Protecție inovatoare pentru pielea cu daune solare cronice

Fotoprotecția este cheia prevenției atât în ceea ce privește fotoîmbătrânirea, petele pigmentare, cât și în privința cancerului de piele. Dacă, însă, din diferite motive, ai acumulat deja daune solare cronice, manifestate prin keratoze actinice sau cancer de piele non-melanom, atunci ai la dispoziție produsele ISDIN, care combină protecția solară ridicată cu ingrediente active ce ajută la refacerea ADN-ului.

protecție solară inovatoare ISDIN

Cu toții știm că protecția solară este importantă și dacă este aplicată corespunzător reduce considerabil riscul apariției cancerelor de piele. Pentru mulți, acest risc rămâne la un nivel abstract și ne simțim asigurați dacă folosim în mod conștiincios produse cu factor de protecție solară 30 sau 50. Câteodată, însă, unii dintre noi conștientizează mai dramatic acest pericol, atunci când apariția unor leziuni cutanate sau a unor arsuri problematice trage un semnal de alarmă.

Cum ții la distanță pericolul?

Ce se întâmplă atunci când știm că suntem deja la mare risc, că avem deja leziuni cutanate, arsuri solare vechi care s-au complicat sau când intrăm în grupele de risc din cauză că avem în familie cazuri serioase de cancer de piele? Ne mai apără în acest caz factorii de protecție solară obișnuiți, 50+? Să renunțăm la a mai ieși în aer liber în sezonul cald, când oricum ajungem să venim mai mult timp în contact cu soarele?

Acestor neliniști le răspund cu soluții și vești bune laboratoarele ISDIN, care, folosind aliați de nădejde din natură și descoperiri de ultimă oră ale științei, au găsit soluții pentru a repara leziuni de ADN deja apărute și pentru a proteja eficient pielea hipersensibilă, expusă unui risc crescut de apariție a cancerelor de piele.

Eryfotona AK-NMSC – un ajutor nesperat

ISDIN a lansat și în România produsul Eryfotona AK-NMSC – un dispozitiv medical de clasă II, adjuvant în keratoza actinică și cancerul de piele non-melanom.

Keratoza actinică (sau solară) este o leziune a pielii care apare pe mâini, față, scalp, după ani de expunere la soare, sub formă de pete aspre, solzoase, de culoare maro, gri sau roz. De obicei apar după vârsta de 40 de ani și se măresc în timp (ani de zile). Keratozele solare nu  sunt canceroase, dar până la 10% dintre ele pot evolua în carcinom cu celule scuamoase, al doilea cel mai frecvent tip de cancer de piele. Riscul crește cu vârsta, pielea deschisă la culoare și ochii albaștri, piele sensibilă și predispusă la arsuri solare, expuneri solare prelungite (sunt cumulative de-a lungul vieții), prezența virusului HPV sau un sistem imunitar slăbit. Putem reduce riscul de keratoză actinică sau cancer de piele evitând soarele sau protejându-ne pielea de razele UV.

Și aici intervine fluidul Eryfotona AK-NMSC, care reduce și atenuează câmpul de cancerizare subclinic asociat cu keratoza actinică și alte forme de cancer de piele non-melanom. De la lansarea lui pe piața din Spania, în 2008, produsul a înregistrat numeroase rezultate dovedite clinic.

Eryfotona AK-NMSC

Pentru a înțelege cum acționează acest produs, vom începe prin a spune că radiația ultravioletă are potențial mutagen: componenta UVA acționează indirect, provocând fotosensibilitate, fotoîmbătrânire, stres oxidativ și daune la nivel celular, iar razele UVB provoacă daune directe sub forma arsurilor, petelor hiperpigmentare.  Ambele tipuri de radiații pot duce în timp la apariția cancerului de piele, prin deteriorarea barierelor de apărare naturale și degradarea ADN-ului celular.

Produsul inovator Eryfotona AK-NMSC include tehnologia patentată DNA Repairsomes®: o combinație de filtre care asigură o protecție ridicată SPF 100+ UVB, UVA, LUMINĂ VIZIBILĂ, IR-A și fotoliază încapsulată în lipozomi. Fotoliaza este o enzimă care repară ADN-ul și pe care noi, oamenii, din nefericire, nu o avem și nu o producem. Ea se găsește în mod natural în algele-albastre verzi și este activată de lumina solară directă, vizibilă. Studiile au arătat că aplicarea fotoliazei pe piele scade cu 40-45% daunele pe care razele UV le provoacă la nivelul ADN-ului, realizând astfel o reparare a celulelor. Încapsulată în lipozomi, așa cum se prezintă în produsul Eryfotona AK-NMSC, fotoliaza ajunge direct în straturile cutanate corespunzătoare, unde se activează la lumină și își îndeplinește acțiunea reparatoare.

În cazul pacienților cu o formă ușoară de keratoză actinică (< 10 leziuni), Eryfotona AK-NMSC a dovedit o eficiență mai mare prin comparație cu produse standard de protecție solară după un tratament de 6 luni, în:

  • reducerea semnificativă a numărului de leziuni de keratoză actinică
  • îmbunătățirea parametrilor clinici

În plus, Eryfotona apare ca o alternativă de tratament preventiv pentru leziunile noi din câmpul de cancerizare. Eryfotona AK-NMSC a fost evaluată în keratoză actinică și câmp de cancerizare ca tratament de sine stătător și ca adjuvant în caz de terapie fotodinamică (TFD) și crioterapie. S-a demonstrat că aceasta are o acțiune de prevenție și tratament adjuvant protector în keratoză actinică și alte forme de cancer de piele non-melanom (NMSC). Reduce și ameliorează câmpul de cancerizare subclinic asociat cu keratoza actinică și alte forme de cancer de piele non-melanom.

Numeroase dovezi clinice demonstrează că enzimele reparatoare de ADN îmbunătățesc eliminarea daunelor produse deja la nivelul ADN-ului și reduc apariția de noi leziuni de keratoză actinică. Prin urmare, aceste enzime de fotoliază și-au arătat eficiența în prevenirea cancerului de piele.

Să nu uităm că acest tratament oferă un nivel de protecție solară excepțional, practic acoperire completă. Eryfotona AK-NMSC oferă protecție solară completă datorită combinației de filtre care formează o peliculă protectoare împotriva UVB și UVA cu SPF100+. Studiile clinice au demonstrat că protecția solară strictă joacă un rol cheie ca alternativă terapeutică în prevenția secundară (menținere) la pacienții cu risc crescut – este vorba despre cei cu fotodeteriorare severă (numeroase leziuni KA sau câmp de cancerizare extins), cu istoric de cancer de piele non-melanom (NMSC), despre pacienții la care au apărut o imunodepresie din diferite motive (transplant, HIV, malignități hematologice) și în cazurile unor sindroame genetice (XP, albinism).

Utilizarea de enzime reparatoare de ADN împreună cu demersurile de fotoprotecție reprezintă cea mai bună alegere pentru toate persoanele cu un nivel ridicat de expunere la soare și pentru cele cu un risc mai mare de a dezvolta cancer de piele. Studiile arată că această dublă acțiune ajută la îndepărtarea leziunilor apărute deja la nivel de ADN, reduce apariția de noi leziuni de keratoză actinică și crește probabilitatea și ritmul de regresie a leziunilor existente.

Nu uita:

  • Evită expunerea la soare în intervalul 12 am și 4 pm.
  • Poartă vestimentație din țesături dense, naturale, pălărie și ochelari de soare
  • Aplică loțiuni și creme de protecție solară cu spectru larg (UVA și UVB) în sezonul cald, dar și în sezonul rece pe pielea expusă – în cazurile obișnuite este suficient SPF 30-50, dar în cazurile de risc folosește protecție solară 100%, cum este produsul Eryfotona AK-NMSC.

Știai că?

  • 80% din razele UV trec prin nori și ceață, iar 50% din expunerea la UVA provine de la lumina reflectată, chiar și atunci când stai la umbră sau când ești în apă.
  • Cantitatea optimă de cremă pentru o protecție eficientă este de 2 mg/cm² de piele, respectiv cât o minge de golf pentru întregul corp.
  • Dacă alegi un produs de pulverizare (spray sau ulei), sunt necesare 10 până la 15 pulverizări pe zonă pentru a proteja corect pielea și asigurarea că produsul este distribuit uniform pe piele.
  • 1 din 3 cazuri diagnosticate de cancer este o formă sau alta de cancer de piele? 90% se dezvoltă în keratinocite, carcinom, iar restul de 10% sunt tumori maligne, melanom.

Alege produse de top care au în spate studii medicale solide, precum produsele ISDIN. Alege responsabil mai ales dacă te afli într-o grupă de risc, pentru a-ți asigura o vară frumoasă și, în perspectivă, multe toamne și ierni liniștite!

Produsele ISDIN se găsesc în farmacii și online

 

 

 

 

 

 

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.