmplă tot la rugămintea pacienților, a căror nevoie de siguranță emoțională și fizică nu își găsea răspunsul în sistemul medical de stat. Suntem în anul 1997, am avea nevoie cu toții de o călătorie în timp pentru a ne reaminti condițiile de atunci.  În  2001 demarează proiectul clinicii medicale din strada Tudor Ștefan, în parteneriat cu Sjoerd Vogelzang. Doi ani mai târziu are loc deschiderea oficială a clinicii, care cuprinde un bloc operator cu trei săli de operații și saloane în îngrijire postoperatorie. Peste încă doi ani și tot la solicitările pacienților are loc extinderea clinicii ProEstetica cu noi specialități: se inaugurează un nou corp de clădire alături de cea existentă.

Anul 2007 marchează dezvoltarea către o nouă zonă a sănătății: întreținere, recuperare, wellness: are loc inaugurare Bali Spa Cornu ca parte a clinicii ProEstetica de Wellness.  În 2008  se inaugurează Medical Spa în cladirea ProEstetica Building. În 2010 se deschidere Centrul de Chirurgie Laser ProEstetica Building.

ProEstetica Bali Spa, Cornu

În plimbare pe aleile Centrului ProEstetica Sana, Bali Spa, de la Cornu

În perioada 2012-2013 începe să funcționeze Centrul de Chirurgie Plastică Regenerativă (transplant de tesut adipos, lasere, PRP – platelet-rich plasma), celule stem derivate din tesut adipos.  Un an mai târziu, în 2014, se înființează Asociația Frumusețe prin Sănătate dedicată persoanelor defavorizate (tratamente de chirurgie plastică reparatorie și flebologie).  În anul următor, ProEstetica devine Unitate de Cercetare pe platforma Academiei de Științe Medicale din România. Anul 2017 marchează parteneriatul cu Institutul Sânului. 2018 este momentul parteneriatului cu Monza: ProEstetica Hospital devine Centrul Medical  Monza. Tot acum se înființează Institutul Venelor, fondat de dr. Stefan Jianu alături de distinși colegi.

Sloganul ProEstetica, Frumusețe prin sănătate, neschimbat până azi, definește crezul fondatorilor, oameni pasionați în egală măsură de medicină și de frumos.

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.