Psihobioticele, o soluție simplă la problema stresului cotidian

Se știe ca atunci când avem o perioadă mai stresantă sau momente în care suntem anxioși, stresul trece inclusiv prin stomac – acel ghem inexplicabil din stomac, care nu ne dă pace, lipsa sau creșterea inexplicabilă a poftei de mâncare sau diverse alte simptome gastrice. Cele mai noi cercetări ne oferă și soluția: psihobioticele, probiotice inovatoare care îmbunătățește răspunsul organismului la stresul cotidian. Dr. BIOM Happy Mood reduce stresul fiziologic și simptomele gastrointestinale asociate cu acesta reducând nivelul de anxietate și depresie. Induce o stare de bine, restabilind echilibrul florei intestinale, îmbunătățește calitatea somnului și crește nivelul de precursori ai serotoninei (hormonul fericirii).

Legătura dintre intestin și creier

Intestinul este considerat al doilea creier și asta nu e doar o metaforă. La nivelul intestinului avem miliarde de bacterii (flora intestinală), care produc substanțele chimice de care avem nevoie și care acționează ca neurotransmițători, ducând mesaje către creier prin nervul vag.

Nervul vag este cel mai lung nerv din organism și controlează organele interne, intestinele și bătăile inimii. Microflora intestinală este asemenea un ecosistem, care suferă dezechilibre (disbioză), atunci când este atacat de factori externi și nu numai.

Stresul, flagelul secolului

Stresul face parte din viața cotidiană, iar simptomele acestuia sunt multiple: de la iritabilitate și furie, la oboseală, anxietate, lipsă de motivație, dureri de cap, depresie și până la indigestie, modificări ale apetitului, diaree sau constipație, pierderi de memorie sau lipsă de concentrare.

La stres se poate adăuga și o dietă nesănătoasă, care nu afectează doar diversitatea, ci și numărul de specii bacteriene prezente la nivelul microbiotei. Studiile au arătat că dieta bazată pe hrană procesată, zahăr, grăsimi procesate duc în timp la o micșorare a diversității și chiar la extincția anumitor specii de bacterii benefice.

Ce sunt psihobioticele și cum ne ajută

Microbiomul se modifică și odată cu vârsta, o parte din aceste modificări sunt asociate cu un nivel crescut de inflamație și reducerea sănătății emoționale. Acestea sunt strâns conectate și ne influențează radical viața de zi cu zi.

ND Medhealth a lansat pe piața din România un produs pionier, inovatorul psihobiotic Dr. BIOM Happy Mood. Dubla noutate pe care o aduce produsul Dr. BIOM Happy Mood, care are la bază complexul Cerebiome®, este că acesta echilibrează atât microbiomul intestinal, dar acționează direct și asupra axei creier-intestin-microbiotă.

Dr. BIOM Happy Mood este cel mai bine documentat psihobiotic din lume, care susține răspunsul pozitiv al organismului în raport cu stresul cotidian. Complexul Cerebiome® conține Bifidobacterium longum Rosell®-175 & Lactobacillus helveticus Rosell®-52 – 3 mld UFC – garantate până la finalul termenului de valabilitate al produsului.

Psihobioticul pionier Dr. BIOM Happy Mood are efect benefic asupra intestinului, atunci când acesta este afectat de perioadele stresante (bacteriile supraviețuiesc acidului gastric și biliar, ajungând nealterate în intestin) și îl colonizează, cu scopul de a-l echilibra și a induce o stare de bine organismului. În plus, Dr. BIOM Happy Mood reduce stresul fiziologic care afectează negativ organismul, dar și simptomele gastrointestinale asociate cu acesta și, de asemenea, scade nivelul de anxietate și depresie. Unde mai pui, că Dr. BIOM Happy Mood aduce întregului corp o stare de bine, restabilind echilibrul florei intestinale, îmbunătățește calitatea somnului și crește nivelul de precursori ai serotoninei (hormonul fericirii).

Psihobiticele Dr Biom Happy MoodUn produs pentru mici și mari

Noul psihobiotic de la Dr. BIOM are o adresabilitate mare și poate fi administrat atât adulților, cât și copiilor cu vârsta de peste 3 ani, câte o capsulă pe zi, în timpul mesei, preferabil la micul dejun. Conținutul capsulei poate fi amestecat și cu alimente sau lichide reci.

Dr. BIOM Happy Mood este produs de Lallemand Health Solutions (Canada), unul dintre cei mai mari producători de probiotice din lume, cu o expertiza de peste 85 de ani în studierea potențialului tulpinilor probiotice în cazul diverselor afecțiuni ale organismului. Experții canadieni au fost totodată primii care au studiat influența bacteriilor benefice asupra stării de spirit și sănătății mintale.

Concluzia? Ai grijă de echilibrul tău fizic și psihic! Stresul poate avea un impact semnificativ asupra florei intestinale și axei intestin-creier, în toate stadiile vieții. El afectează atât compoziția, cât și masa microbiomului, disbioza fiind asociată cu tulburări ale sistemului nervos și ale sănătății mintale.

Include în rutina ta zilnică psihobioticele cu tulpini specifice pentru modularea sistemului nervos și fă un pas înainte către un mai bun control al nivelului de stres. Cu Dr. BIOM Happy Mood îți îmbunătățești calitatea vieții. Dr. BIOM Happy Mood se găseste în Farmacia Tei, Bebetei, pe helpnet.ro și emag.ro și în alte farmacii locale din toată țara.

Mihaela Doina Rădulescu
Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 250 de cuvinte, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.